שרשור: באפי - הסרט

• פותח הנושא Lizz
  • פורסם בתאריך

trilliane

Well-known member
מנהל
רשמית: הסרט הוא *לא* הקדמה לסדרה!!!

ג´וס במפורש אמר שהסרט לא אמור להיות הקדמה לסדרה, ושההיסטוריה של באפי טרם בואה לסאנידייל שונה (גם אם יש כמה קווי דמיון כלליים דומים). בסרט היא גם היתה ב-י"ב, ולסדרה היא מגיעה באמצע כיתה י´ (אחרי שהיא שרפה את אולם ההתעלמות בבי"ס בלוס אנג´לס והיא ואמה עברו לסאנידייל כי שם אמה קיבלה/מצאה עבודה). אגב, עפ"י הנאמר בסדרה באפי קטלה ערפדים כשנה לפני שהיא הגיעה לסאנדייל, מה שאומר שהיא הפכה לקוטלת מתישהו בכיתה ט´. יש עוד מליון ואחד הבדלים, החל מפרטים היסטוריים וכלה בגישה הכללית לערפדים, לקוטלת ולצופה. לסדרה יש חוקים וכללים משלה, והדמיון לסרט מסתכם פחות או יותר ברעיון הכללי "באפי היא קוטלת ערפדים בלונדינית שגרה בלוס אנג´לס" (כשבסדרה זה "גרה" בזמן עבר) בקיצור: אלה 2 דברים שלא מתחברים, אז אין טעם לנסות להשוות ולחבר בינהם בכוח. בעניין הערפדים שהופכים לאבק: זו המצאה פרטית של ג´וס שלא קיימת במיתוסי ערפדים אחרים. כמו שרוב השדים נשאירים מאחוריהם גופה, כך גם הערפדים היו אמורים להשאיר, אבל ג´וס טען שהוא החליט להמציא את החוק הזה כדי שלא יתבזבז זמן בסדרה על טמינת גופות ערפדים או דיון בסוגיה הזו. זה היה פתרון נחמד, מקורי, מגניב ומצטלם יפה, אז הלכו עליו.

bigbadjoe

New member
אולי

כמו שמתייחסים לבאפי כאילו היא במימד אחר ("באפי-וורס") אז יש גם "באפי-וורס 2" של הסרט ?
בכל אופן, ההפיכה לאבק של הערפדים דווקא כן מוכרת במיתוסים אבל המדובר הוא בערפדים זקנים מכיוון שברגע שהיא הורגת את השד, הגוף האנושי חוזר למצבו הקודם (כלומר, מרקיב) אז בערפדים זקנים, הגוף כבר במצב של אבק. הצעירים יותר צריכים להפוך לגופה מרקיבה. ד"א, ידעתם שהסיבה שהורגים ערפדים ביתד עץ היא מכיוון שעץ הוא משהו חי והערפד בעצם מת. (משהו כזה).

trilliane

Well-known member
מנהל
מיטב ידיעתי העץ הוא מסיבה אחרת

כל המיתוסים האלה קשורים לנצרות - הדת כמשהו קדוש, הערפדים כמשהו הכי נחות, טמא, ניגוד מוחלט. הצלב מפחיד אותם וצורב אותם, כנ"ל לגבי מים קדושים ויש עוד כל מיני תוספות. למיטבה ידיעתי היתד מעץ זה פשוט בגלל שהצלב הוא מעץ... פשוט עוד סממן של צלב. בעניין האבק - ערדפים זקנים, אולי, אני לא מתמצאת. אני רק יודעת שהמוות של הערפדים כפי שהוא מוצג בסדרה הוא המצאה של ג´וס - הוא עצמו דיבר על כך, ושהאופן הספציפי הזה לא היה קיים קודם לכן ובא מהסיבה שציינתי.

bigbadjoe

New member
יש גם

תאוריה לגבי הצלבים שהם משפיעים רק לפי מידת האמונה של המחזיק אותם באל. מכאן שאפשר להשתמש בכל סמל דתי אני מניח לפי האמונה של אותו אדם. היה פעם איזה סרט שאני לא זוכר את שמו (אם מישהו מכיר שיגיד לי !) שבו מישהו החזיק צלב מול ערפד שהיה בהיותו אדם יהודי והערפד אומר לו: "Boy you´ve got the wrong vampire...".

Sheepe D

New member
בלעעעע

אני אפילו לא ציפיתי ליותר... זה קצת מובן שאם הסרט ניכשל ביג טיים אז זה בטוח שזה סרט איום!!! אני הסתקרנתי וראיתי קצת.... והיו לי חלומות מגעילים נורא... יאכס! איך שבאפי סנובית, הערפדים דפוקים וחנונים וכ"ו.... אז תמשיכו לראות את הסידרה! "תיצמדו לתסריט..."

Lizz

New member
דברי פנדום שלמדתי מהסרט

דבר ראשון וחשוב, למדתי מי הם פייק ובני, שהם הזוג היחידי במעט הפיקים שנכתבו על הסרט עצמו. מימיי לא ראיתי פיק של באפי-הסרט שלא היה פייק\בני. ואף פעם לא ידעתי מי הם, ועכשיו אני יודעת. הידד. דבר שני, כשדונלד סאת´רלנד נכנס למלתחות הבנות והיא אומרת לו this is a naked place ןבכן, ישנו, או היה, אתר ג´יילס ענקי בשם זה. נחמד לדעת מאיפה זה בא.

מוגי13

New member
חשבו על ספוק..באותו זמן!?

מה הקטע עם האוזניים?!?! אוקי הבנתי את הקטע שזה היה בשנות ה-90 (בתחילת שנות ה-90). אבל מה לעזאזל הטייץ או המכנס הורוד?! דבר נוסף. פייק?! כל הסרט הוא פייק ובסוף הוא דילן? סרט טוב לצחוק עליו. אבל דבר אחד רציתי לדעת. ג´וס, נדמה לי, התחנן כדי שיעשו סדרה לפי הסרט. בד"כ זה ההיפך, אם הסרט הוא טוב. אז שוקלים לעשות סדרה.. אני חושבת, שהוא גבה את כל הטובות שעשה מאז שהיה ילד?! טוב, שהוא הצליח. באפי היא סדרה מעולה. ולא להיפך, אבל אם עכשיו יעשו סרט אחרי הסדרה. אז יהיה על מה לצפות. באפי שהורגת את הערפד ההוא נטל היד.. איזה צחוקים?!?! ד-פ-ו-ק-!

Idomania

New member
שמתם לב ש.....

היו די שחקנים מפורסמים בסרט... הברורים מבניהם הם לוק פרי ודייויד ארקט אבל שתם לב שאחת מהחברות של באפי(זו שאמרה על המעיל הצהוב שהוא כזה לפני חמש דקות ובסוף קנתה אותו) הייתה הלרי סוונק(נראה לי שכותבים את זה ככה) זאת ששיחקה ב"בנים אינם בוכים" וגם קבלה על זה אוסקר!!! (אני לא בטוח שזו היא אבל אם כן היא התקדמה מאוד מאז..) גם אני שמתי לב שבן אפלק היה אחד מהדחקנים בקבוצה האדומה זה היה מאוד מוזר שהוא הופיע פתאם.. ועכשיו למשהו באמת שאני לא בטוח לגביו אז ככה.. המנהל בסרט הוא אותו שחקן ששיחק את המנהל בעונה הראשונה לפני סניידר. נכון?? או שהוא סתם ממש דומה לו...

miaka

New member
כן.. זה ממש מוזר

איך הם הצליחו לעשות סרט כל כך גרוע כשהיו להם שחקנים כל כך טובים? זה ממש לא ברור לי.. מה ג´וס חשב לעצמו?

gracie

New member
איזה סרט מגעיל!!!

אוף! פשוט לא יכולתי להמשיך לראות אז קמתי באמצע. מזל שלא ראיתי את הסרט לפני הסדרה, כי אז אפילו לא הייתי טורחת לראות את הסדרה...

למעלה