שרשור- גאמא או שחקים

kirar

New member
שרשור- גאמא או שחקים

החלטתי להליב כמה להבות כאן בפורום- אז מה לדעתכם יותר שווה במודיעין "גאמא" או שחקים? תשובות של "אין מה להשוות" לא מתקבלות. אהה- ודרך אגב- תרגישו חופשי לנצל"ש ולשאול כל שאלה בקשר להנ"ל. התמיינתי לשניהם ולעיבוד שפות זרות אז תרגישו חופשי לשאול. נ.ב. 20.10.04- גאמא (אני !!!!).

edibusl

New member
שאני אבין....

אתה מתגייס לגאמא עוד 10 ימים, ועדיין יש לך אפשרות לבחור אם ללכת לשחקים ? דרך אגב, לאיזה מסלול אתה הולך בגאמא ?

דיילי

New member
אתה לא ברור

אי אפשר להשוות בין שני פרוייקטים שונים. גם שחקים וגם גאמא כוללים כל אחד כמה מסלולים. אפשר להשוות בין מסלולים וגם זה לא תמיד. מעבר לזה, אתה לא יכול להתגייס לגאמא, אתה יכול להתגייס לאחד מהמסלולים של גאמא. תדייק.

Morden

New member
הרמ...

אני מצטער, אבל זה קצת דבילי. אמרת בעצמך, אין מה להשוות. הם לא עוסקים באותם דברים בכלל, וזה יוביל רק לוויכוחים בסגנון ה"סיירת שלי יותר טובה משלך". שני מסלולים מאוד יוקרתיים (ההכי טובים בחמ"ן), כל אחד בתחומו. מאחר שמה שהם עושים בדיעבד חסוי, ואין אף אחד שמשרת בשניהם, בכלל קשה להשוות. נ.ב - 15.8.04 -- גאמא (ממ"ס).

leeziv

New member
"ההכי טובים בחמ"ן" - צר לי לאכזב

אבל יש הרבה מסלולים בכירים מאוד בחמ"ן ואפילו יותר מאלו, שאפילו לא שמעת עליהם (כי הם סודיים מן הסתם)... וחוץ מזה כל הקטע של השווה או לא שווה- וזה כבר למי שהתחיל את השרשור- זה כל כך לא מתאים, כי העיקר שיהיה מעניין ומאתגר וזה כבר לפי דעתו של כל אחד.. וכן יש מסלולים מאוד בכירים כמו שחקים וגאמא ואפילו יותר, כמו שאמרתי, אז אם אתם עסוקים בשאלה של מה שווה יותר, תמיד תדעו שיש מסלול עוד יותר שווה... וזה לא נכתב ברוע.. רק עצה..

1234aaa

New member
זה לא "מסלולים", יש

איתור צדדי של אנשים "מיוחדים".. אבל זה לא שייך.

leeziv

New member
גם וגם

אבל יש מסלולים שלא שמעת עליהם בחמ"ן, כי הם סודיים ביותר, ורק מספר מצומצם של אנשים מתקבל אליהם כל שנה... בכל מקרה, אני חושבת שהבהרתי את הנקודה

ברונדבי

New member
ובא להגנה

יש המון מסלולים לא במודיעין שמאוד מאוד מאתגרים, מעניינים וכד'. אסור להיות סגורים על מודיעין כי זה מגניב..

Morden

New member
תסלח לי באמת.

לתפוס אותי במילה זה כבר די שטויות. בסדר, תמיד יש יותר טוב שלא יודעים עליו. הייתי צריך לכתוב מההכי טובים ולא ההכי טובים. בסדר? זה בכל מקרה לא כזה משנה, כמו שאמרת בעצמך.

benOneb

New member
אה.. זה ברור-->

רק גאמא

1234aaa

New member
בואו אני אשנה קצת את השאלה,

למה אתם בכלל רוצים ללכת למסלולים הללו? למה אתם מוכנים לחתום קבע לפני שאתם יודעים בפירוט מה אתם הולכים לעשות שם? (אני מועמד לגאמא ,רק כאופצית גיבוי למקרה שאני לא אתקבל לעתודה)

1234aaa

New member
הנה ההגיון שלי:

הסיכון בעתודה זה השיבוץ ,כלומר אתה יכול ללמוד תואר ולהתקע בסוף בחרא של מקום אבל עדיין אתה יודע שמה שנותן את הטון לשיבוץ שלך זה התואר שלך ואותו אפילו צה"ל לא יוכל לקחת לך.. מה גם שבעתודה השיבוץ תלוי בראיונות וציונים וההגיון אומר שאם "אתה טוב" אתה לא תדפק.. בחמ"ן הם בכלל לא מספרים כלום!! [מי שחושב שמידע כמו הקורס הוא X חודשים והקבע הוא Y שנים אז לא נקרא מידע] ומצד שני דורשים קבע!! [במסלול שלי שנה וחצי] לא קצת חופצה? עוד דבר,הרבה דברים בצה"ל ובייחוד בחמ"ן נוצצים הרבה פחות ממה שהאיתור מציג אותם... מי שחושב שב"שחקים" הוא יישב בישיבות של וועדת החוץ והבטחון ויקבע באיזה אזור מנחיתים צוות של סיירת מטכ"ל ומי שחושב שבגאמא הוא יפרוץ למערכות תקשורת שהצפון קוראינים וינטרל להם את היכולות הגרעינית -צא מהסרט!!

Mr Snufkin

New member
אז זהו שלא....

אני לא אלך לעתודה פשוט כי אני לא רוצה להרוס לעצמי את אחת החוויות הכי מהנות בחיים... אוניברסיטה בגיל 18, זה פשוט לא זה.... חוץ מזה שאת הדברים שאני רוצה ללמוד אפילו לא מציעים לך (ביוטכנולוגיה, ביוכימיה...) והכי גרוע זה שעד גיל 27 אין לך חיים חוץ מהמסגרת הצבאית, שזה בכלל קטסטרופה... אז אני אישית הייתי מעדיף לחשוב שוב על הסיפור הזה, ולהשאר עם גאמ"א... ובלי כל קשר.... נכון חמ"ן זה לקנות חתול בשק... ונכון מבטיחים לך חתול סיאמי עם פרווה נוצצת ואתה יכול למצוא את עצמך עם חתול אשפתות עם קרציות... אבל זה נכון לגבי כל תפקיד בצה"ל!!!! אני התקבלתי לאע"מ בשחקים ואני מאושר עד הגג, אני יודע שלא משנה מה "אם אני אהיה טוב" אני לא אדפק... ואז השמיים הם הגבול - גם ישיבות של ועדת חוץ וביטחון..... מתחייבים לי לקצונה מהירה, מתחייבים לי לשירות מאתגר, מתחייבים לי לאנשים חברותיים, מתחייבים לי ללימודים מעניינים - וכן אני מוכן לבלוע את כל זה בשקיקה, כי אני לא מאמין שצה"ל ישקיע כל כך הרבה מאמצים לבחור 100 איש מתוך איזה 2000, רק בשביל שנישב כמו פקידות ונרשום מספרים מול מסך מחשב... אני די בטוח שיש הרבה מה למצוא שם, עם ההשקעה והמוטיבציה.... וזה הסיבה שאני שם!!! זאת הסיבה גם ששחקים - לוקח בענק!!! חחח... סתם קצת גאוות יחידה!!!

Morit3

New member
כל כך מסכימה איתך!

ומעבר לזה שצה"ל לא היה משקיע כל כך במיונים של שחקים/גאמא בשביל שנהיה סתם פקידות, יצא לי גם לדבר עם כמה אנשים שמשרתים בשחקים (ואפילו באע"מ ספציפית), אמנם הם לא יכולים להגיד לי מה הם עושים מן הסתם אבל הם אמרו לי כמה הם נהנים. כמה הם עושים הרבה. שזה הדבר הכי טוב שהם עשו בחיים שלהם. ממש רואים את ההתלהבות ואת הניצוץ בעיניים. אז נכון כל חייל יתגאה ביחידה שלו, אבל אני יכולה להיות בטוחה שהם לא סובלים וששווה לי ללכת על זה!!! ובכלל, את מי מעניין עתודה? זה אומר שצריך להשקיע המון בבגרויות (too late) ולעשות פסיכומטרי....למי יש כוח לזה??? בקיצור, אע"מ שולט, שחקים לוקח את כולם!

leeziv

New member
כל הזמן אתם עם משחקי הכבוד שלכם

צר לי לנפץ לכם את הבועה אבל אם כבר אתם נכנסים למי יותר שווה (דבר שמיותר לגמרי) אז שתדעו שיש מסלולים (מעטים אמנם) בחמ"ן שאליהם מאותרים פעם בשנה בערך *30* אנשים מתוך כל המתמיינים... והמסלולים האלה הרבה יותר בכירים מה"שחקים" ומהגאמא שאתם כל כך משוויצים בהם. אמנם, אני מכירה אנשים שהתקבלו לשחקים והם בהחלט איכותיים, וגם כאלה שהתקבלו לגאמא.. אבל אני מכירה גם אנשים שהתקבלו לאותם מסלולים סודיים, ועברו מיונים מאוד מפרכים כמוכם, והם לא משוויצים במסלול שלהם, למרות שיש להם במה להשוויץ.. אם אני הייתי מתקבלת למסלול מסויים מאוד בכיר, אני לא הייתי מחפשת להשוויץ בוף במיוחד עוד לפני שאני יודעת למה אני נכנסת, כמו רובכם... אז באמת די עם המשחקי כבוד ו'מי יותר שווה'... חוץ מזה, שיהיה לכם בהצלחה, ואחרי שתשרתו קצת בתפקיד תבואו לספר איך היה...

Mr Snufkin

New member
חבל שאתה רואה את זה ככה.....

אני לא רואה את זה כמשחקי כבוד, את הכבוד אני משאיר בבית.... וזה גם לא עניין של לבוא ולהשוויץ.... זה גאוות יחידה, זה מוטיבציה לשרת, זה לדעת סוף, סוף שאחרי שעברתי שנה שלמה של מיונים קשים מאוד - של לחכות שעות, למלא מסמכים ולהרכיב גשרים מלגו - לדעת שאני בפנים, בשחקים ומשחכה לי שירות מאתגר - אם בעינייך זה שלילי, אז צר לי שהדברים שלי לא הובנו כשורה....

1234aaa

New member
מה שאת עושה זה..

2 אפשרויות. א.מתלהבת בעצמך שאת הולכת למקום יותר "מובחר"\"סודי" ("שרק את פה מכירה" חחחחח
) ב.את מתלהבת מזה שחברים שלך הולכים לשם. ככה זה נשמע..

למעלה