שרשורי ספרים

סטילגאר

New member
המלצות על ספרי פילוסופיה

אני מתעניין בכתבי פילוסופיה. אני מתחיל ככה שקשה לי להכנס למשהו עמוק יותר מדי ישר בצעד הראשון. מצאתי בספרייה שלי את "כה אמר זראטוסטרא" שאני חושב שאני אקרא ועוד כמה ספרים מסידרה שנקראת "ספרי מופת פילוסופיים". מישהו מכיר את הסידרה הנ"ל? האם כדאי לי להתחיל לקרוא אותה? איזה עוד ספרים כדאי לי להתחיל?

niraf

New member
שאלה

אם אני, בתור אדם שהידע שלו בפילוסופיה הוא די, אהמ, מזערי, ורוצה להרחיב את הידע הזה, מה הייתם ממליצים לי לקרוא? האם הספר "עולמה של סופי" הוא מקום כללי טוב להתחיל? ואני אשמח אם תוכלו לנקוב בשמות של ספרים שכדאי להתחיל מהם, של הפילוסופים הגדולים.

assaf1242

New member
ספרי פילוסופיה פופולרים

שלום רב, הייתי שמח לקבל המלצות לספרי פילוסופיה "למתחילים" שנחשבים פופולרים ומוצלחים יחסית. תודה.

soul one

New member
שלום לכם :)

קוראים לי טל אני בת 14 ואני חדשה כאן.
לאחרונה קראתי את הספר עולמה של סופי... ממש ממש נהנתי, ספר מעולה. הוא גרם לי לראות דברים בנקודת מבט שונה. עכשיו אני קוראת את הספר זן ואומנות אחזקת האופנוע. אני רוצה לדעת אם קראתם את אחד מהספרים האלה, ומה חוות הדעת שלכם? חוץ מזה אני שמחה להצטרף לפןרום הזה :) הנושא מרתק אותי.

conatus return

New member
המלצתי :

בכל ספריה של אוניברסיטה כשתעיין במדף ספרי הפילוסופיה תמצא שם ספרים מספרים שונים התחל בספרי המקור המתורגמים וכלה בספרי פרשנות ועוד... היתרון של הספריה הוא בעושר הספרים כלומר בכמותם ובגיוונם (לעומת חנות ספרים ממוצעת שתמיד המלאי הוא מוגבל כי אין ביקוש) דבר שיאפשר לך לברור לאט ובמתינות לעצמך ספרים מעניינים שבקריאתם תרצה להשקיע ובנוסף הספרייה בשל אופייה מאפשרת לך להתרווח על שולחן סמוך ולעיין לאט ובמתינות בערימת הספרים (הספרניות ינעצו בך מבטים אבל במהרה תלמד להתעלם) עד אשר תגיע להחלטותיך. אני מציע שתקרא ספר אחד מתקופת חכמי יוון כלומר מהתקופה העתיקה היא ראשית תחילת הפילוסופיה ותראה כיצד לובנו הרעיונות הפילוסופיים הראשונים דלג על תקופת ימי הביניים והתחל בקריאה בספר שיתמצת את הפילוסופיה של דקארט הוא אבי הפילוסופיה החדשה ומשם קרא משהו על שפינוזה בהמשך לייבניץ וכן תלך ותתקדם תחלוף על פני קאנט וניטצ'ה ואם תחשוק נפשך תקרא פילוסופיה בת ימינו (דבר שאני מציע לך לא לעשות עדיף כבר שתשב ותכתוב פילוסופיה משלך). ועוד הערה נוספת : ישנם ספרי קריאה שיש בהם פילוסופיית חיים שאינה נופלת מפילוסופיה אחרת. חפש לך כאלה ואני מאמין שגם תמצא אני יכול להמליץ על ספרים שכאלה אם תרצה. בהצלחה ! אסף

conatus

New member
מספר מילים

אני רואה פילוסופיה באופן אחד והוא להתקין את עצמנו (מבחינה רוחנית) לכך שנטיב לשרוד ואיך נעשה זאת - על ידי השגת יתרונות (מכל תחום שהוא ולאו דווקא מהתחום הנ"ל) רבים ככל האפשר. במובן הזה כלל לא חשוב מה תקראי אלא מה תקבלי. ד"א פילוסופיה אינה מנת חלקם הבלעדית של פילוסופים ומתרגמיהם אלא פילוסופיה היא נחלת כל מי שחשקה נפשו בה. בדקי את חייך ותגלי שאת חיה על פי הנחות פילוסופיות שטרם ירדת לעומקם. ולא משנה מה תלמדי תמיד תזכרי שפילוסופיה היא מדע עיוני אמנם שמקיף את כל הקיים (מטאפיסיקה מקיפה גם את מה שאינו קיים באופן ממשי) אך הכלי העיקרי המשמש מדע זה הוא מילים ומילים מוגבלות מעצם טבען כך שאין למצוא במשהו מוגבל את מזור האנושות או העולם אלא הקלה בלבד לחולי. אני בעד קריאה אך באותה נשימה אני סבור שיש להכיר את החיים מהתנסויות ומחוויות שונות ומגוונות ובעיקר להתמיד בחשיבה פעילה כי לכך יש משמעות רבה.

soul one

New member
אממ

אני ממליצה על הספר עולמה של סופי. ספר מעולה למתחילים. בספר מוצגת הדרך שעברה הפילוסופיה במהלך השנים... מתחילתה ועד לימינו אנו. מלבד זה, שזור בספר, תוך לימוד הפילוסופיה וההיסטוריה שעברה, סיפור יפה מאוד.

Chief san

New member
אולי?

מנהלי הפורום יארגנו איזשהו קישור ל"שאלה נפוצה" כמו "ספרים מומלצים לפילוסופיה למתחילים?" להבדיל משאלות לדיון שראוי להתעמק בהן כל פעם מחדש, נדמה שהתשובות בעניין אינן דינמיות. אני מוכן לנדב אנשים אחרים, ידענים ממני, לחיבור התשובה או אפילו להציע אנשים אחרים, מידענים ממני, לחיפוש תשובות מפורטות מהשבוע האחרון.

Chief san

New member
אופס ../images/Emo9.gif

אולי אני אשתמש בתירוץ של השואלים האחרונים על למה הם שואלים את אותה השאלה מחדש כדי להסביר למה פיספסתי את הטגליין הרלוונטי.

Scaly

New member
אני חייב להגיד

שאת שניהם קראתי עד לשלב מסויים... ונהנתי משניהם עד לשלב מסויים...השלב שבו הפסקתי לקרוא אותם.. אבל זן ואומנות האופנוע יש שמה תיאוריים מהפנטים..אם נכנסים לזה.. ועולמה של סופי התיש אותי בהצלחה בקריאה

soul one

New member
וואו..

איזו התעלמות.. לאף אחד לא נאה לענות לי? חח טוב.

וואו

קודם כל ברוכה הבאה לפורומינו יפה מאד שהנושא מענין אותך בגיל כל כך צעיר. ולגופה של תגובה סביר להניח שתקבלי יותר תגובות אם תעלי נושא "מסוים" לדיון. בהצלחה.

EdisonGirl

New member
ברוכה הבאה! ../images/Emo13.gif

לצערי לא קראתי ספרים אלו, ולכן לא אוכל לתת לך את חוות דעתי. בכל אופן, סתם דרך-אגב, כדאי לך להתרגל מהר לעובדה שפורום זה לא צ'ט, ושאת עלולה לקבל את התשובה גם אחרי יום, יומיים ושבוע...
ואני מאמינה שאני יכולה לומר בשם כולנו שאנו שמחים גם כן על כל ראש נוסף שנכנס למאגר הוויכוחים הפילוסופיים שלנו... לילה טוב!

soul one

New member
תודה לך :)

יש לי ידע בפורומים.. אני כותבת בעוד פורומים.. פשוט ראיתי שכמה אנשים ענו בשרשורים אחרים ולי לא.. חח לא נורא :) לילה טוב גם לך =)

soul one

New member
כן :)

לכן אני כאן... על מנת שתכוונו אותי ושאני אוכל להחכים מכם :)

ברטרנד ראסל - בעיות הפילוסופיה וגם

טיילור - מטפיסיקה יובל שטייניץ - הזמנה לפילוסופיה מגי - הפילוסופים הגדולים וויל דורנט - קורות הפילוסופיה

yuvalmichael

New member
הו רציוס...

ניסיתי בעצמי לקרוא את הספר- "הפילוסופים הגדולים", זהו ספר ממש כבד, אין ספר טוב למתחילים, ספר ממש קשה לדעתי, צריך ידע נירחב כדאי לקרוא ספר זה... לא?!

למעלה