שרירי עורף

neptunian

New member
שרירי עורף

שלום בזמן האחרון נתפסים לי שרירי העורף והשכמות בצד שמאל זה כואב ומעיק רציתי לשאול על מה זה יכול להצביע מנקודת מבט של גוף-נפש תודה

0 אור 0

New member
הנטיה שלי בבעיות פיזיות היא לבדוק קודם כל את

הגוף - איך אתה עומד? איזה תנועות אתה מבצע שמושכות את צד שמאל? מה המעמס שנח על האיזור? רק אחר כך אפשר לשאול אם אתה לוקח על עצמך אחריות מאד גדולה, סוחב המון צרות, אחראי לכל העולם ושאלות כאלה

neptunian

New member
היי אור

אני לא יכול לחשוב על פעילות מסוימת שמעמיסה על הצד השמאלי. אני לא חושב שהיציבה שלי השתנתה בחודשים האחרונים. אני מייחס את התחלת הבלאגן לישיבה במסעדה ממוזגת ישבתי כשלגבי מופנה מאוורר שהעיף עליי רוח במשך עשר דקות עד שהרגשתי שזה לא נעים ועברתי משם. כנראה שנכנסתי מעט מזיע והמאוורר קירר את המקום. לקח לי שלושה ימים עד שזה נעלם. ומאז זה שוב חוזר. האם מתח או רמת אנרגיה נמוכה יכולים לגרום לשרירים תפוסים?

0 אור 0

New member
מתח בהחלט

מת אנרגיה נמוכה לדעתי רק אם היא גורמת לך להחזיק את הגוף אחרת, תנסה לחשוב על היציבה ולהיות יותר מודע, ואכן גם התקררות יכולה להוות את הטריגר לבעיה כזו

Ha Hu

New member
תבדוק לאיפה אתה מטה את ראשך

ראש הנטוי קדימה במקום לשבת על הגוף במאוזן, גורם לכל שרירי העורף והגב העליון להחזיק אותו במקום. ככל שהוא יותר קרוב לאמצע ככה פחות עובדים השרירים שמחזיקים אותו שם שכן מרכז הכובד של הראש נמצא יותר מעל מרכז הכובד של הגוף. למיטב הבנתי זה נפוץ אצל מעשנים אשר אצלם כל מרכז החזה סגור ו"מושך פנימה", וגם שרירי הצוואר הקדמיים נמשכים וגוררים איתם את שאר הראש.

Spiritualized

New member
שים לב אפרים

שאלת על השלכות של גוף נפש ואני אענה לך רק על זה למרות שיש לי ים מה להגיד לך מההיבט הארגונומי\ יציבתי... כאבים בשכמות ובעורף מעידים על שימוש יתר של שרירי הטרפז והסקאלאניוס - שרירים אלה מגיעים לשימוש יתר כשאדם מחזיק את הכתף גבוה או את 2 הצלעות הראשונות ( אופייני מאוד לאדם שנושם נשימות קצרות ) - ומעידים לרוב על חוסר שביעות רצון, לחץ(לא במובן של סטרס אלא ממש לחץ - כמו של ברוקר ביום נפילת הבורסה) או פחד הישרדותי(למשל פחד מפיטורים,פחד מפשיטת רגל,פחד מאיבוד הבית).

neptunian

New member
תודה ושאלה על שיפור יציבה

אפרים? אבל לא קוראים לי אפרים....משעשע למדיי אני צריך לשים לב ליציבה שלי אבל מה אני יודע על יציבה האמת שהישיבה שלי מול המחשב ממש לא בריאה ויתכן שהצטבר מתח על השרירים ויש גם לחץ שקשור לפרנסה איזה תחום רפואי מתמחה בשיפור היציבה וכו'? יש שיטת טיפול שמתמקדת בשיפור היציבה.... אשמח אם תעזרו לי תודה ושבת שלום

Spiritualized

New member
יש ויש!

ישנם מאמני יציבה ואני מכיר כמה מצויינים דבר איתי במסר אם אתה צריך טלפונים....

למעלה