שרלה קשה

• פותח הנושא CAT4
  • פורסם בתאריך

CAT4

New member
שרלה קשה

האם יש הבדל בן קסם לכישוף אם כן אז מה הוא ואם לא אז למה לא?? תחשבו על זה ונראה מי צא לכם מהראש

CAT4

New member
אני שואל אותך

אייך אתה מגדיר את זה ואתה עונה לי באותה השאלה אז חזרנו להתחלה אייך אתה מגדיר את השניים??

Jerald_Admonds

New member
שאלת מה ההבדל

לכן שאלתי אותך להגדרה שלך, כדי שאוכל לענות לך על ההבדל בינהם. מבחינת המושגים שלי, כמעט אין הבדל בינהם. רק אם תגדיר לי אתה אותם אוכל לענות לך כראוי.

CAT4

New member
אזכה

אז נתחיל מהתחלה קסם: הוא שימוש בחוקי הטבע כדי להשיג את המטרה המבוקשת. (בכלל זה אנחנו מכילים את כל המדעים הלא ידועים אשר האדם משתמש בהם בחיי היום יום שלו) לדוגמא: הגופרית שהיום אנחנו יודעים שמשמשת ליצירת חומר בערה ואבק שרפה, אשר בעבר שימש ליצירת "כדורי אש". כישוף: הום קיפוף חוקי הטבע כדי שיתאימו את המתרות שלנו. ומכיוון שאני לא מתעשק בנושא זה אין לי מה לפרט לגביוו. אלו ההגדרות בתרגום מעברית מתוך ספר באנגלית שאת שמו אני לא זוכר. ואת ההמשך לתרגום של כישוף אני לא זוכר כי זה באמת שלא מענין אותי רק התמצית שלו ענינה אותי בעבר

Jerald_Admonds

New member
ההגדרה של הקסם מוזרה למדי

פעם ראשונה שאני נתקל בה. בוא ואתמצת לך את ההגדרות שלי- קסם- כוח אמיתי ובסיסי שמקיף ומכיל ומרכיב את כל אשר מוכר לנו כעולמנו ויקומנו. כישוף- יישום אותו הכוח למטרות ארציות או לקיחת משהו פשוט וטהור כמו קסם ולכידתו במישורים נמוכים יותר של קיום.

CAT4

New member
אפשר תגובה

1) אז ככה את רוב הקסמים שאני מבצע אני מצע ביקומים גבוהים יותר ולא נמוכים יותר. אבל בזה לא באתי לשאול השאלה שלי היא האם אתה לא מגביל את עצמך בכך שאתה שאתה אומר שהמתרה חייבת להיות ארצית. או משהוא פשוט ולמה ללכוד כוחות עצומים כאלו??

Jerald_Admonds

New member
ובכן

זה תלוי מה אתה רוצה לעשות. לרוב רוב צורכנו מסתכמים במישורים הפיזיים יותר ובאלו הסובבים אותם. לכן אנחנו בדרך כלל מבקשים להשפיע עליהם. אפשר לעשות את זה על ידי שימוש בקסם כדי להכתיב שינוי במציאות ברמות גבוהות יותר ולתת להן להקרין ולהשפיע על המישורים שלנו שכן הם בסך הכל הד של אותן רמות גבוהות. או במידה ואנו זקוקים לקסם יותר ארצי, יותר מושפע מהרצון שלנו ולא מאיזושהי תוכנית עליונה אפשר להשתמש בכישוף על מנת ליצור תבניות קיום מידיות במישור שלנו על ידי כליאת אותה אמת בתצורות המוגבלות של המציאות שלנו. זו לא כליאה אמיתית, זה בסך הכל להוריד את אותה אמת לרמת הקיום שלנו.

CAT4

New member
תודה

זו הפעם הראשונה שאני פוגש צורת חשיבה כאזות או שאולי זו הפעם הראשונה שאני מוכן לנשות להקשיב לה אבל בכל זאת אני מודה לך על שניסיתה להעביר לי את הידע הזה למרות שאני יודע שיקח לי יותר מ5 דקות ללמוד אותה אני מודה לך עכשו

P o M i K i

New member
בשבילי

ההבדל בין כישוף לקסם זה כמו ההבדל בין magick ל-magic כישוף-דרך חיים, שינוי המציאות בעזרת המחשבה... (ומה שלא יא בהגדרה) קסם-טריקים זולים שאנשים בחליפה ואיפור שעושים על הבמה. אני שככה אני רואה את זה, בטוח היו פה אנשים שלא יסכימו איתי

ToryMaster

New member
כמה נחמד

שמישהו חושב כמוני

THE gray

New member
בלאטט בבלאט בלאטט אני אוהב את השם..

הנה שלי: כישוף- הפעולה שעושים על מנת ליצור קסם קסם- ההךתבצעות של כישופים. do you belive in magick in young girl's hurth? חתול4 שמתה לב שאתה עושה בדיוק מה שיצאתה נגדו כמו הודעות קודם?

THE gray

New member
מחשבה שניה...

קסם הוא עוד מושג שצריך להחליף או לבטל ופשוט לקרוא לו כישוף גם כן.. כי עוד הפעם נוצר בלבול בין המציאות לטריקים..

BlaT©

New member
../images/Emo13.gif

ואין צורך לבטל את המילה... קסם היא מילה לקסמי במה וטריקים, וכישוף - מאגיה. שני מושגים שונים לגמרי.

RainBird

New member
תשובה פשוטה. לפי ההבנה שלי השורש של ק.ס.ם בא מהעצם עצמו, קיסם. ובאמת בעבר נהגו לחזות את העתיד לפי הטלה של קיסמי עץ. כישוף, הוא המאגיה. האמנות הנעלה של שינוי המציאות ע"י כוח הרצון. (כמה מהמציאות ניתן לשנות זה כבר בר וויכוח כמו שהוכיחו שי וטורי) ולמרות שקסם כמו שאר שיטות הדיוונציה נכנס לתוך הקטגוריה של הכישוף, אנשים מודרניים (שי! *אהם*) נוטים לבלבל אותו עם הגדרותיהם שלהם. דבר שאין לעשותו. ארדן.

Jerald_Admonds

New member
ביקשו ממני את ההגדרה שלי

ואני בתמימותי
שגם ככה מקודם הבאתי מחאה כנגד פירושים של מושגים על פי שורשי מילים ומנהגים עתיקים, הבאתי את ההגדרה שלי.

ebonyW

New member
הרהורים על ספרות, קסם ומאגיה ../images/Emo13.gif

במהלך לימודי בתיכון עשיתי בגרות מורחבת בספרות. אני מניחה שזכורה לכם השאלה הניצחית במבחני הספרות: "מה הייתה כוונת המחבר?" . המורה שלי טענה שכבודו של המחבר במקומו מונח, אך ברגע שהשיר נולד, יש לו קיום עצמאי והוא מהווה יישות נפרדת העומדת בכוחות עצמה. לטעמי, היגיון זה חל גם כאן. זה נחמד לדעת מה מקורן המשוער של המילים, אך לדעתי יש למילה קיום עצמאי משלה. ולעניין - קסם - קשה להגביל במילים דבר כ"כ מדהים ואמורפי, אבל אני אשתדל
בעיני קסם הוא כוח (בהעדר מילה טובה יותר) טהור הקיים ביקום ומתבטא במגוון צורות: פריחה, אהבה, קשת בענן ואפילו חיוך
כל אחד מאיתנו יודע מה מחבר אותו אל הקסם... מאגיה / כישוף - שימוש בקסם לצרכים שונים. יום קסום ונהדר לכולכם אבוני

למעלה