שרשור גמילה חדש

שאלה של מתחילה

הבת שלי בת שנה ותשעה חודשים.כבר מגיל שנה וארבעה חודשים היא אמרה לפני ואחרי שעשתה פיפי וקקי (בעקבות זאת שנתנו לה להכנס איתנו לשירותים). קנינו לה סיר וישבנון ואת הספר "סיר הסירים". בהתחלה היא הסכימה לשבת רק על הסיר ואחר כך גם על הישבנון. כבר עשתה מספר רב של פעמים פיפי וקקי בסיר ומעט פעמים בישבנון (שממנו היא פחדה מאוד בהתחלה), ומאוד התלהבה. במקביל היא נשארה עם חיתול. לפני שלושה חודשים נולדה לה אחות קטנה. ולנו לא היו משאבים נפשיים וגם לא זמן להמשיך לעבוד איתה על גמילה. ולכן כמעט והיא לא נגעה בסיר ובישבנון מאז.גם כל פעם ששאלנו אותה אם היא רוצה היא אמרה "לא רוצה". מצד שני היא גם מאוד לא רצתה את החיתול, וכל החתלה היתה מריבה ובכי. בזמן האחרון התחלנו כולנו להתרגל, וגם נהיה חם יותר, ומדי פעם אני מפשיטה אותה שתסתובב ערומה בבית (תקופה של פחות משבוע). והיא מאוד אוהבת את זה. יוצא לה להיות ערומה כשלוש שעות כל פעם. בזמן הזה היא מנסה להתאפק. בהתחלה היא לא עשתה קקי בכלל, והיתה מחכה לשינה, ואז היה בורח לה בחיתול. לאחרונה היא מצאה לה פינה בבית לעשות בה קקי על הרצפה. גם פיפי היא מתאפקת, עד שבורח לה פעם אחת בכל פעם שאני מחליפה לה. בדרך כלל היא עושה פיפי בזמן שאני לא רואה אותה. כל פעם שאנחנו שואלים אותה אם היא רוצה סיר או ישבנון או חיתול היא אומרת "לא רוצה". כל פעם ששואלים אם היא רוצה להוריד את החיתול, היא מאוד רוצה. התחושה שלי היא שזה סוג של מרד אצלה בגלל שהיא רואה שאנחנו מנסים לדחוף לכיוון הסיר והישבנון. אבל יכול להיות גם חשש מכישלון. באופן כללי בחיים היא מאוד פחדנית, ונמנעת מכל דבר שהיא פוחדת ממנו וגם מכל דבר שהיא חוששת להכשל בו. כשהיא עושה פיפי וקקי על הרצפה אנחנו לא נוזפים בה. בעלי אומר לה: "חבל, אבל לא נורא". אני אומרת לה: "לא נורא, פעם הבאה תנסי להגיד וללכת לסיר או לישבנון". אז היא בדרך כלל לא עונה לי או אומרת לי "לא רוצה". בעלי טוען בעקבות כל הדברים האלה שהיא לא בשלה. אני דווקא מרגישה שהיא בשלה, אבל חושבת שהגישה שלנו לא נכונה. אבל אני לא יודעת איך לגשת לזה אחרת. הבעיה היא גם שהיא יודעת להוריד בעצמה את החיתול גם ככה...

שhira

New member
אני עם בעלך!! יכולה להגיד שמנסיוני

בנותי בנות 3 (תאומות) רק עכשיו נגמל בצורה חלקה ומיידית כבר כמעט שנה וחצי שכל אחת מהן הולכת לשירותים אם לפני האמבטיה אם כי פתאום היא היתה מרגישה ש"הפיפי בא" מורידה חיתול והולכת לסיר או לשירותים. כשהיו ערומות לפעמים הצליחו ולפעמים פיספסו אני עד שלא החלטתי על גמילה לא יותר מידי אמרתי להן על השירותים זה בא מהן ושיתפנו פעולה (גם אצלי נכנסות איתי לשירותים) מה שאני רוצה לומר שלעשות בשירותים/להודיע מידי פעם זה לא מוכנות לגמילה גמילה הכוונה שהילד מסוגל להפרד מהצרכים שלו, יש לו שליטה על הסוגרים (זה פיזיולוגי ולא רק פסיכולוגי) גמילה לא חייבת להיות מלווה בימבה פיספוסים שעם כל הרצון הטוב והכוונות להעיר בצורה יפה ובנעימות, ילד קולט גם מעבר למילים ולנגב כל יום כמה פעמים פיפי / קקי גם האם הכי שלווה ... שפת הגוף שלה תעיד על "למה???" עצם זה שאת חושבת שעושה דווקא מעיד על כך שזה קשה לך. אני מושדה שאם לפני חצי שנה הייתי מתחילה גמילה זה גם היה הולך, קצת קשה וארוך יותר אבל הולך. אבל אני, גם בגלל שלא היה לי כח לעבור גמילה לשתי ילדות בו זמנית כשאינני בטוחה ב100%, העדפתי לחכות ולא להכנס לאיזה מעגל של מנסים, לא הכי הולך, לא נחזור אחורה, נמשיך אבל נאכל את הלב. תני לביתך את ההרגשה שהיא עם חיתול, עדיין לא מצפים ממנה לעשות את כל צרכיה בשירותים. אם היא רוצה ומבקשת לעשות בשירותים/סיר תני לה אל תמנעי, אבל המצב הקבוע הוא חיתול. ורק שתראי שהיא ממש מבינה את העניין רוצה ויכולה תלכי על זה, אין מה למהר. כמו כן זה שהיא רוצה בלי חיתול זה מובן, הרבה ילדים נעים להם יותר ערום או בגד קל וסביר להניח שהעצמתם את "הבלי חיתול" וכמה היא גדולה אז למה שתרצה?

רוצה / לא רוצה ../images/Emo13.gif../images/Emo35.gif

לדעתי בגיל שנה ותשעה חודשים, היא עדיין עוד צעירה לגמילה. אומנם מתחילה את תהליך היותה מודעת לגופה, ולצרכיה אבל בהחלט עדיין את מתארת שבורח לה, היא מנסה להתאפק ועושה ברצפה, נכון זהו השלב הראשון לקראת גמילה אבל יש עוד זמן. למה להקדים. מה גם שנולדה לה אחות קטנה והיא צריכה להתמודד גם עם זה. לפי כל מומחי הגמילה- החל מגיל שנתיים המערכות הפיזיולוגיות של הגוף מוכנות ובשלות לגמילה. לדעתי את בהחלט יכולה לחכות עוד חודש ולנסות להוריד את החיתול. אולי אז תצליחו יותר. בלי לחץ .

פלגיה

New member
זה נשמע שהיא קצת בנסיגה

ונסיגה היא חלק מכל תהליך גמילה. בגלל שהיא כל כך צעירה - אין מה להילחץ. היא עוד תחזור לגמילה ובגדול. בינתיים תנסו להרפות, ולהרפות זה אומר גם לא להגיד "חבל". אפשר ללכת ביחד ולהביא סמרטוט לנקות את השלולית, אפשר להציע לה "לגמור בסיר" (לא חובה אם נראה לך שעצם ההצעה מלחיצה). הייתי גם נותנת לה להישאר עם "פינת הקקי". אולי לפרוש שם עיתון על הרצפה כדי להמעיט בלכלוך, אבל לא לדחוף אותה לשירותים. נראה לי שאחרי כמה שבועות של הרפיה (אמיתית, גם מצד הציפיות שלך) היא תחזור לשלוט בצרכים שלה כמו מקודם (ולדעתי היא בהחלט בשלה)

תודה לכל מי שענתה, ועוד שאלה

בין אם היא מוכנה ובין אם לא, העצה של כולכן היתה להרפות כרגע. נראה לי שננסה את זה. אבל מה לעשות עם זה שהיא עצמה מורידה את החיתול? להלביש לה מכנסיים, שהיא תוכל להוריד? לאפשר לה בכל זאת?

Evamylife

New member
מקווה לקבל לשאלה ששאלתי ועדיין לא קיבלתי

תשובה חוץ מפלגית (תודה על הטיפים). הבת שלי בת 2.5 גמולה לגמרי מפיפי ומסרבת להיפרד מקאקי. בעצם היא כן נפרדת מקאקי אבל רק במכנסיים. היא מודיעה לי או כשקאקי יוצא או כשהיא כבר עשתה. לא מצליחה לחבר לה שקאקי גם עושים בסיר או בשירותים. פשוט מסרבת..

mamy78

New member
../images/Emo207.gifלא גמילה שאלה על חיתולים

הבת שלי בת שנתיים וחצי, (לא בשלב של גמילה עקב ניתוח שהיא צריכה לעבור בטוסיק) שאלתי היא הטיטולים של האגיס מידה 5 כבר קטנים האם מישהי ניסתה טיטולים של פמפרס מידה 6 לגיל כזה? תודה

Evamylife

New member
לא ניסיתי אבל

מנסיון שלי עם האגיס ופמפרס - פמפרס גם עם מידה יותר גדולה מהאגיס יהיו יותר קטנים. לדוגמה 5 פאמפרס זה כמו האגיס 4+. אז אני מניחה ש 6 של פמפרס זה 5 של האגיס. אבל לא רוצה להגיד בוודאות לא ניסיתי.

want a baby

New member
זה ממש לא נכון

פמפרס מידה 6 הוא ענק. אריאל ילד לא רזה מדי.... בן שנה ו-10 ומשתמש בפמפרס מידה 5 ומידה 6 בטח ממש ענקית עליו.....

Evamylife

New member
טוב לכן אמרתי שאני לא בטוחה:)

יכול להיות שיש להם קפיצה במידה 6. מנסיון שלי פמפרס 4+ קטן על הילדה והגיס 4+ טוב ואפילו טוב מאוד.

את יכולה גם לנסות חיתולי גמילה

פולאפס - יש לפי משקל 17-19 ק"ג ו19-22 ק"ג (אם אני זוכרת נכון) מידות M או L. החיתולי גמילה האלו גם די דומים לתחתונים גם עם דמויות מדליקות שהילדים (בתקווה) לא אוהבים ללכלך הם מאוד נוחים- לעומת החיתולים המסורבלים. והחסרון היחיד- יקרים יחסית לחיתול חד פעמי רגיל.

want a baby

New member
זה דרך אגב גם לא קשור לגודל אלא לגזרה ../images/Emo8.gif

כי בזמן שמידה 3 בהאגיס היתה מתאימה "בול" לקרן מידה 3 בפמפרס היתה עדיין גדולה ואני השתמשתי במידה 2. אז כנראה שבכל זאת המידות פחות או יותר אותו הדבר עם שינוי בגזרות ואז לכל אחד מתאים חיתול של חברה שונה ואפילו מידות שונות. אני לא כזאת מומחית בהאגיס כי אני גם עם הגדול וגם עכשיו עם קרן משתמשת רק בפמפרס אז לא יודעת מה השוואת המידות לאורך כל המסלול....

הבת שלי בת שנתיים, עושה קקי בתחתונים וישר

מודיעה... מפיפי היא גמולה לגמרי כולל שנת צהריים. לדעתי, אין ברירה, לאט לאט זה יבוא להן... אם יהיה לך פיתרון אחר אני אשמח שתשתפי אותי

Evamylife

New member
../images/Emo140.gif אין בעיה ..רק שעדין

גם אני בלי תרופת פלא כרגע..מקווה רק שזה לא ימשך הרבה זמן (כי אוי ואי כמה תחתונים זרקתי וכמה קאקי כבר כיבסתי:))

Evamylife

New member
ספרי לי על זה ../images/Emo6.gif ועוד בעלי אומר

נו למה את זורקת אפשר לכבס - אז אמרתי לו מאמי אתה כול כך דואג לכלכלת הבית בבקשה קח סבון קח תחתון ויאלה צא לכבס. אחרי מספר פעמים הוחלט לזרוק חלק מתחתונים (במיוחד אלא מהטיולים בחוץ) סופית בלי שום חרטה

../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif מצטערת לנג'ז על כל פיפס

כתבתי לכן שהיא מתאפקת לא לעשות קקי כשהיא ערומה. אבל עכשיו שאנחנו שוב עם חיתול, נזכרתי שהיא מתאפקת גם כשהיא עם חיתול. ואם בורח לה בזמן שהיא ערה (בדרך כלל בורח כשהיא ישנה), אז היא נורא בוכה. בהתחלה חשבתי שכואב לה, אבל ראיתי אחר כך שהיא פשוט מתביישת, שהיא לא מצליחה. אני אומרת לה שזה בסדר, ומזכירה לה שגם ציונה עשתה קקי בחיתול עוד אחרי שקנו לה סיר. אז היא אמרה לי שכואב לציונה. שאלתי אותה אם זה בגלל שציונה מתאפקת ובסוף בורח לה. היא אמרה לי שכן. בקיצור, לא ממש יודעת איך להתמודד. היא כזאת ילדה פרפקציוניסטית. ואם היא פוחדת להכשל, היא מיד נמנעת. כמה זמן אחרי שהתחלנו להריע לה כל פעם שהיא הצליחה לעשות בסיר או בשירותים, היא התחילה להלחץ מכל הפעמים שהיא לא הצליחה. יש למישהי תובנות?

tookmy

New member
אם היא בוכה ככה או ככה

אז לא לתת חיתול . כן לעודד וכן להתייחס בצורה חיובית לכל הנושא. בנוסף, כדאי לתת לה לשחק הרבה בחול, פלסטלינה, בצק ובאמבטיה לתת לה למלא ולרוקן כלים עם מים, כוסות ובקבוקים וכו'.

למעלה