שרירי החזה

genotip

New member
שרירי החזה ../images/Emo68.gif

לפי מה שנאמר כאן בעבר, שרירי החזה מתחלקים לשלושה חלקים (תתקנו אותי אם אני טועה). כשאני מתאמן על פרפר החלק שאני מרגיש הוא החלק השמאלי (או הימני) העליון של החזה, השאלה שלי היא אילו תרגילים מפתחים את אותו החלק המסומן באדום בתמונה המצורפת? תודה מראש

חזה

אכן שריר החזה מתחלק ל-3 חלקים כאשר אנו מעדיפים לחלק אותו לשניים על מנת להקל. החלק שסמנת מתיחס לראש הסטרנום כלומר לחלק האמצעי של החזה אבל, סמנת את החלק הפנימי. אין אפשרות לעבוד על חלק פנימי או חיצוני בחזה אלא על חלק עליון ו/או תחתון. לכן על מנת לנסות לבודד את החזה התחתון עליך לבצע תרגילי חזה (קרוב אופקי) כך שהתנועה תהיה משולבת עם קרוב בכתף לדוגמא בישיבה בשיפוע שלילי לחיצת חזה.

genotip

New member
סליחה על הבורות...

אבל אפשר תמונה להמחשה? או לחילופין הסבר מפורט קצת יותר על התרגיל? תודה רבה

genotip

New member
קצת מפרט...

המטרה שלי היא בעצם להרים קצת את השריר, כלומר ליצור הפרדה בין שני חלקי החזה... המון תודה על העזרה!

agentx

New member
גם אני אשמח אם תענה לו...

יכול לעזור גם לי תודה

אלי ו.

New member
כשהשריר יגדל תראה יותר הפרדה

התרגיל שרמי דיבר עליו מתיחס לחזה התחתון ולא לחלק שאתה מתיחס אליו. בכדי לראות הפרדה יפה בין שני הצדדים של החזה צריך ליצור היפרטרופיה בשריר ולרדת באחוז השומן. תרגילים לחזה: לחיצת חזה, פרפר ווריאציות שלהם.

הבהרה

אין תרגיל שעובד על החלק הפנימי בחזה !!! הכוונה של אלי היא שע"י ירידה במסת השומן ועליה במסת השריר תוכל להיות מחוטב יותר ואז תהיה הפרדה ברורה יותר בין החלקים השונים של החזה. אצל אנשים עם רקמת שומן נמוכה ניתן לראות אפילו את כיוון סיבי השריר !!!

Nut420

New member
מהו החלק השלישי ?

מה זאת אומרת, מעדיפים לחלק לשניים על מנת להקל ? ומה ההבדל בין לחיצה רגילה ולחיצה בשיפוע שלילי ?

תרגילים לאיזור חזה תחתון

לחיצת חזה שיפוע שלילי אחיזה צרה מרפקים פתוחים

למעלה