שרשורי שנה טובה...

הדס ח

New member
שנה טובה ../images/Emo75.gif../images/Emo74.gif

לכל חברי הפורום ולמנהלו מהדס

nitzoops

New member
לקראת השנה החדשה

בלי הרבה מליצות ובלי חרוזים פשוט רוצה לאחל שתהיה לכולנו שנה יותר טובה מזאת שעברה. ניצן

עוד לא הספקתי להכין את הברכה שלי

(אני מחכה בד"כ לרגע האחרון...) אבל שתהיה לכולנו [URL='http://']שנה טובה[/URL] ומתוקה
ארנון

א77

New member
Herzlichen Gluekwuns zum nevn Jah r

שנה טובה גם ממני לך הדס, ולכל חברי הפורום. רצו"ב, שנה טובה מירושלים, בגיל 100 לערך [אגב, כל הקבצים שהכנסתי עד להיום, כולל גם זה. לא העתקתים משום אתר באינטרנט. אלו דברים שצילמתים, והכנסתים למסמכים שלי,]

ד ז י ר ה

New member
א77 !! כרטיס מדהים ואני עורגת

לכרטיסי הברכה של פעם. היו זמנים שברחובות העיר היו עומדים רוכלים מאחורי דוכן והיינו בוררים ובוחרים "שנות טובות" למכרים. היו זמנים !!!!!!!!!1

א77

New member
לכבוד ערגתך וכמיהתך, אז הנה עוד אחד

וגם זה דיי מעניין. הבה נראה מישהו שיתנדב לפענח את הכתוב. מה שבטוח, שתאריך הכתיבה זה תשרי 5563 5663 כנראה לבריאת העולם. היינו ה´ תרס"ג. בדיוק לפני 100 שנה.

והתרגום מהונגרית:

סבתא חביבה! הרבה מזל, אושר ובריאות טובה מאחלות לרגל השנה החדשה. נכדותיך האוהבות רוז´קה, שריקה, אירנקה, ובז´יקה. (שמות הבנות מופיעות בצורת החיבה ולא בשם הרשמי)

א77

New member
טע בעססיל מודיורול? קעסנים סייפאן

תודה רבה. לא חלמתי עד לעכשיו שזה בהונגרית. אגב הוריי דיברו ביניהם הונגרית. וזה מה ששמעתי כל הזמן. אבי הכ"מ מדברצן, אמי תבדלחט"א מטרנסילבניה

כן נולדתי לפני שנים רבות ב:Budapest

לא77 שלום ושנה טובה! כתבת שאמך מטנסילבניה. גם משפחת הורי סבא שלי גדלו בטרנסילבניה בכפר ששמו ההונגרי היה Algyogy ליד העיר Deva. האם אתה יודע דרכים למצוא כתובים שיכולים לעזור לי לדעת יותר עליהם? תודה סבאיעקב

א77

New member
את הנושא הגניאולוגי מצד אמי לא בדקת

לא בדקתי. מה שאני יודע, זה מאמי תחי´. ומהמשפחה שאני מכיר. אני יודע מספר דורות לאחור, ואוליי בשל העובדא שכמעט כל בני המשפחה משתייכים לחצר חסידית שאבות אבותיי מצד אמי היו שם, זה שבעה דורות. את שם העיירה של אמי תחי´ איני יודע איך זה נכתב, אבל זה משהו כעין טולדיש או טולגיש

meorero

New member
טרנסילבניה? (גבול הונגריה-רומניה)

גם סבי המנוח ע"ה - משה מאורר - הוא מטרנסילבניה, מן העיר אורדיה . שתהיה שנה טובה לכל אנשי הפורום, מי יתן ונמצא מקור, שורש ועניין, ומי יודע- אולי גם מעט נחמה.

ספרן

New member
לא !!!!

אורדיה היא גרוסווארדין בגרמנית וכך נקראה בספרות התורנית. בהונגרית שמה נוידווארוד.נמצאת היום ברומניה ליד גבול הונגריה של היום. ערב השואה ישבה בה הקהילה הגדולה בהונגריה אחרי בודפסט. הייתי שם לפני שנה ואיפשהו בפורום כאן, שמתי את תמונת בית הכנסת (הפעיל עד היום). זה לא ARAD שהיא עיר אחרת בטרנסילווניה.

שנה טובה ומבורכת

ברכות ואיחולים לכל החברים ובני משפחותיהם שנת בריאות ושלום ולנו העוסקים במלאכה שנת הפתעות גילויים והצלחות תודה מיוחדת על הברכה ההונגרית והתרגום......זכרון מתוק. אורית

הדס ח

New member
ווואאאאוווו, איזה יופי

אולי בגלל שאין יותר "שנות טובות" כאלה הכל כבר לא כמו שהיה.......
שוב, שנה טובה הדס

ornan

New member
שנה טובה ומבורכת../images/Emo48.gif../images/Emo74.gif../images/Emo75.gif

שתהא לכולנו שנה טובה, שנה של שקט, בריאות ופוריה לכולנו. ארנה

למעלה