שריפת קלוריות ברכיבה

• פותח הנושא AdiX
  • פורסם בתאריך

AdiX

New member
שריפת קלוריות ברכיבה

עקב חוסר זמן טוטאלי לרכב מסיבות אישיות, רכשתי רולר + מד דופק לטובת אימונים קצרים ויעילים בבית.
על הרולר אני רוכב עם אופני סינגל ספיד עירוניות (אופני שטח מרעישות בטירוף)
השאלה לגבי האימון של אתמול.
25 דקות על הרולר, מתוכם 8 דקות חימום, 2 דקות הפסקה באמצע לטובת כוון האופניים ועוד 2-3 דקות שחרור.
כל זה הניב 350 קלוריות, זה נראה לי מספר גבוה מאוד..
אני בן 42, 63 ק"ג, והדופק היה באזור 155 אחרי החימום כולל פיק של 175.
נשמע הגיוני?
זה נראה לי המון קלוריות עבור רכיבה כל כך קצרה.

תודה לעונים.

The Pinky P

New member
מדובר במכשירים לא רציניים ולא מדוייקים.

נתחיל בזה ששריפת קלוריות תלויה ב - 1001 סיבות אינדוידואליות.
מכשיר שידע להגיד לך במדוייק כמה - אתה - שורף? שכח מזה, אין חיה כזאת.

הפיצ'ר הזה במדי דופק ודומיהם הוא לשם ה"ווסאח" בלבד, בשביל שתשמע את המוכר מכריז בגאווה - "המכשיר הזה יגיד לך
כמה קלוריות אתה שורף" לא יותר מזה.

תראה,בשביל להתחיל לרדוף אחרי כל קלוריה וקלוריה אתה צריך להעזר במכשירים וחישובים ש - א) אין לך ב) לא יקדמו את המטרה שלך.
אתה צריך לדעת בגדול את החוקיות בנושא, לדעת שריצה של שעה שורפת בערך 400-600 קלוריות, רכיבה קצת פחות
ופה פחות או יותר נגמר הסיפור.

השאלה למה מלכתיחלה לדעת כמה קלוריות שרפת? אתה בתהליך של שינוי בדיאטה? אתה מנסה לרזות? להעלות מאסה?
להשמין?
לא משנה באיזה תהליך אתה, הכי חשוב שתהיה עקבי עם השינויים שמתרחשים, תדע שאם אתה מתאמן באופן x ולצורך
העניין אתה רוצה לרזות אבל אתה לא מרזה אז סימן שהכנסת יותר קלוריות מאשר הוצאת או שהוצאת באותה כמות שהכנסת
ועליך להעצים את האימון ו/או לשנות את התזונה.

זה כמובן על רגל אחת אבל הרעיון המרכזי בנושא הוא החוסר רלוונטיות והיעילות של מדדי הקלוריות למיניהם.

AdiX

New member
תודה, תגובה ואל תנסו להשתמש בתפוז בפלאפון

תודה, המטרה לשמור על כושר רכיבה בזמן המוגבל שיש לי כרגע. שזה אומר עד 45 דקות כל פעם. רכיבה בבית חוסכת את זמן ההתארגנות, התחזוקה של הציוד וכו' גם אם רוכבים קל"ב.
בשביל זה יש רולר, מד דופק קאדנס ומהירות ובשאיפה לאימון יעיל עם אינטרואלים.
השאלה לגבי הקלוריות היתה מתוך סקרנות ולא קשורה ליעילות האימון מבחינת שמירה על כושר.
לגבי הרזיה, מסתבר שכשתה רוכב ורגיל לאכול כמות מסויימת, קשה לשנות את הרגלי האכילה וזה מתבטא בעליה במשקל, אבל זה כבר סיפור אחר.

חוץ מזה, היייתי תקוע שעות אי שם, יצאה לי הנשמה והעלתי תשובה דרך הסלולארי, וגם היא לא עלתה בסוף. בקיצור, אל תנסו בעצמכם.

steiff

New member
מספר סביר

חצי שעה על האליפטיקל במלון בהונג-קונג אתמול בבוקר הניבה מספר דומה.
כשאני רוכב ומודד קלוריות בארבע אפליקציות במקביל, כל אחת מדווחת תוצאה שונה. כי כל אחת מחשבת באופן שונה.
ג׳רמין הכי קמצנית, MapMyRide הכי נדיבה, פולאר איפה שהוא באמצע, ו-Health באייפון עדיין מתלבטת...

למעלה