שרירים תפוסים

vlad666

New member
שרירים תפוסים

הגעתי לאשכול קודם בפורום שלכם בנושא אבל הוא לא סיפק לי מענה מדוייק. יש לי בגרות בספורט ביום ראשון, במסגרת הבגרות אני צריכה להציג קטע של בערך 3 דקות משולב תרגילי כח ואלמנטים כמו גלגלון, גלגולים, שפגט, גשר וכו'... אני עושה את התרגיל עם עוד מישהי ויצא שרק אתמול התחלנו להתכונן עליו. בגלל דוחק הזמן עבדנו שלוש שעות ברצף וכנראה שגם החימום לא היה מספיק טוב. היום שתינו הגענו למצב שפשוט קשה לנו אפילו ללכת. לעלות כל מדרגה זה סיוט. הבעייה הגדולה היא שאנחנו צריכות להמשיך מחר לחבר את התרגיל ועד יום ראשון להיות מסוגלות להציג אותו ולבצע את כל האלמנטים כמו שצריך (ועם שרירים תפוסים זה יהיה קצת בעייתי). מאוד חשוב לנו שגם בבגרות נצליח והשרירים הם חלק קריטי. אני מתעמלת באופן קבוע אבל כנראה שבגלל המאסיביות של הפעילות זה קרה אני יודעת שתוך כמה ימים זה יעבור. הבעייה היא שאין לי את הימים הללו למנוחה. יש למישהו הצעות כיצד אני יכולה בינתיים להטיב את המצב כדי שאני אוכל להמשיך להתאמן בימים הקרובים ולפחות עד יום ראשון להגיע למצב תפקודי מיטבי בנסיבות? אשמח מאוד להצעות פתרון. תודה רבה.

0 אור 0

New member
הצעות

קודם כל והכי חשוב: בימים הקרובים לפני ואחרי כל תרגיל לעשות המון המון חימום , מתיחה - הכנה לשרירים לקראת התרגיל. עם כל הכבוד לבגרות - לא רצוי לגרום לנזק לגוף. לדאוג לא לעבוד שעות ארוכות מדי - לפחות כל הלילה למנוחה, ותנסו כמה שיותר דברים לתכנן על יבש. להקלה ישירה של השרירים התפוסים: אמבטיה חמה עם מלח (עדיף ים המלח, אבל אפשר גם סתם מלח רגיל אם אין), אפשר לערבב במלח גם מעט שמן לבנדר עיסוי בשמן מחומם עם שמנים להרפיה שרירים כמו מנטה, קמפור, פלפל שחור (יש תערובות מוכנות של שמנים או המשחה ה"סינית") - רצוי לקבל עיסוי מקצועי, אבל אם אין אפשר לבקש מאמא או אבא קצת ליטוף/משיחת השמן ולישה של האיזורים הכואבים בהצלחה במבחן

hal767

New member
מסכים לדברי אור, ובנוסף להם

כמו שחשוב לבצע תרגילי חימום לפני הפעילות, חשוב לא פחות לבצע שיחרורים בסיומה. כמו כן חשוב לאבחן אם הבעיה היא מהשרירים המתוחים, או שהכאבים קשורים גם לפרקים ועצמות או לשריר שניזוק מעבר למתיחה.

הילי RCHom

New member
המלצה נוספת

אני מבינה שאת ספורטאית, האם זה קרה בעבר? האם יש אפשרות שבנוסף לאינטנסיביות של האימונים מעורב אלמנט רגשי של לחץ, מתח, חשש וכו'? אם כן, כדאי להוריד את סף המתח והלחץ, וגם לכך יש לי המלצות... בנוגע לשאלתך: קיימת משחה טבעית שנקראת TRAUMEEL , היא יעילה למספר מצבים, ביניהם שרירים תפוסים. כספורטאית, אני ממליצה לך שמשחה זו תלווה אותך תמיד. משחה זו יעילה גם למכות יבשות / סימנים כחולים, דלקות מקומיות, כאבי שרירים. שיהיה בהצלחה במבחן! הילי

למעלה