שרשור בחירות

Lady In Blues

New member
עם 15 מנדטים לליברמן?

On the highway to 1984. אני רק יכולה להגיד שעצוב לי לראות את המדינה שלנו הופכת ללאומנית וימנית יותר ויותר, אבל מופתעת אני לא.

התוצאות הלא חד משמעיות מראות..

שאין ממש העדפה , אלא מחפשים ומחפשים, ולא מוצאים. נראה שכל מי שבחר במפלגות הגדולות, לא בחר מ"אהבת מרדכי" אלא "משנאת המן", ולכן לא נבחר בעצם אף אחד. צבור הבוחרים התייאש כבר ממועמדים חסרי חזון, שאין להם בכלל שום מסר חדש, ולא ברור למה למה הם רוצים להיות ראש ממשלה, אם לא בגלל הרצון לכבוד ולשליטה לעצמם, על הגב של האזרחים להם הם אמורים לדאוג.

Shira Esther

New member
באופן אישי

אני מרוצה מאוד מכך שהבית היהודי עברו את אחוז החסימה. ברמה הכללית, אני מקווה שנתניהו ירכיב את הממשלה.

אבישג03

New member
ערפל מנהיגותי

נראה לי שהעם מחפש אומץ לב ואמינות בנבחרים שלו, ולצערי, אין כזה בנמצא, ליבני, נתניהו וליברמן - יוצרים תדמית שכזו אבל לא בהכרח שהם יספקו את הסחורה. העבודה לא סיפקה את הסחורה,וחבל. הכל זה עניין של תדמית, מאחורי התדמית יש ריקנות, וזה עצוב.

shanyz1

New member
חבל שמפלגה כל כך יקצוניות כמו ישראל ביתינו

הפכה למפלגה השלישית בגודלה . עוד יותר אכזבה ש"התנועה הירוקה - מימד " לא עברה את אחוז החסימה : \ עם תוצאות הבחירות האלה , מה שנראה לי שיקרה זה שביבי ינהיג את הממשלה ויקח איתו את ליברמן ואת המפלגות הימניות והדתיות , ואז אני אהיה בכלל מאוכזבת . השמאל נדחק לפינה וזה מעציב אותי מאוד, כנראה זה בהשפעת המלחמה

אייני

New member
לא מבין את כל המפלגות האלה

שבאות לכנסת עם חצי אג'נדה. כאילו, אם הם היו עוברים את אחוז החסימה, זה היה נגמר בדיוק כמו עם הגמלאים. בגלל שאין להן שום מצע פוליטי או כלכלי - הן יצטרפו לכל ממשלה שהיא, יעשו "כן" לכל דבר (כי ממילא אין להם מצע או משהו שיגרום להם להתנגד), ואז לקראת סוף הקדנציה ימהרו וינסו לשנות בכמה נושאים "ירוקים", וזהו. אם למישהו באמת מפריע נושא X, שיצטרף למפלגה קיימת וישנה ממנה. פיצול מפלגתי לא עוזר לאף אחד ולא מועיל בשום נושא. מה שכן, התקווה היחידה שלי היא שליברמן וש"ס לא יסכימו לשבת ביחד בממשלה, מה שיכריח את ביבי להיות עם ציפי. הבעיה היא שלא משנה כמה פוליטיקאים משמיצים אחד את השני לפני הבחירות ("לבחור בליברמן זה כמו להצביע לשטן!!!") אחרי הבחירות הרבה פעמים הם הופכים לחברים הכי טובים רק כדי לשבת בממשלה>< לפחות הדבר היחידי שמעודד אותי קצת זה שהפעם כל המפלגות הגדולות בעד שינוי שיטת הבחירות. אני רוצה לכל הפחות שיעלו את אחוז החסימה. לא יכול להיות מצב ששום מפלגה לא תזכה פאקינג לרבע מקולות הבוחרים, או מצב שיהיו בכנסת 7 מפלגות שיש להן בקושי 3-4 מנדטים!

shanyz1

New member
קודם תקרא את המצע שלהם

לפני שתגיד שאין להם שום מצע פוליטי או כלכלי .

אייני

New member
ואת חושבת שלא קראתי כי?

עברתי בחלק נכבד מאתרי המפלגות, ואפילו של ליברמן שאני חושב שהוא פשיסט מטורף. סה"כ, סתכלי על המצע המדיני שלהם. הם "בעד המשך המגעים עם הפלסטינאים"ו"יש לעצב תוכנית אסטרטגית לטווח רחוק" (איזו תוכנית?) ולא מפרטים כלום. האם אתם בעד המשך מגעים בכל מצב? גם בזמן של מלחמה? האם אתם חותרים לשלום בכל מצב לא משנה מה? אחרי הכל, כמעט כולם, אפילו ליברמן, בעד 2 מדינות, פשוט בתנאים שונים ובצורות שונות - כל אחד בדרך שמייחדת אותו. במה בדיוק אתם שונים? מה אתם מציעים שאחרים לא? כלום. כי בתכלס, זה לא כזה מעניין אותם. אין להם למעשה שום ייחוד מדיני או פוליטי. ואז ישר נשאלת השאלה - אם אין לכם ייחוד מדיני או כלכלי - אז בשביל מה צריך אתכם?? רק בשביל איכות הסביבה? סבבה, תצטרפו למפלגה שאתם ממילא מסכימים עם רוב הדעות שלה - ושנו משם לגבי איכות הסביבה! למה לבזבז הון תועפות ולנסות להקים מפלגה שתגזול רבבות קולות ותפחית את יציבות השלטון? מה בדיוק מצדיק את זה כ"כ?? כאילו, סה"כ, אני לא מצליח למצוא הבדל בין המצע שלהם לבין זה של מפלגת העבודה למשל. את מצליחה למצוא איזה ייחוד מדהים? הבדל מטורף בין השתיים חוץ מהקטע של איכות הסביבה? אז מה, רק בגלל שאתה מקדיש יותר תשומת לב לאיכות הסביבה אתה צריך להקים מפלגה?

shanyz1

New member
שמע ,

לאף מפלגה אין באמת ייחוד ורעיון שאף אחד אחר לא מציע , לכל המפלגות הימניות יש אותו רעיון בגדול , וכך גם השמאל. ורעיונות משותפים - יש לכולם . וטעמי אין אף מפלגה שבאמת יכולה לגרום לכך שהכל יהיה יותר טוב ושיהיה אפשר לסמוך עליה . ועוד אני אגיד לך , שאין אף מפלגה שאני מסכימה לגמרי עם כל הדעות שלה ועם כל ההשקפות עולם שלה בכל הנושאם והתחומים . כולם בתכלס מבטיחים הבטחות שנשמעות טוב , ואף אחד לא באמת מפרט את כל התוכנית המדינית שלו ואת כל מה שהוא מתכון לעשות בכל חלק ובכל יום מתך ה4 השנים הבאות . אני לא רוצה שהדיון הזה ימשיך להיות ויכוח של "איזו מפלגה כדאי לבחור " , אני רק אומרת שכל המפלגות הגדולות היו מספיק זמן בכנסת, ולא הוכיחו בינתיים שום דבר . "מפלגה שגוזלת רבבות קולות ומפחיתה את יציבות השלטון , ובתכלס אין לה שום ייחוד חוץ מזה שהיא בקטע של איכות הסביבה " - זה לדעתך , אני חושבת למשל - שיש עוד נושאים שצריך לשנות בארץ הזאת חוץ מהנושא המדיני שכולם מתעסקים בו כל הזמן . אמנם הנושא המדיני הוא הכי חשוב כרגע , אבל אסור לשכוח שיש עוד המון תחומים שצריך להתעסק בהם. אני מעדיפה להצביע למפלגה קטנה שתואמת יותר את הרעיונות שאני תומכת בהם , ,למרות שהמפלגה הזאת גוזלת רבבות קולות ומפחיתה את יציבות השלטון - מאשר להוסיף את הקול שלי לכל 20 ומשהו המנדטים ורבבות הקולות שמקבלת מפלגה גדולה אחת שמגיעה לשלטון ולא באמת מחדשת משהו .

אייני

New member
זה ממש ממש לא נכון

שלאף מפלגה אין ייחוד. כל מפלגה יש לה ראיה בטחונית וכלכלית שונה או ראיה של "המדינה האידיאלית" בצורה מאוד מאוד שונה. מפלגות הימין מחזיקות בכלכלה קפיטליסטית לעומת השמאל הסוציאליסטי יותר (ואפילו במפלגות המרכז כמו קדימה לעומת הליכוד, שפאקינג רוב חברי קדימה באו מהליכוד - יש הבדלים מבחינת המצע הבטחוני). המפלגות הדתיות רואות את המדינה האידיאלית כמדינת הלכה (ש"ס) או כמדינה בה הדת היא דבר מרכזי (שתי המפלגות הדתיות הקטנות). יש הבדלים בתפיסות העולם של המפלגות או בתפיסות הבטחוניות, הכלכליות או החברתיות שלהן. כאשר מגיעה מפלגה חדשה שנתפסת רק לנושא אחד ובנוגע לשאר הנושאים המצע שלהן מעורפל מאוד, זה לא שווה כלום. בנוסף, אני אתן לך פרט מידע מעניין. לא היה עד היום הזה אפילו ראש ממשלה אחד ויחיד - שהממשלה שלו החזיקה מעמד 4 שנים בלי ליפול או בלי שיקרה לו משהו (כן, אפילו בן גוריון בימיו הטובים). אני חושב שעצם העובדה הזאת אומרת חד משמעית שהמפלגות הקטנות האלה יותר מאשר לעזור פשוט מזיקות. זה שהממשלה נופלת לא עוזר לאף אחד וסתם מבזבז הון תועפות מכספי הציבור. אם אפילו בן גוריון כשהיו לו 40 ויותר מנדטים לא הצליח להחזיק ממשלה, זה פשוט אומר חד משמעית משהו דיי רציני על השלטון כאן. כאילו, אני אפילו לא מדבר בכלל על רעיונות או דברים כאלה. תחשבי מה שקורה כאן. המפלגות הקטנות - קטנות מכדי לשנות משהו, אבל מספיק גדולות כדי למנוע מהגדולות לשנות משהו. אז מה עשינו כאן בעצם? הבאנו עוד ממשלה תקועה שלא יכולה לעשות כלום? תסתכלי על הכנסת עכשיו. יש בה פאקינג 7 מפלגות עם 3 או 4 מנדטים. מה הן באמת ובתמים ישנו? כלום. סה"כ מדובר ב25 מנדטים מבוזבזים לחלוטין שאם היו מועברים למפלגות הגדולות אולי באמת היה להן כוח להזיז משהו בלי שהממשלה שלהן תיפול כל שניה.

shanyz1

New member
אז מה שאתה אומר בעצם

זה פשוט לתמוך במפלגה גדולה ולא במפלגה קטנה רק כדי שלא תגרום לממשלה ליפול ?

תתמכי במצע שתואם את עמדותייך הכי טוב

מין הסתם, כיוון שהממשלה אחראית על כל תחומי החיים, מין הראוי לבחור על סמך יותר מתחום חיים אחד. המפלגות הקטנות מתמקדות בתחומי חיים שוליים, ולכן, בהתחשב בעובדה שלכל אחד ניתנת רק הצבעה אחת כדי להשפיע על אורך חייו, אפשר להסתכל על הצבעה למפלגה כזו כעל בזבוז של קול. כמובן, לא כל המפלגות הקטנות הן כאלה. אבל 'הירוקים', עד כמה שאני יודע לפחות, הם כן.

shanyz1

New member
אתה צודק , אבל

לא דיברתי על 'הירוקים' XD דיברתי על "התנועה הירוקה - מימד" וכן, יש ביניהן המון הבדלים

אייני

New member
בעיקרון, מקריאה של שני המצעים

(וגם מחיפוש קצר בפורומים של התנועה הירוקה מימד) נראה שההבדלים הם שהתנועה הירוקה מנסה להראות שהיא מתרכזת גם בנושא חברתי ולא רק סביבתי, אם כי אין לה שום ייחוד חברתי מסויים לעומת, נגיד מרץ או העבודה. וממה שנראה באותם פורומים עצמם, הרבה אנשים אכן הצביעו למרץ במקום לתנועה הירוקה - משום שהם סברו, ובצדק, כי למרץ יש יותר סיכוי לעבור את אחוז החסימה. כאילו, תכלס, על זה אני מדבר. כל המדיניות החברתית והכלכלית וכמעט בכל שאר הנושאים - זהה למעשה למדיניות של השמאל. החידוש היחידי שהמפלגה הזאת מביאה זה בעצם ההתמקדות בנושא איכות הסביבה, ואז לא ממש ברורה זכות הקיום של המפלגה הזאת. רק בשביל איכות סביבה לעשות עוד מפלגה אחת? כאשר ממילא מפלגה קיימת כבר מתמקדת בנושא הזה ואפשר פשוט להתפקד אליה ולהצטרף אליה ולשנות ממנה? (מרץ) אני אישית חושב שאם למרץ היו 7-6 מנדטים היה לכם באמת ובתמים סיכוי טוב פי כמה וכמה לשנות מאשר שלמרץ יהיו 3 ולתנועה הירוקה יהיו 3. בסה"כ, המצב שלמרץ יהיו 3 מנדטים ולתנועה הירוקה יהיו 3 זה מצב תקוע. גם מרץ וגם התנועה הירוקה - שניהם זהים, ושניהם ירצו לרשום את השם שלהם על כל דבר, מה שיגרור מאבקים רבים מאוד בין השניים כדי להתבלט יותר - ככה שמה שיהיה פה זה 6 מנדטים שתקועים במאבקים. בהחלט עדיף שלמרץ עצמה יהיו 6 מנדטים לבד וכוח השפעה גדול יותר וגמרנו.

למעלה