שרשור בנות...

kikona126

New member
שרשור בנות...../images/Emo68.gif

כמו שיש ערב בנות, מסיבת בנות ושיחת בנות (ותוסיפו פה מכל העולה על הדעת) אני פותחת פה שרשור בנות. התחלתי השבוע בצעדים שיש בספר גופה של אישה תבונתה של אישה, ובצעד השני (כן הספקתי להגיע רק לשם...) היא מיעצת לענות לשאלות מסויימות, ונותנת אופציה לענות עליהן בקבוצה או לבד. וכשהתחלתי לקרוא את השאלות קצת נתקעתי... ואת האמת אני חושבת שהקבוצה יכולה קצת לעורר דברים חדשים או רדומים או תעזור להבין את השאלות שנראות קצת מוזרות... אז פעם בכמה ימים (או ביום תלוי בהענות) אנחנו נענה על שאלה, כל אחת לפי מה שניראה לה. ואת האמת שיהיה נחמד יותר לעשות את זה במפגש פורום אבל הבנתי שאנשים פה כבדים... ואני לא עושה מפגש ללא ליאת
אז אנחנו נמתין איתו, וגם עדיף שנחכה שכולן יסיימו עם הניתוחים (יש לנו פה כמה בדרך וכמה שרק אחרי...) אז השאלה הראשונה שלנו לדיון זה היא: האם את מבינה כיצד גישות תרבותיות מולדות הנוגעות לתהליכים גופניים כמו וסת וגיל המעבר תורמות למחלות שהגוף סובל מהן? מהן המחשבות העולות בך כשאת שמועת את המילים וסת, לידה, נרתיק, גיל המעבר, וכך הלאה? אני עדיין מנסה להבין את השאלה
ולהתמודד עם המחשבות שעולות לי כשאני שומעת את המילים האלו במיוחד עם הוסת... או בכלל מכל המכלול הזה...

liats80

New member
../images/Emo6.gif

Ha ha, you are so sweet! We should definitely try to arrange a meeting although I'm not sure when my next visit will be. You are all invited here of course!!
As for your question.... well... my first thought is - this question pisses me off! It seems to me that it implies that sickness like endo are affected by cultural conceptions. Mmmm... I don't know. i don't believe that is the cause for all my pain, On the other hand the first month we started trying to get pregnant I didn't get my period for like-forever-(53 day!). My period is normally more or less on time and when the Dr. examined me she said everything was fine. So it was probably my head and the idea of trying to get pregnant that stopped the period form coming, So maybe out heads can affect our physiological state who knows?! I still think that would make endo and a like more common in certain societies (for example very religious communities?) than others. Anyways those are my thought for now... I'll think about it some more

kikona126

New member
רגע, עלה לי משהו...

האם את מבינה כיצד גישות תרבותיות מולדות הנוגעות לתהליכים גופניים כמו וסת וגיל המעבר תורמות למחלות שהגוף סובל מהן? לא יודעת אם הכוונה לזה, אבל זה מה שלי עולה מהשאלה הזאת... הגישה התרבותית אומרת שהמחזור זה הנשיות ושאישה צריכה לקבל, ושאישה שמקלת פורייה (וכל פעם שאני אומרת את זה אני נזכרת בפעם הראשונה שקיבלתי...) וכמה שהמחזור יותר חזק זה יותר טוב, וזה מנקה את הגוף, ושכואב בזמן מחזור, וזה נורמלי בהתאם לכמות הדם שיורדת... ולמה זה תורם למחלה? כי אם הייתי יודעת שכל זה שטויות אולי הייתי חוסכת לעצמי 15 שנה של סבל כל חודש... אבל אני חושבת שהגישות האלו הגיעו מעצם היותנו אישה, כמה פעמים שמעתם את המשפט שאישה צריכה לסבול או שאולי נביא ציטוט מספר בראשית (טוב לא מצטטת אבל...) "בכאב תלדי ילדים" האם הבכאב הזה נוגע לכל חודש בשנה??? ואת העובדה שהגבר כל יום מברך ואומר תודה שלא עשני/בראני אישה... עוד מהתרבות זה העובדה שצריך לשמור את המחזור בשקט, אסור שאף אחד ידע, במיוחד לא גברים. והשקט הזה גם נשמר הרבה פעמים ביננו הנשים, ואז אנחנו ממציאות לזה שמות "דגל אדום" "הימים הנוראים של החודש" "מכשפה" "זה לא היום הנכון" ועוד כל מיני קודים למיניהם... אז איך אנחנו בעצם נראות אל מול הגברים? שהם מוחצנים (וגם האיברים שלהם) ואצלנו הכל מופנם? יש פה מעין מופנמות של האישה (שאם אני לא טועה פרוייד דיבר על זה, אבל מול פרוייד... יש את ד"ר הודרה (אחד המרצים לסוציולוגיה הכי מדהימים בעולם) שאומר, שהגברים הם המופנמים בחברה ולא הנשים, כי אנחנו לא רואים איברי מין זכריים בטלויזיה אבל כן את הנשיים, וזה בעצם מראה על כך שהאישה היא המוחצנת...) בקשר למילים: וסת - סיוט, קללה, ניתוח, נשיות שקרית, דיכוי, גלולות, גניקולוגים, בלגן, כאב, הסתרה, שקט. לידה - נשיות, שינוי, זכות, נתינת חיים, אהבה, תינוק, אימהות, מימוש עצמי. נרתיק - לא עולה לי כלום גיל המעבר - רחוק, דיכוי (ניראה לי שחלק מהדיכויים כוללים את הגן שמופרש בתקופה הזאת) אני מוסיפה גם את המילה הריון - התפתחות, גדילה, חיים בתוכי, חוויה, נשיות, ובעצם גם הרבה ממה שיש בלידה...

זואילי

New member
זוכרת את הסרט "הירח שבתוכך"?

מה שהדהים אותי היה באמת העניין של ההפחדה מהווסת, הסתרתה, הפיכתה למשהו נורא ואיום - בגיל ילדות. ונכון שידוע שאני מתעבת את העניין החודשי הזה, אבל זה היה נראה לי נורא להפחיד ילדים וילדות כה קטנים. כשהיה שם רופא שאיננו בעד הווסת - התחברתי לדבריו ונתתי כמה ציטוטים נבחרים... באותו שירשור. מאז גילוי האנדו התוודעתי למילה "מכשפה". לפני כן מעולם לא שמעתי על זה. אמא שלי קראה לזה - "נזילות" והמילה הזו הייתה מטריפה אותי מגועל. ממש ביקשתי ממנה להפסיק לקרוא לזה ככה ותמיד זה היה "המחזור". היום אני גם קוראת לווסת - הנבלה. אבל גם לסטומה שלי אני קוראת ככה. וסת - פצע מדמם, מחלה, כאב, צער, מלוכלך, מסריח, שינאה תהומית, לא טבעי (??), ביזבוז, כעס, ימי מחלה, סיוט, קינאה בגברים חחח, פחדדדדד. (ובטח יש לי עוד). לידה - חלום, חוויה, כאב שאני מוכנה לשאת, דמעות של אושר, התרגשות עילאית, מתנה, ניצחון, חיבור, שלי ורק שלי. נרתיק - מגעיל, מסתורי, מעניין, פצוע, לא שייך לי, מענג. גיל המעבר - שקט, רוגע, נטול דימום, מבריא, המנוחה והנחלה. הריון - הישג, חלום, מפחיד, יצירת חיים, משבש את הדעת, חרדה, בלתי נתפש, פלא, נס. וואו, נהיה לי בלאק אאוט פתאום.

kikona126

New member
גם אני התחברתי לאותו הרופא...

טוב אם התחלנו עם שרשור בנות אז נלך עד הסוף... אני קיבלתי מחזור בכיתה ה', שזאת התקופה הזאת שבנות צוחקות על מי שמקבלת, ומנסות בכל דרך אפשרית לגלות מי קיבלה בכיתה... את יודעת מה זה להסתיר את זה שנתיים? וזה לא היה פשוט, לא בגלל הפחד להתלכלך (גם אבל לא רק) אלא בגלל שפתאום כל חודש אני נעלמת מהלימודים, אני לא מצליחה להשתתף בשיעורי ספורט, פתאום מוצאים אותי מעולפת איפה שהוא בבית ספר, הקאות (כן הבלגן התחיל אצלי כבר אז בשנה הראשונה). מבחינה מסויימת, בגלל החוויה הזאת המחזור שלי הצטייר כמשהו נוראי, אני זוכרת שבמקום לשמוח בפעם הראשונה שקיבלתי, אני בכיתי ואמרתי שאני לא רוצה לקבל מחזור... זה היה מוקדם מידי... אם היו מפסיקים לי אותו אז היו עושים מצווה! ומי יודע אולי הייתי גובהת עוד קצת והייתי מנחיתה בכדורעף ולא מגישה (אין סיכוי היעד שלי זה להגיש!!! אני מזמינה את הבנות לבוא לראות משחק היום מי שרוצה אני אעביר פרטים)

למעלה