שריר קופץ

tasha11

New member
שריר קופץ

שלום לכולם, מזה כמה ימים קופץ לי השריר בשכם הימנית, זה לא מכאיב אבל מאוד מציק כי זה לא עובר... ממה זה נגרם? אשמח לשמוע כל תשובה ענת

קבלת מכה באזור?

האם ישנן הפרעות תחושה /הרדמות/נימול באזורים אחרים בגוף? תני לזה עוד מספר ימים. במידה וזה לא עובר הייתי בתור התחלה שולל בעיה נוירולוגית.

nadaval56

New member
הערכה:

מתח מוגבר בשילוב של חסר מגנזיום. כטיפול אני נותן בדרך כלל כמה ימים מגנזיום לאנשים (אם אין אי ספיקת כליות) ומסביר להם שהם צריכים להוריד הילוך לפחות לתקופה מסוימת. מה את אומרת?

הפרעות אלקטרוליטריות יכולות לגרום לעוויתות

אבל אם זה החשד רצוי לאמת זאת בבדיקת דם לפני שנותנים טיפול.

nadaval56

New member
אני חושש שלא יראו את זה בבדיקות דם

בגוף יש מנגונונים של פיצוי ולמרות שלא כולם מובנים לנו עד הסוף, ברור שאם יש חוסר איזון של אלקטרוליטים הוא יתבטא בעיקר באזור מטרה כמו שריר על ידי שינוי של התעלות ולא בשינוי ברמתו בדם. הסיבה: אם יהיה שינוי בדם, זה יגרום להפרעות קצב ודברים מסוכנים מאד אחרים. הגוף מעדיף לחסום איברים מסוימים מלקבל מינרלים בכמות מספקת כגי לשמור על הומיאוסטאזיס כללי. מה כן עושים? מגנזיום ניתן למצוא במחירים של כ 40 ש"ח ברשתות הפארם. לוקחים 250 מ"ג במשך כמה ימים. מעולם (מלבד לחולי כליות) לא נצפו נזקים כלשהם כתוצאה מלקיחה של מינון כזה במשך שבועות מספר (למעט הגברת הפריסטלטיקה של מערכת העיכול). אחרי כמה ימים מגיע השלב שבו אנחנו יודעים אם זה זה או לא זה. אם זו היתה הבעיה והיא חלפה, לא הייתי נשאר מוטרד מזה. אם זו הבעיה אבל חייבים לקחת מגנזיום כדי שהיא לא תחזור, כדאי מאד לבדוק מה מקור הבעיה: שונות גנטית שצורכת יותר מגנזיום? חוסר תזונתי? חוסר איזון עם מנרלים אחרים? בעיות בספיגה? ועוד ועוד.

nadaval56

New member
בספרות הרפואית קונוונציונאלית

מתוארים מקרים רבים של "היפומגנזמיה". חלקם על רקע גנטי, חלקם על רקע של הפרעה בתפקוד כליה, חלקם על רקע של אלכוהול, חלקם על רקע של הפרעה בספיגה במעי, חלקם על רקע של חוסר איזון של אלקטרוליטים אחרים שיכול לגרום להיפומגנזמיה. באף אחד מהמקרים הנ"ל אין כמעט מצב של ירידה של מגנזיום בסרום. הגוף מעדיף לשמור את ה 1% של מגנזיום שנמצא בסרום ולבזבז ממקומות אחרים (שריר, עצם וכו'). המטרה היא שהסרום יהווה את "המשאית של המגנזיום שצריכה להיות תמיד טעונה" בשביל לתת מספיק מגנזיום לאיברים החיוניים יותר. בקיצור - היפומגנזמיה גם כשמופיעה בצורה של שינוי מקטעים בא.ק.ג. אינה מופיעה בסרום. לפי איזו פיזיולוגיה זה לא נכון??

ינוקא1

New member
../images/Emo45.gif

אינני יודע בקשר למגנזיום , בקשר למתח מאוד הגיוני.

Fistandantilos

New member
בתור מטפל אתה אמור לדעת שלא מאבחנים מהאינטרנט

ידידי, גש לבדיקה אם זה ממשיך.

nadaval56

New member
כתבתי: "הערכה"

לא כתבתי "יש לך כך וכך וצריך לעשות כך וכך". יחי ההבדל המשמעותי..

paluta

New member
זה נושא שנחקר

לא צריך להבהל מכך זו תופעה שכיחה בקרב רוב האוכלוסיה, היא מזדמנת ולא קבועה, כשהיא קבועה יש מקום לטפל. יש קשר חזק לתופעה בקרב צרכני קופאין ומעשנים. ספורטאים במיוחד אצנים סובלים מכך רבות בשרירי הרגליים. אמר לי כירופרקט שהוא שומע רבות על נושא השריר הקופצני בשכם ולדעתו זה בשל תנוחת שינה לא נכונה שגורמת למעמסה בכתף ולחץ על העצבים באיזור - כדאי להיות מודע יותר לתנוחת השינה . להלן 2 לינקים אם הסבר (מי שמתקשה באנגלית מוזמן להפעיל את google translate )

0 אור 0

New member
אכן זו תופעה שכיחה

אבל מכיוון שהיא שאלה על סיבות אפשריות ובפורום הזה, לא נכון לתת את התשובה הסטטיסטית של הרפואה המערבית, שיש קשר ל ... - אלא להביא את המקור שגורם לצרכני קופאין, מעשנים וספורטאים לבעיה הזאת. ואכן התשובה שלך מחברת את התשובות שניתנו מעליך, וניתן לסכם. הבעיה יכולה להווצר כתוצאנ מ: 1. מחסור במינרלים (במיוחד מגנזיום , אבל לא רק) - שיכול להווצר כתוצאה מחסר תזונתי, בעיית ספיגה , או ניצול יתר עקב שימוש ברעלים כקפאין או סיגריות או עקב ספורט מאומץ או הריון. כאשר מדובר בבעיה זו, אין להסתפק בהשלמת המינרל החסר, אלא לנסות להתמודד עם גורם הבעיה, וכן לתת אותו באיזון הנכון ולבדוק איזה חוסרים נוספים נוצרו (לדוגמא - אנטי אוקסידנטים) 2. בעיה בזרימת הדם לאותו שריר - שיכולה להווצר עקב אותם 3 גורמים - רעלים (קופאין, סיגריות), מאמץ יתר של השריר, הריון - וצריך להתמודד לא רק עם החר התזונתי, אלא לעסות, ולדוג לתנועה נכונה שתבצע את ההזרמה 3. בעיה נוירולוגית שלעתים קרובות היא נקודתית ונובעת מלחץ על קצות עצב - יכולה לנבוע כפי שאמר הכירופרקט שלך מתנוחת שינה לא נכונה, וכמובן גם מתנוחת יציבה לא נכונה או משריר תפוס - כאשר זהו המקור ניתן לטפל בעיסוי (רפואי/טוינא/כירופרקטיקה לפעמים) אבל בעיקר בעבודה על היציבה והתנועה

paluta

New member
יפה שאת מחליטה מה נכון לכתוב כתשובה בפורום

שמת לב שלאחרונה את מאוד עוקצנית כלפי ? - למזלי יש לי את חופש הבחירה להחליט מה טוב בעיני ומה לא . זיכרי שזה פורום ולא קומונה פרטית.

0 אור 0

New member
אכן זה פורום

ולכן גם לי הזכות להביע את דעתי , אפילו שאני המנהלת, יש לי גם הזכות להעיר או להוסיף או לסכם או להגיב על פי הידע המקצועי שלי ו/ו על פי האמונות שלי. לא שזה מה שקרה בתשובה הזו, במקרה לקחתי את התשובה שלך שהוסיפה עוד כמה דברים וחיברתי לדברים שאמרו בתשובות קודמות כדי להראות איך הכל מתחבר,

tasha11

New member
תודה

מצטערת שלא עניתי קודם, קצת עסוקה. אני לא מעשנת ולא שותה קפה. בקשר למתח אני לא בטוחה, דווקא עכשיו שאני בחופש מהלימודים (חוזרת עוד חודש לשנה אחרונה לתואר), אני לא כ"כ במתח, לפחות אני חושבת שלא יותר מאשר מבמשך השנה... תודה לכולם, ענת

למעלה