שרירים תפוסים

neptunian

New member
שרירים תפוסים

שלום בזמן האחרון נתפסים לי השרירים בעורף ובשכמות בצד השמאלי...מן הסתם זה כואב ומעיק רציתי לשאול על מה זה יכוול להצביע מנוקדת מבט של רפואה סינית וכיצד מומלץ לטפל האם זה יכול היות קשור לעומס או שזה רק המזגנים ואם מזגנים אז למה דווקא באיזור העורף והשכם השמאלית? תודה

יאנו1

New member
מנקודת מבט של רפואה סינית

מדובר בסטגנציה, סגנציה של צ'י בעיקר אבל יכול להיות גם סטגנציה של דם או לחות, תלוי מה גרם לזה. אז עכשיו תשאל מה גרם לזה ואני אגיד לך שכדי לדעת צריך לאבחן ותשאל אותך כמו שצריך ולפי מסקנות האיבחון תקבע דרך הטיפול. מזגנים זאת סיבה אחת, עומס עבודה וחיים רוויי מתח- עוד סיבה, אימונים או פעולות לא נכונות-עוד סיבה, אפילו פלטפוס יכול להיות סיבה. בקיצור יכולות להיות סיבות מסיבות שונות שיגרמו למתח בצד אחד של הגוף העליון יותר מהשני.

neptunian

New member
אני יודע מה הטריגר לשרירים התפוסים

זה התחיל עם מזגן בשילוב של מאוורר שצינן את הגב לי באיזו מסעדה במשך עשר דקות עד שזה הציק לי וזזתי משם ולמחרת קמתי עם הכאבים. וזה עבר ושוב חזר לי בעקבות תנועה פשוטה של הזזת הראש. איך לדעתך כדאי לעשות בדיקה מקיפה? האם להתחיל אצל אורטופד? ואז לרפואה משלימה?

בדיקה וחוות דעת של אורטופד תמיד יכולה לעזור.

על מנת לשלול סיבוכים ו/או לספק עוד מידע. לאחר מכן, עם חוות הדעת אפשר להתחיל טיפול ברפואה משלימה. כדאי בשלב הזה, להמנע מחשיפה ישירה למזגנים.. שירי.

למעלה