שרירים שנתפסים

• פותח הנושא gigab
  • פורסם בתאריך

gigab

New member
שרירים שנתפסים

שלום רב, בימים האחרונים נתפסים אצלי שרירים שלא בעת\אחרי פעילות גופנית, האם ידוע על מאכלים מסויימים שיכולים לעזור? התזונה הרגילה שלי כוללת חלבונים מבשר רזה (חזה עוף ודגים) הרבה ירקות ולחם מלא ביתי, אני כמעט ולא אוכל פחמימות מורכבות (פסטה תפד"א וכו) ומשתדל להימנע מסוכרים. הפעילות הספורטיבית שלי כוללת אירובי -ריצה (2 בשבוע) ואנאירובי -משקולות (2-3 בשבוע) תודה רבה לעוזרים ולילה טוב ללא שרירים תפוסים

התכווצויות שרירים

יכול לנבוע מחוסר או חוסר איזון בויטמינים ומינרלים: במגנזיום, סידן, ויטמין E. יתכן גם בגלל אנמיה, דלקת פרקים. מידע נוסף: http://www.gamnon.net/AG-NewHerbal/REMEDIEs/H-Remedies-MuscleCramps.html זה דווקא מאוד חשוב שכן תצרוך פחמימות מורכבות. לחם מלא זה לא מספיק ולא מכיל מספיק ויטמינים ומינרלים. דווקא בדגנים מלאים וקטניות מבושל יש הרבה מנזיום, ויטמינים מקבוצת B, אשלגן (וסיבים, לכן תשבע מהם, אם אתה בדיאטה). בטווח הקצר תוסף anti leg cramps יכול לעזור. אבל זה לא פתרון קבוע ורק פלסטר. אני סבלתי מאותה בעיה וזה אמנם עזר לי. אך חייבים לעשות שינוי בתזונה. אתה בטח משוכנע שהתזונה שלך מאוד בריאה ומלאה ולא חסר דבר. אני לא יודעת מה התפריט שלך, חשוב שתצרוך מספיק שומנים בתפריט גם כן, אם אתה בדיאטה אז כ30% מסך כל התפריט. ודגנים מלאים הם ספקים טובים למגנזיום אם כי יש מקורות אחרים טובים אם יש לך אנטי פחמימות מורכבות. חרדת פחמימות? אם אתה מתאמן, אין לך מה לחשוש מהן בכלל, ואם לא, אז לצרוך במידה, כמו כל דבר.

gigab

New member
תודה רבה על הלינק

אני אנסה להוסיף מאכלים משם לתפריט היומיומי שלי, אני לא בחרדת פחמימות ולא בדיאטה, זאת פשוט שיגרה של אוכל שנח לי איתו, פחמימות מורכבות גורמות לי להיות נורא עייף ואז אני מתפקד פחות טוב. ושוב תודה.

תשובה

שלום רב, יתכן שיש לך מחסור במגנזיום. להמלצה לטיפול תזונתי ותוספים רצוי לפנות לדיאטנית קלינית. בברכה, נטלי

למעלה