שרקו

שרקו

שלום לחברי פורום אופנועי שטח.

שרקו כבר 3 שנים בארץ ובקושי שומעים/קוראים עליהם בתקשורת ובפורומים השונים.
בשטח עוד לא פגשתי אחד. מצד שני אני לא כל כך הרבה בשטח...

יש פה מישהו (לא בעל אינטרס) לקוח בהווה או לקוח בעבר או מישהו שמכיר מקרוב - שיכול לשפוך קצת אור על האופנועים האלו? בדגש על האנדורו מרובעים בנפח ביניים 250-300... אבל לאו דווקא... בכלל קצת לקבל אינפורמציה על הכלים עצמם וגם על המסביב? (על היבואן? חלקים וחלפים? שירות? מצב השוק יד2?)

YellowBeta

New member
מי שאני מכיר שיש לו מרוצה עד הגג

לא שמעתי על בעיות מיוחדות כלשהן ,
מהמעט שיצא לי לרכב עליהם ( 300 4T ו 250 2T ) אחלה אופנועים .

מיכהWR

New member
רוכב איתי כל שבוע חבר על שרקו 300 מרוב"פ קרוב לשנתיים

מאוד אוהב את האופנוע, אין בעיות מיוחדות (רוכבים בעיקר בסינגלים מהסוג המסולע במרכז הארץ).
שמעתי גם תגובות נלהבות מכאלה שרכבו על הדגם הזה ברומניה.

Assaf T

New member
שרקו

בבעלותי שרקו 300 מרובע דגם פקטורי בן חצי שנה, לגבי חלקים, השרקו חולק הרבה מחלקיו עם הקטמ, בולמים, מכלולי בלמים, רגליות, גלגלים, משאבות בלם ומצמד והידיות כמובן, כך שתמיד יש זמינות חלפים באינטרנט. לגבי החלקים היחודיים לשרקו כמו פלסטיקה, רגלית בלם וגיר, חלקי מנוע, פילטרים וכו.. מנסיון יש ליבואן בדרך כלל במלאי והמחירים גם זולים בהשוואה לקטמ. לשרקו מנוע סופר מתקדם עם המון חיישנים, לדוגמא חיישן חום מנוע במקום יוניט ברדיאטור, גם מערכת ההזרקה סגורה ולא ניתן לשנות מפות כמו בקטמ אלא להשתמש במפות המקוריות שמגיעות (חלשה וחזקה) עם בורר מקורי שמגיע כחלק ממבנה ידית המצערת. לבעלי אגזוז אקרופוביץ יש מפה יחודית שמגיעה עם דגם הפקטורי כסטנדרט וכל מי שמוסיף אגזוז פתוח לדגם המקורי יכול לפנות למוסך להתקנת מפה מתאימה. לשרקו שלדה יחודית שנבנתה מנסיון של שנים בתחום הטריאל, מה שמקנה מספר יתרונות כמו זוית צידוד כידון גדולה, מרכז כובד נמוך במיוחד והיגוי זריז וחד. גם המתלים מרגישים שונה מקטמ או האסקי למרות שמדובר בבולמים הסטנדרטים של קטמ. מבין האופנועים בקטגוריה שלו הוא הקל מכולם עם משקל של 102 קג שזה בעצם גם קל יותר בקילו מהדופים של שרקו ובמספר קג פחות מהמרובעים המקבילים.בסיס הגלגלים באופנוע קצר מאד ( זהה ל125) ולכן מתקבלת מכונה קצרה ותחושה של אופנוע קטן, קל וזריז. המנוע מעביר כח בצורה חלקה ומייצר אחיזה גם בתנאים קשים, ההבדלים בין מפות ההצתה מורגשים מאד במיוחד בדרדרת או בסלעים בחורף. את השרקו רכשנו מספר חברים שרוכבים יחד כבר כמה שנים, כרגע חמישה רוכבים עליו (כולם 300 מרובעים). לגבי אמינות ותקלות, כל בעיה שנתקלנו בה טופלה ללא דיחוי (למי שהיה צורך). סהכ מרוצים מהאופנוע ומפעילות היבואן

Assaf T

New member
חיישן חום מנוע

החיישן מנהל את עבודת המאוורר ומבצע כיבוי כפוי למנוע במצב של חום מנוע מוגזם (במקרים של תקלה במאוורר, מחסור מים או שמן) ומונע את הריסת המנוע

amitexc

New member
בקיצור יוניט חום במנוע, זה קיים במכוניות

מאז ומתמיד יוניט חום לוונטה ברדיאטור ויוניט חום באיזור הראש\מנוע בשביל השעון\או מנורת אזהרה.
אתה חושב שזה עושה עבודה בשונה מיוניט חום ברדיאטור? אני לא בטוח.
&nbsp

a c t i v e X

New member
אם האימפלר תקול, חום המנוע ברידאטור יכול להיות נמוך

אבל בראש המנוע יש קיטורית
אין סירקולציה של המים והולכת החום מאוד איטית, אז המים בסליב בוערים ובשאר המערכת חמימים ונעימים
אז כן, יוניט בראש מנוע יכול לעזור, לדעתי

amitexc

New member
אין חיה כזאת

ראשית הנזק היחידי שיכול להיות למשאבת המים הוא נזילה, אין כזה דבר אימפולר שמפסיק לעבוד, אני מניח שכל היצרנים השכילו והחליפו את הגג"ש מהפלסטיק לכזה מאלומניום או כל חומר עמיד אחר.
חוץ מזה כשהמים מתחממים עד למצב שהם מגיעים לנקודת הרתיחה הם עדיין נוזל בתוך מערכת הקירור הם הופכים לקיטור ברגע שהם פורצים את הפקק, עדיין בשלב הזה נוזל הקירור במצב נוזל בתוך מערכת הקירור.
הולכת החום גם כשאין זרימת מים מספיק טובה עד למצב שכל המערכת צריכה להתאזן מבחינת טמפרטורה, קח לדוגמא טרמוסט, הוא מפסיק את זרימת המים ועדיין כל המערכת מושפעת מכך, במצב שתארת יכול להיות מצב שטרמוסט עדיין לא נפתח ובנתיים המנוע בוער.

המחשמל 64

New member
מנהל
אם נקח לדוגמא את מנוע הימהה WRF שנמצא

גם בימהה וגם בגאסגאס וללא וונטה היכן ממוקמת יוניט החום? אני לא חושב שראיתי ברדיאטורים גם בזמנו בימהה באמת אין לי חצי מושג.
בהקשר להסבר על הולכת המים החמים גם שאין סירקולציה מה הכוונה בהקשר לאיזון מבחינת טמפ' ואיך מצב זה מתקבל?
היום אגב נשאלתי לגבי דגם המנוע הנ"ל שאינו מקורר עם ונטה איך ניתן לדעת שהחום עלה במנוע נאמר לדוגמא ברכיבה בסינגל איטי ביום חם.
הועלתה שאלה אם אני זוכר אם יש הוצאת עודפים שהחום עולה. מה שאני לא זוכר שארע לי איי פעם ברכיבה.

amitexc

New member
אין יונית חום במנוע של הימאאה מי שמתקין ונטה שם יונית חום

לגבי מעבר חום ללא סירקולציה של מים, ישנה הולכת חום בין מוצקים נוזלים וגז בלי שום קשר לזרימת החום.
למעשה מעבר חום מתחלקת 3 דרכים: הולכה הסעה וקרינה.
מעבר חום

קח לדוגמא מים חמים בדוד שמש..שם יש הולכת חום, כשנוזל זורם במחליפי חום ישנה הסעת חום.

DRZיוגי

New member
הסיבה ליוניט החום לא קשורה בכלל למערכת הקירור

תפקידה הוא לדווח למחשב ניהול המנוע על טמפ בכדאי שזה ידע לתקן את זמני ההזרקה וההצתה,למשל בהנעה קרה תוספת דלק.
בלי קשר יוניט רדיאטור כבר מזמן לא רלוונטי בעידן הזרקת הדלק וקיים רק כתוספת למערכת מאוורר עצמאית.

DRZיוגי

New member
חיישן הלמדה נותן למחשב פידבק

ליעילות המנוע והוא זה שלמעשה קובע את זמן ההזרקה כשהמנוע חם.באופנועי שטח תיפקוד החיישן בעייתי עקב שינויי מצערת מהירים אבל הוא מחוייב לתקנות זהום אויר אירופאיות.

המחשמל 64

New member
מנהל
על הסקירה המקיפה! אפילו אני בעצמי

לא היה לי מושג של דבר וחצי דבר מהנתונים שתארת. אכן עושה רושם טוב מאד.

two times

New member
מבחינת מספרים

שרקו מכרו פה 18 כלים בשנת 2015.
20 כלים ב 2014
ו- 5 כלים בסוף 2013 כשהגיעו לארץ.
השנה בוודאי מכרו עוד כמה יחידות. סה"כ יש בארצנו 45-50 יחידות.
&nbsp
אני לא רכבתי על שרקו. לכשעצמם, סביר שמדובר באופנועים איכותיים. עם חיישנים או בלי חיישנים. לא חושב שכיום נמכר דגם אנדורו אחד בישראל שהוא פחות ממצוין. לא חושב שנמכר כיום דגם אנדורו אחד בישראל שרוכבי hobby ירגישו שהוא "קטן עליהם". עד כמה שאני יודע השינויים בין שלל דגמי היצרניות השונות זה עסק של ניואנסים והתאמות אישיות שרק רכיבת מבחן אישית יכולה לחשוף.
&nbsp
אבל כמו שכתבת בעצמך השאלה היא לא רק האופנוע לכשעצמו, אלא "המסביב" היבואן וחלפים ושיפורים ומוסכים שיודעים לטפל והזמנות אינטרנטיות מחו"ל.
עכשיו, זו שאלה רטורית... מדובר ביצרן קטן וביבואן קטן, והתשובה מובנת מאליה. היתרונות והחסרונות ברורים כשמש. השאלה היחידה היא: האם זו נוסחא שאתה יכול לחיות איתה (או אולי אפילו מעדיף אותה), או שלא?

המחשמל 64

New member
מנהל
אני לא נוטה להסכים עם התשובה הרטורית

לגבי יבואן ויצרן קטן.
אם כך כל המותגים שהם לא קטמ/הסקי סובלים מאותה עובדה רטורית.
נכון שמכרו כמה עשרות אבל למיטב הידוע לי שצריך את היבואן הוא כאן וזמין.
ככלל ,בו ניקח אופנוע אינדורו מכל סוג שהוא, עד כמה נזקקת לנציג היבואן בבעיה עד היום? יתרה מכך ,עד כמה היית זקוק לחלק ולא מצאת ברשת?
לדעתי דווקא יבואן כנ"ל עקב התחרות בשוק יעשה כל מאמץ לספק את הסחורה כנאמר בזמינות ובאופן מיטבי. אני חושב שדווקא עניין האמינות לאורך הזמן היא זו שמשפיעה יותר על השיקול בקניה כך זה אצלי בכל אופן. סה"כ כמו שכתבת ופה אני מסכים כולם טובים בגדול.
בנוסף להבנתי מי שרוצה לשרוד יהיה חייב לטייב שרות בהיבט זמינות חלפים וכמובן מוסכי הסדר. פתרון יש להכל גם ליבואנים הקטנים יותר ששואפים קדימה.

מיכהWR

New member
ובנוסף, לפטור את הדיון ב'כל האופנועים מצויינים'

מתעלם מסוגיות של חיבור לרוכב וניואנסים משמעותיים בשיכוך, בהיגוי, באופי אספקת הכח, גאומטרית רגליות\מושב\כידון, משקל ואינרציה, רוחב המותניים, רעידות ועוד - גם רוכב הובי הדיוט ירגיש בהחלט הבדלים ויתחבר לאופנוע א' יותר מאופנוע ב'.
במילים אחרות זה שאפשר לרכב מהר על כל אופנוע אנדורו שנמכר בארץ לא אומר שכל רוכב הובי יהנה מכל אופנוע במידה שווה.
על הבדלי המתלים בין הקטומים לכחולים כבר נשפכו פה נהרות של דיו למשל, ולא מדובר על דיון תיאורטי ברומו של ג'ארוויס אלא בתחושת ישבן של רוכבים ישראלים בשר ודם.
כנ"ל, אם להזכיר דוגמה קיצונית ומוכרת, ההאסקי 250 מרוב"פ האדום שסבל ממחסור בכח בסל"ד נמוך (אני אישית החזרתי אחד כזה בשאט נפש לבעליו אחרי רכיבה של 5 דקות בסינגל עם מדרגות).

למעלה