שרפה ביאכטה

mika220

New member
שרפה ביאכטה

הפחד הגדול שלי זה שריפה בלב ים
לפני כמה שבועות היתה שריפה בבנין צמוד למקום מגורי מאז אני חושבת המון על מה אני עושה בשריפה .
למשהו יש ניסיון למקרה בים?
איזה מטף עדיף ביאכטה אבקה או הלון?
לכמה ממכם יש מטף אוטומטי?

מרוב השריפות שקראתי מהר מאוד זה קטסטורפה http://www.kaddar.com/Content.aspx?id=124

אשמח לתגובות

dov98

New member
שניהם טובים

ליאכטה אבל אבקה שנשאבת למנוע תוך כדי עבודה גומרת אותו.
CO2 גם בא בחשבון ובכלל אני בכלל לא בעד אבקה כי היא
הורסת כל מה שהיא נוגעת וקשה להוציא אח"כ.
אם כבר הזכרת, מטפים מברזל שנקנים בארץ מחלידים ולא מומלץ להחזיק
בסביבה ימית. אלומיניום זו התשובה ובדיקה שנתית היא חובה.
רצוי גם להחזיק יותר מטפים מדרישות משרד התחבורה.

dov98

New member
יש גם

פלסטיק מאלומיניום

אבל רציני, CO2 כ"כ עבה שאם מחליד לא נורא במיוחד שכל 5 שנים צריך לעבור טסט לחץ.
לגבי ברזלים אחרים: חייל בחיל הים נהרג ממטף אבקה שהתפוצץ בגלל חלודה.

zina71955

New member
CO2 בעייתי בשיחרור אוטומטי כאשר אנשים ישנים

בקירבת המדור בו הגז משתחרר. יש גזים אחרים שאינם מזיקים. בחלל המנוע - כאמור לא אבקה. מטפי ברזל טובים אמינים לתקופה ארוכה בתנאי שיטופלו ויבדקו כראוי תקופתית ויוחלפו בזמן. מספר מטפים גדול מדרישת IMOT - נכון מאוד, אבל חשוב לא פחות המיקום של המטפים בסירה. לדוגמא, מטפה קטן בכל מדור עדיף על מטפה גדול מרכזי. אם בחלל המנוע אין מטפה גז אוטומטי (לא חייב) חובה למקם מטפה גז צמוד למחיצת המנוע כאשר יש חריר הזרקה במחיצה. חשוב מאוד שיהיה מטפה אחד לפחות מחוץ לחלל הפנימי של הקבינה, למשל בכניסה למחסן הקוקפיט. עברתי שריפה בסירה שלי ולמזלי וחלקית עקבי העובדה שפיזור המטפים היה יעיל, זה הסתיים בפחות מדקה. עברתי שריפות (2) באוניות טיפול אחר - ציוד אחר. בכל מקרה זה אירוע מאוד לא נעים שיכול להסתיים בתוצאות קריטיות. וזה רק על קצה המזלג.

decart

New member
האם תוכל לתת קצת פרטים עלמנת שנלמד לגבי

הסיבות לשריפה ? שריפות באות בהפתעה גמורה.

zina71955

New member
במובאה הקודמת שלי ציינתי בסוף שזה רק על קצה

המזלג. אבל זה לא מדוייק. זה היה צ"ל על קצה של שן אחת במזלג. נושא השריפות בים מורכב מאוד, רגיש מאוד, קריטי מאוד, ואין כל אפשרות במאמר אחד, לא כל שכן במסגרת מצומצמת לפרט או להקיף את הנושא. אתייחס למה שנכתב לעיל ולא אכנס כאן לאמצעי/מערכות המניעה, לא הכיבוי, אלא המניעה. .
א. יש שתי סיבות עיקריות לשריפות בים (וזה דומה גם ביבשה, אני מניח) הראשונה היא כשלים חשמליים. ביכטה כשל חשמלי שתוצאתו שריפה גורם מיידית לשריפת מוליכים חשמליים כשהתוצאה היא לא רק עשן סמיך אלא גם ריח עז ומחניק שיכול להביא לעילפון מיידי אם יש אנשים בקבינה או במדור. במקרה שהיה לי, חשמלאי עבד על המנוע בפנים ואני הייתי בחוץ. אירע קצר ששרף את המוליך החשמלי ופרצה שריפה. החשמלאי התמוטט, אני השתמשתי מיידית במטפה החיצוני שהיה על ידי מוכן לכל צרה.
ב. כשל של מוליך דלק שגורם להתזת דלק על חלקי מנוע חמים, (או אם זה בנזין, מוצת באקראי על ידי גורם חיצוני. לדוגמא, ריכוז קרני שמש דרך זכוכית או חומר דומה. החלק הראשון קורה יותר באוניות.
ג. CO2 ראשית, לא רק CO2 בעייתי במטפים אוטומטיים - נכון. אני הדגשתי את ה CO2 משום ש IMOT ממליץ על שימוש במטפה כזה בחלל המנוע ביכטות והייתה לי בשעתו בעייה לא פשוטה להביא אותם להסכמה שיש גם דרכים אחרות של מטפה חיצוני ולא אוטומטי. IMO אוסר בתכלית האיסור שימוש של הזרמה אוטומטית של CO2 לחלל בוער, ולא בכדי.
בינתיים - לילה טוב ומועדים לשמחה

gb228

Active member
לא מדויק

רק CO2 מסכן את האנשים בסביבה.
4 שיטות לכיבוי אש:
קירור - למשל עם מים. אין סכנה לאנשים מהחומר.
בידוד - יצירת שכבה המפרידה את החמצן מהאש - זה מה שעושה האבקה (וגם קצפים למיניהם) - בפעולתה היא לא מדללת את כמות החמצן בסביבה הכללית אלא רק בקרבה המיידית לאש. הפרופלנט שלה זניח בנפח ולא מסכן את האנשים בסביבה (ונדמה לי שזה לא CO2, אבל בזאת אני לא בטוח).
חניקה - הורדת אחוז החמצן בסביבה - זה מה שעושה ה CO2 ולכן הוא מסוכן גם לאנשים שבסביבה, בעיקר מתוך ידיעה שהלחץ החלקי של חמצן בו נחנקת אש נמוך בהרבה מהלחץ החלקי בו נחנק אדם. המונח באנגלית למערכת כזו הוא CO2 FLOODING SYSTEM מה שמעיד על דרך הפעולה - לא חניקה מקומית אלא הצפה של כל החלל בפד"ח.
תהליך כימי - למשל הלון - מתערב בתהליך הבעירה הטבעי בסביבה המיידית של הלהבה ומדכא אותו - בהלון יש ברום המשמש כמדכא בעירה. הייתרון מול CO2 הוא שנדרש אחוז מאוד קטן של החומר כדי לדכא את השריפה. הבעיה היא שזה חומר אסור בשימוש כבר כמה שנים טובות. יש מוצרים חליפים אבל יקרים. ביוון בבית המלאכה שבו בדקו לי את האסדה היה להם מוצר חדש כזה - מטפה בגודל של כחצי ליטר מספיק לתא מנוע של יאכטה קטנה ואין סכנה בהפעלה אוטומטית.

dov98

New member
אין מדובר כאן

בשום תהליך כיבוי אלא בנזק לאנשים תוך כדי שינה.
אז דע לך שכל המטפים עלולים להזיק ולכן עניתי
לטענה של אילן לגבי הפעלה אוטומטית.
אם תקרא את הלינק שהבאתי בהלון לא מדובר רק בחניקה.
כיצד מכבים שריפות אני יודע, עברתי מספיק הכשרות, יותר מדי לטעמי.

d19511

New member
במטפי ברזל..הבעייה העיקרית זה החלודה בבסיס

המטף.ואם הוא עומד על הקרקע ולא תלוי באוויר אז המשקל העצמי שלו לוחץ על הבסיס ומונע פיצוץ..אבל,ברגע שמרימים אותו,וזה יכול להיות ברגע של שריפה.הוא פשוט מתפוצף, אני מכיר מקרה אחד כזה שאדם נהרג.

קרה לאחי: מטף שהיה צבוע היטב - עם הפעלתו ניתק העקב החלוד. אין פצועים.

עוד מסקנה - לבדוק תאריך ביקורת לפני הפעלה - וגם זה לא בטוח ב100%.

dov98

New member
אז כמו שאמרתי

אלומיניום או CO2 וחוצמזה לקחת לבדיקה תקופתית.

Guy Ed

New member
שריפה

בטנקים יש מערכת כיבוי אוטומטית, מאד לא מומלץ לנשום את החומר וגם אפקט הפיצוץ חזק. אני זוכר שפעם הופעל מטף כזה בטעות והחשמלאי שגרם להפעלה (למה זה תמיד קורה להם) יצא מבולבל מהטנק. אבל אם זה מציל חיים אז שווה.. נכון?
שריפה -הבעיה הלא ידועה כי אנשים נתפסים לכותרות - זה לא נזקי האש הישירה והכוויות בגוף אלא מחסור בחמצן כי האש מחסלת מיד את רוב האוויר בסביבה. אני לא חוקר שריפות, אבל היה מי שהעיר שהמשפחה שנשרפה ברחובות גרה במבנה קטן מאד ולכן האוויר נגמר מהר מאוד. אב המפשחה שנכנס לחלץ את הילדים התמוטט מיד ולא שרד.

dov98

New member
זה בדיוק מטף ההלון שהוזכר

כאן. אין לך מה לדאוג , כאן טוחנים דברים עד עפר.
יתרה מזו, אנשים יוצאי צי סוחר וחיל הים מקבלים
הכשרה לכיבוי שריפות לא פחות מכבי ממוצע.

shai g

New member
מטף "מאגנור". מה דעתכם

לאחרונה נחשפתי למטף המיוחד הזה.
לפי דברי היצרן/יבואן, ולפי ההדגמות השונות, נראה לי שזה הדבר הטוב ביותר לסביבה שלנו.
הוא לא רעיל, לא מזיק לסביבה, לא נתון במיכל לחץ, לא גדול וכבד, מתאים לכיבוי כל סוגי השריפות, כנראה אינו מזיק למנוע וכ"ו.
אני מחזיק אחד כזה בתיק....

אשמח לשמוע דעות

dov98

New member
ממבט חטוף

הוא קטן מדי, טבעו בשריפות בספינות לא ידוע. נחיה ונראה.

gb228

Active member
לא בטוח שהגודל קובע

זה נראה כמו משהו שעובד בדומה להלון על ריאקציה כימית, כך שכמות קטנה יכולה לעשות הרבה. זה גם אומר שהוא טוב לכבוי ללא פגיעה בציוד.
זמן הפעולה של המכשיר הגדול ביותר שלהם הוא כ 100 שניות שזה הרבה מאוד.
הגודל גם מאפשר אחסון נוח ביאכטה - מותקן גלוי על אחד הקירות. מכיוון שלא נראה לי שהוא מוכר ע"י משרד התחבורה הוא במילא יבוא בנוסף למטפים הנדרשים.
נראה שזה מוצר שמיוצר באיטליה - זה נראה כמו האתר של היצרן - http://espflameinhibitor.com/index.htm
יש גם מיכל אחסון מיוחד עמיד למים לשימוש על סירות.
משיטוט באתרים שמוכרים את המוצר נראה שההפצה הכי יעילה שלו היא בדרום אפריקה.
המחיר בארץ מופקע - באתר דרום אפריקאי אחד שפרסם מחירים המחיר הוא 340 ראנד - פחות מ 200 שקלים.
.

dov98

New member
200 שקלים הוא שווה

במחיר הזה אני גם אקנה לבית.

למעלה