שרירים ברגליים

Dragon Roar

New member
שרירים ברגליים

אתם מפתחים? מניסיון אני יודע שזה לא טוב. מקצר שרירים ופוגע בגמישות. יש תרגיל אחד טוב שאני עושה, אבל לא הרבה. "קפיצות צפרדע" מה אתם חושבים?

Ze Colmeia

New member
זה לא בעיה...

תחזק את השרירים שלך איך שאתה רוצה, ואחרי כל סט תעשה מתיחות ושפגטים לרגלים, כך אתה עושה את העבודה הכי טובה, גם מחזק וגם מרחיב את השרירים שלך... ואל תפחד תתאמן באיזה תרגיל שאתה רוצה.

חיזוק שרירים תוך שמירה על גמישות

שלום באופן כללי חיזוק שרירים (למשל בעבודה עם משקולות בחדר כושר) אינה פוגעת בגמישות השריר או "מקצרת" אותו אם אתה מקפיד לעשות חימום טוב לפני תחילת האימון בחדר הכושר, ומתיחות לשחרור והרפיה בסוף האימון (כמו שאמיר_אייקידו כתב). אתה יכול לקחת כדוגמה את ז'אן קלוד ואן דאם: שריריו מאוד מפותחים, ולמרות זאת הוא מאוד גמיש. שני הדברים אינם עומדים בסתירה. עבודה נכונה בחדר כושר לדעתי יכולה רק להועיל לכל ספורטאי שעוסק בענף ספורט שמערב כח (לרבות אומנויות לחימה). ובאופן יותר פרטני לשאלותיך: * אני מתאמן בחדר כושר (כולל תרגילים לרגליים. השריר הארבע-ראשי הוא השריר הכי גדול בגוף, וחשוב לחזקו. בכלל שרירי הרגליים חשובים ליציבה טובה, לבעיטות, ואף לעבודת קרקע - למשל במצב גארד) ואין לי בעיית גמישות. * לגבי "קפיצות צפרדע": עד כמה שאני יודע, התרגיל (הקשה!) עלול לגרום לשחיקה מוגברת של הסחוסים במיפרק הברך. בברכה, רן.

amir_aikido

New member
../images/Emo45.gif - רק תתיעץ עם מדריך

היה ב- E-budo פעם שרשור ארוך שהתעסק בדיוק בנושא הזה ובא להפריך את המיתוס
אני לא מאמן כושר מוסמך ולכן אני לא מוכן להתחייב שכל אימון שפשוט כולל: חימום, הרפיה ומתיחה יספיק למניעת קיצור השרירים. ואני אמליץ להעזר במדריך כושר מוסמך או במורה שלך לאמנות הלחימה (רק אם יש לו הכשרה בנושא, ולא לכל מדריך לאמנות לחימה יש הכשרה שכזו, זה תחום התמחות מעט אחר). להבנתי האישית, חיזוק מסודר של השרירים לא יכול להזיק לאף אמנות לחימה, כולל אמנויות שמתמחות בעבודה רכה ומשוחררת (כמו האייקידו שבו אני מתאמן). אני חושב שהסיבה למיתוס של הניגוד בין השיטות היא בעיקר הסתכלות צרה משני עברי המתרס: אנשי כושר שחשבו שהכוח שלהם חשוב יותר מטכניקה. ואנשי אמנויות לחימה שהתבלבלו בין השרירנים המעוצבים ומתאמני המשקולות במקצועות האתלטיקה למיניהם, אליהם יש לשייך גם את אמני-הלחימה. אמיר

Dragon Roar

New member
שלום רן

אולי אתה לא יודע שז'אן התחיל בבלט קלאסי מגיל קטן, וגם גמיש מגיל קטן. בעיקרון לקחו אותו לסרטים בגלל הגמישות שלו.

עדיין + דוגמאות נוספות

לא התייחסתי לואן דאם כאל לוחם מהולל, אלא כאל אדם שרירי וגמיש בו זמנית. דוגמאות נוספות לאנשים שריריים וגמישים: * מתעמלים (התעמלות על מכשירים והתעמלות קרקע). * אצנים למרחקים קצרים - ספרינטרים. ספורטאים אלה הינם מאוד שריריים (בכל גופם), ולמרות זאת הם גם מאוד גמישים: המתעמלים גמישים בכל גופם, והספרינטרים גמישים לפחות ברגליהם (המאוד מפותחות). אפשר להיות גם חזק (בעל שרירים מפותחים בעקבות אימוני כח בחדר-כושר) וגם גמיש! לשרירים חזקים יש השפעות מאוד טובות על הגוף מעבר לכוח: קצב חילוף חומרים גבוה יותר, עצמות חזקות יותר, יציבה טובה, הגנה ממכות ועוד. בברכה, רן.

Hwoarang

New member
קצב חילוף חומרים גבוה אומר שאתה

מחרבן הרבה מאוד, כל יום, כל היום. רק אל תשכח עיתון

לא, זה אומר שאתה

בין השאר שורף יותר קלוריות גם במנוחה: המזון מתעכל מהר יותר והולך ברובו לאנרגיה זמינה ולא נהפך לשומן.

כן, אבל יוצא מכך שאתה "חי מהר יותר"

כדי לתמוך בקצב חילוף חומרים גבוה, כל המערכת צריכה לעבוד קשה יותר. אגב, לא הבנתי את ההסבר. 1. שורף יותר קלוריות במנוחה - כלומר לגוף יש פחות אנרגיה זמינה. 2. המזון מתעכל מהר יותר והולך ברובו לאנרגיה זמינה - לגוף יש יותר אנרגיה זמינה. איך 2 הוא הסבר של 1? הם לא סותרים?

zappon

New member
דלית פה אני חייב להתערב בתוך

ביולוג שעשה כמה קורסים בביוכימיה ובמטבוליזם. אין שום קשר בין כמה אנרגיה אתה מוציא להזדקנות וכו" באופן כללי יש לגוף 3 מאגרי אנרגיה גליקוגן=סוכר,שומנים,וחלבונים. והם נשרפים בסדר הזה אם צמים או מתאמנים ולא צורכים אנרגיה זה אותו דבר , הראשון והמיידי זה הסוכר=פחממות שנשרף לאנרגיה מיידית אחריו זה מאגרי שומן-בגלל זה שאנשים לא ספורטיבים רצים או מתחילים להתאמן הם מרגישים שאין בעייה בהתחלה אבל אחרי זמן מה שכל מאגרי הסוכר בגוף נגמרו עוברים למאגרי השומן ורוב הסיכויים שהבן אדם יפסיק את הפעילות כי הגוף ישפיע נפלאות על המוח בשביל שלא ישרוף את מאגרי השומן היקרים מאד. ואם ממשיכים בצום או במה שיהיה ונגמר השומן אז פונים לחלבונים שבשרירים כן השרירים מתפרקים לאנרגיה.ואז בסוף בסוף מתים מתי שהוא. ודרך אגב האוכל לא יכול להתעכל מהר יותר ,ובאימון כמעט ושאין בכלל פעולות עיכול כי כל הדם הולך לשרירים בעיקר . לגוף תמיד יש אנרגיה זמינה למח החושב אין...

bizhar

New member
שמע, גם אני מחבב את התירוץ הזה!

פעילות גופנית/מאמץ מעלה את קצב חילוף החומרים ומקצר את החיים! מה אשתי רוצה ממני?

bizhar

New member
כן. אתה צודק. היא רק עושה את תפקידה

ואני עושה את תפקידי: מתחמק ככל יכולתי (אבל בתנועות איטיות) ומשקה את הטלומרים מדי יום שלא יתקצרו.

הוא אשר אמרתי

חילוף חומרים גבוה - קצב חלוקות תאים גבוה - קצב התקצרות טלומרים גבוה - מוות מוקדם מזיקנה.

gafni

New member
אם הבנתי את יזהר אזי הוא מקווה למות

מזקנה ולא מזיקנה...

bizhar

New member
אני מנסה דווקא להתחמק מזה.

אני שם את מבטחי בבריטים שפיתחו איזו תרופת קוקטייל חדשה שמבטיחה לנו לפחות עוד 11 שנים. נו, נראה כיצד וכמה מהר יגיבו הפולניות לשוס הזה!

חילוף חומרים מהיר = הרבה אנרגיה

לזמן קצר, עם מעט רזרבות. בתקופות רעב (בשואה, בסיביר...) הרזים מתו קודם. כשחילוף החומרים גבוה יש יותר "מרץ", כי הגוף עובד "על טורים יותר גבוהים" - אבל כך גם צריכת הדלק יותר גבוהה, ויש יותר "בלאי" למנוע. זו אחת הסיבות לכך שמי שעוסק בספורט לצרכי בריאות ממליץ על "פעילות גופנית מתונה", בעוד שמי שעוסק בספורט לצורך הישגים ממליץ על פעילות בעוצמה גבוהה.

למעלה