שרירנים

מאיהג5

New member
שרירנים

יש לי רחם שרירני ושרירן אחד גדול 6 ס"מ בערך וזו בעצם הסיבה שעברתי מ ivf להליך תרומת ביצית. בתחילת תהליך ה ivf דר גונן החליט בינתיים לא לעשות כלום עם השרירן כילא בטוח שיפריע אך הוא הלך וגדל ואחרי 6 טיפולים כושלים ממש היתה משימה כמעט בלתי אפשרית לשאוב את הביציות שלי כי השרירן הרחיק את השחלות. נשלחתי עי גונן לניצוח לפרוסקופיה שמרני או פתיחת בטן לדר חן גולדשמיט שאמר שלא ניתן לנתח בשום צורה כי זה צמוד לרחם ובניתוח יפגעו ברחם ואז אצטרך עוד ועוד ניתוחים בעקבות הידבקויות שיווצרו ברחם והניתוחים יגרמו לצלקות שהרחם לא יוכל לקלוט הריון ואז קיבלתי המלצה לוחחת דעת אצל דר מיכה באום שבדק וראה שהשרירן לא דוחק את הרחם. שלך אותי לאולטרסאונד תלת מימד פרטי 800 שח שהראה שהרחם תקין לחלוטין בדיקה ממש טובה לדברי הרופא שבימע את האולטרסאונד. הרירית שלי מצוינת היתה 11.5 אמר שאני יכולה לשווק אותה. קצת נרגעתי אבל שוב מפחדת שהשרירן יפריע למהלך ההריון כי יכול לגדול במהלך הריון. מישהי מכירה? שמעה?

chicky67

New member
אני בשבוע 23 ויש לי 2 שרירנים

היי, שהתחלתי בטיפול במסלול תרומת ביצית עשו לי היסטרוסקופיה ומצאו אצלי רחם שרירני. פרופ. סימון אמרו שהם לא מספיק גדולים כדי להפריע והמליץ לי לא להוציא אותם כי זה היה יכול להרוס לי את הרירית. אני כרגע בשבוע 23 עם תאומים ועדיין יש לי את השרירנים אבל תודה לאל הם לא מפריעים. עושים לי מעקב כל הזמן לראות שהם לא גודלים יותר מדי. הבנתי שלפעמים הם יכולים לגדול או גם להקטין בהריון. יש לי מיומה 1 של 20 ממ. סבמוקוזית ו1 פונדלית תוך דפני 20 ממ. אני רוצה לעודד אותך שכן אפשר להיכנס להריון למרות השרירנים. אני קראתי בפורומים אחרים על נשים שהיו להם שרירנים ממש גדולים ועדיין הצליחו ללדת בשלום. מאחלת לך הצלחה ושבת שלום ורגוע.

ואחרי גונן לא הלכת ליעוץ נוסף לגבי IVF? אין לי מושג לגבי שרירנים, אולי שווה להתייעץ גם עם ד"ר גולדנברג לגבי השרירן
איילת

מאיהג5

New member
תגובה

עכשיו כשפניתי לייעוץ נוסף אצל באום שבדק וגם שלח לאולטרסאונד תלת מימד נראה שזה לא מפריע ולא פוגם. בזמן הטיפולים לא הלכתי ליעוץ נוסף כי מספר רוםאים טיפלו בי וידעו על המצב שלי מדאיבות והחזרות במאיר בכפר סבא. זיידמן ברקוביץ וייזר ובגדול כולם ייעצו לחכות לפני ניתוח לפרוסקופיה שישבית אותי ללפחות חצי שנה שבזמן זה גם הביציות הבודדות שלי יגמרו. גונן נחשב לרופא מצוין והוא בעצמו לא האמין לתשובה של גולדשמיט שלא ניתן לנתח בשום צורה ושהניתוח היחיד שיעדה בעציד הוא הוצאת רחם. אמר שזה לא כך והמליץ בעצמו שאגש לבאום שאם יגיד אותו הדבר אבוא אליהם לביח מאיר וצוות של רופאים יבדוק ויבחן את נושא השרירנים. אבל נראה לי שבינתיים הסתדר. בשבוע הבא אני בפגישה שניה אצל באום הכנתי את כל הבדיקות. צריכה לקבוע עם אורית מתאמת באסותא וב30/3 החזרת טריים באסותא ראשלצ

מכירה את כל הרופאים שמנית.... ועדיין נשמע לי מוזר. נשמע שבמקרים הללו הם בעיקר לא ממש יודעים....
קראי מה כתבה אורה הגנוזה בהמשך לשאלתה של מצפה לחיובי השבוע.
שיהיה בהצלחה
איילת

להלי88

New member
לגבי השרירנים

גם לי היה שרירן שגדל בעקבות האסטרוגן של הטיפולים ועכשיו הוא בסביבות 8 - 12 ס"מ. אני בשבוע 16 ונאמר לי בסריקת מערכות מוקדמת שיש מצב שאצטרך לעשות ניתוח קיסרי כי השרירן יושב בחלק התחתון של הרחם ויכול להפריע ללידה. אז דיברתי עם חברה שעברה 4 לידת בקיסרי והיא הרגיעה אותי. שזו תהיה "הבעיה "הכי גדולה בהריון הזה.. באמת שיש פתרונות לכל בעיה. יהיה בסדר ובהצלחה !!

מאיהג5

New member
תודה

כל כך כייף שיש עם מי לדבר במיוחד שאני לבד ועושה זאת מתרומת זרע.

יש פה לא מעט יחידניות
כך שאת ממש לא לבד כאן.....

בטנונית

New member
גם לי יש רחם שיררני. לפני ה- IVF נשלחתי

להסטו' להוצאת 2 שרירנים שנטען כי יש אפשרות שיפריעו למהלך הריון תקין.
2 שרירנים אחרים לא הוצאו, כי הרופאים אמרו שהם לא משמעותיים להריון.
וכך עם 2 שרירנים נגשתי לסדרת IVF, ומשם לתרומה כפולה.
אני מניחה ש/בשל ההורמונים שקבלתי, אחת המיומות גדלה ועשיתי עליה
מעקב צמוד לאורך ההריון. רופא מעקב ההריון שלי טען שהמיומה תפריע
ללידה טבעית, כי היא חוסמת את תעלת הלידה. המיומה השניה מאוד הכאיבה
לי בזמנים שונים של ההריון, ובגינה הגעתי למיון פעם אחת, עם כאבי תופת (הרופאים
שם אבחנו בטעות "אפשרות לאפנדציט". לא אלאה אותך בפרטים, אבל מזל שהרדיולוגית
התעקשה שזה לא מיקום האפנדציט. רופא המעקב שלי צחק ואמר שחבל שלא
התקשרתי אליו כי ישר היה אומר לי שהכאב מהשרירן).

אם את לא רגועה באשר למיקום של השרירן, לכי לקבל חוו"ד שניה (ממליצה לך בחום על
הרופא שניתח אותי). סביר שהשרירן יגדל בהריון, אבל דיה צרה לשעתה, במיוחד אם הא.ס.
התלת-מימדי היה מצויין.

למעלה