שריר תפוס

zvielie

New member
שריר תפוס

שלום לכם רציתי לשמוע את דעתכם ולקבל תובנות מנסיונכם. אז הבעיה שלי היא שאני סובל כבר כחודש משריר תפוס ברגל השמאלי אין לי מוסג באנטומיה איך קוראים לשריר הזה אבל אני מתכוון לשריר שמתחיל בישבן ונגמר מאחורי הברך. הכאב הוא גם בישיבה אבל עיקר הכאב הוא כשאני קם לעמוד. אני מקבל טיפול בשיאצו באופן שוטף פעם בשבועים. והפעם הבאה שיש לי תור זה רק בשבוע הבא. יש לכם מושג מה אפשר לעשות על מנת לשחרר את השריר? תודה מראש על כל תשובה ותובנה.

dudusapir

New member
פתרון

אמבטיה חמה, עיסוי עמוק, מתיחות. אם זה לא עובר אז כדאי ללכת לרופא לצורך צילום. אולי זה דלקת. בהצלחה

zvielie

New member
תודה על התשובות. אם אפשר יותר פרטים מה זה

עיסוי עמוק? ומתיחות - איך מבצעים מתיחה לשריר הזה? הרבה תודה.

תשובות

לגבי מתיחה של השריר: לא נהוג ולא אחראי ללמוד איך למתוח שריר דרך האינטרנט ובמיוחד לא כשהשריר ככל הנראה פגוע... לגבי עיסוי עמוק: השריר עליו אתה מדבר הוא אחד משרירי ההמסטרינג. http://en.wikipedia.org/wiki/Hamstring כדי לטפל בו בצורה ראויה רצוי לדעת להבחין בין שרירי ההמסטרינג, לזהות איזה מהם הוא הבעייתי, ואז לעסות את השריר גם לכיוון הסיבים,גם נגד כיוון הסיבים, ורצוי גם תוך כדי הפעלה של השריר. בשביל זה צריך ידע בעיסוי רקמות עמוק, ועיסוי "שטחי" שבדי לא יהיה יעיל מספיק מכיוון שבעיסוי שבדי ישנה אמנם עבודה על ההסמטרינגס אבל בלי התייחסות להפרדה בניהם,לכיוון הסיבים או להפעלה של קבוצת השרירים. מטפל טוב , אם הוא טוב, ידאג גם למתוח לך את השריר וללמד אותך איך למתוח אותו בעצמך... בהצלחה

ועכשיו שאלות

אתה מקבל טיפול שיאצו פעם בשבועיים וסובל מהשריר כבר חודש... האם בטיפול האחרון שקיבלת השריר כבר היה במצוקה?האם דיווחת על כך למטפל\ת?האם הוא\היא התייחס לכך?

zvielie

New member
תשובות

ראשית תודה לך נחום על התשובה הארוכה והמפורטת. הענין הוא שלטיפול האחרון נכנסתי שכולי תפוס (לאחרי טיסה ארוכה) גם הכתפים וגם הרגלים. ובאמת המטפל עשה (כרגיל) עבודה נפלאה ויצאתי מהטיפול "חדש" . אבל כנראה שהבעיה ברגל שמאל היא יותר רצינית מסתם שריר תפוס. ושוב תודה על התשובות

תהיה בריא!

ועשה לעצמך טובה והקדם את הטיפול... לא כדאי לחכות עם זה ובטח שלא בימים כמו הימים האחרונים בהם המזג אויר מתקרר מאוד אבל רובינו עדיין לא עברנו לביגוד חורפי וחימום כמו שצריך... חילופי עונות זה זמן פציעות

liortimor

New member
המלצה למזונות עשירים בסידן?

היי תוכל לפרט בבקשה מה זה סאנבריז? כמו כן - תוכלו בבקשה להמליץ עם מזונות עשירים בסידן שלא ממקור סטייקי (כלומר פרה) ? :) תודה ליאור

0 אור 0

New member
לא נראה לי שבסטייק יש סידן בכלל

סאנבריז זה פרסומת למוצר של חברה מסויימת - לא שמתי לב לפרסום אז לא מחקתי. לא נראה לי ממילא רלבנטי. סידן יש במוצרי חלב (אם כי רבים טוענים שהוא לא זמין לגוף) , שומשום, טחינה, שקדים, גרעיני חמניות, ירקות ירוקים, סרדינים. אבל אני לא סגורה שדוקא תוספת סידן זה מה שאתה צריך לשריר תפוס - בכל מקרה כל המוצרים שכתבתי טעימים ולא מזיקים, אז בכיף.

liortimor

New member
בסטייק אולי אין את כל מה שהגוף צריך

אבל יותר חשוב - יש את כל מה שהנפש צריכה ! אולי חוץ משוקולד :)... בכל מקרה הרופאה הורידה אותי ממוצרי חלב ולכן אני מחפש תחליף סידן... חוץ מהעובדה שאני תפוס די הרבה. תודה על התגובה ליאור

biochemist74

New member
מגנזיום יותר יעיל

לשחרור שרירים תפוסים, או עוויתות שרירים. סידן שמוכנס למוצרי חלב, סידן-קרבונאט, אינו נספג כראוי בשל שמעלה את ה-pH בקיבה (פוגע בחומציות שלה).

רק דבר אחד מפריע לי בכל הדיון

אף אחד פה לא התייחס לעובדה שנטילת כדורי מגנזיום\סידן עשויה לעזור בשחרור שרירים שנתפסו בגלל חוסר במינרלים אלו אבל לא ממש תעזור במקרה ששריר נתפס מכל סיבה אחרת כמו יציבה לא נכונה, תנועה לא טובה שעשינו, PMS(protective muscle spasm) ועוד.....

0 אור 0

New member
אני דוקא הערתי

שאני לא בטוחה שבדיוק סידן זו התרופה לשריר תפוס, אבל מה רע לאכול דליקטסים?

בציר63

New member
ג'ינסנג סיבירי

לי הצמח הזה פתר בעייה שנמשכה יותר משבועיים. שריר או גיד נמתח באיזור השכם והקרין לכף היחד. משום מה הכאב התפשט לשאר השרירים בגוף כולל לרגליים וחלף רק כשהתאמנתי אימון מתון וחזר לאחר מנוחה. כשלקחתי את הג'ינסנג הסיבירי - כפית שטוחה בספל מים עם תה צמחים או תרכיז תפוחים טבעי, הכאב חלף. הצמח מוכר ברפואה הסינית כמפיג מתח פיזי ונפשי ועוזר מאוד לעמוד בעומסים גבוהים משניהם. לא מצאתי בצמח שום תופעות לוואי שליליות.

למעלה