שרירי הבטן

גלעד ק

New member
שרירי הבטן

רציתי לדעת למה אחרי אימון קשה של שרירי הבטן יום למחרת אני אף פעם לא מרגיש תפוס לעומת שרירים אחרים שיום אחרי חדר כושר כן נתפסים מה שריר הבטן לא יכול להתפס? גלעד ק

שריר תפוס

את המשפט הזה אני שומע הרבה החדר כושר. בשורה התחתונה אתה לא עובד נכון על שרירי הבטן !!! אימון נכון של 20 דקות עם מדריך מנוסה ואתה לא תזוז 3 ימים !!!!

גלעד ק

New member
שאלה נוספת

אני חושב שאני עובד נכון על שרירי הבטן כי אני מקפיד לעבוד לאט וללא תנופה. עכשיו אני עושה במסגרת האימונים בחדר כושר 4 סטים של 30 בטן מעורבים ואני מרגיש גמור בסוף כל סט אני ינסה באימון הבא לעבוד יותר לאט ועם הקפדה מרובה על הדגשים ואז נראה מה יהיה אחרי זה. אם השריר יכול להתפס אז למה אין מתיחות לשריר?

גלעד ק

New member
כמו למשל?

באתר gim for all במודל האנטומי של המתיחות אי אפשר לבחור את אזור הבטן לכן חשבתי שאין מתיחות לאזור. גלעד ק

מתיחות בבטן

כידוע כיווץ שריר הבטן גורם לכפיפה בעמוד השדרה המותני ולכן על מנת למתוח את שרירי הבטן עלינו לבצע פשיטה במקום או מתיחה. לדוגמא: שכיבה על הגב ומתיחת הידיים למעלה שכיבה על הגב והרמת האגן כלפי מעלה שכיבה על הגב וביצוע חצי גשר/גשר מלא

amitdd

New member
אם כבר מדברים על שרירים תפוסים..

מה ההבדל בין שריר שנתפס בתנועה מהירה(כמו צוואר שנתפס אחרי שמסובבים אותו מהר) לבין שריר שתפס אחרי אימון קשה?

מוסקיטר

New member
בדיוק להיפך

שרירי בטן תפוסים הם כאבים מטרידים במיוחד. זה כמו לחטוף אגרוף לבטן -רק לאורך זמן פלוס תחושה עמומה שיש לך קילע (אני מקווה שRיקש לא קורא את זה). ובקיצור אתה לא מבצע נכון

אלי ו.

New member
שנה משהו באימון הבטן

לדוגמא, אם היום אתה עושה 4 סטים של חמישים חזרות כפיפות בטן, עבור ל 5 סטים של 15 חזרות בזוית עם משקל מאחורי העורף. או נסה תרגילים חדשים. ראה את תרגילי הבטן למתקדמים שכתבתי למטה. בפעם הראשונה שעשיתי את תרגיל הגלגלת הוא לא נראה לי קשה, אז עשיתי אותו על קצות האצבעות במקום על הברכיים. זה היה קשה, אבל לא נורא. הרגשתי את שרירי הבטן בארבעת הימים אח"כ. (אני דוקא אוהב את ההרגשה)

למעלה