שריפת ענק בבאר שבע

fireman

New member
שריפת ענק בבאר שבע

בסמוך לשעה 15:30 התקבלה הודעה על שריפת גרוטאות רכב בסמוך לנחל באר שבע בין הנחל לבין השוק העירוני מדובר בשריפת ענק, במקום בוערות גרוטאות רכב רבות ומאות צמיגים 3 צוותי כיבוי מתחנת באר שבע פועלים במקום לכיבוי הדליקה

fireman

New member
השריפה כובתה

בשעה זו כותבה השריפה באזור נחל באר שבע כוחות הכיבוי מנו 4 רכבי כיבוי (אחד מהם רכב "אשד") כרגע שלושת צוותי הסער עוזבים את מקום האירוע וצוות האספקת מים נשאר במקום האירוע לאבטחה בשעה הקרובה

שריפה משתוללת בחניון בבאר שבע

19/07/2002 17:55 מבזקים שריפה משתוללת בחניון בבאר שבע; קיים חשד להצתה שריפה פרצה בחניון "גרר זאב" בבאר-שבע, המאכלס מאות כלי רכב שעברו תאונות דרכים. החניון נמצא בסמוך לתחנת דלק. צוותי כיבוי מנסים להשתלט על השריפה. קיים חשד להצתה. (שמעון איפרגן כתבה מוואי נט

ערן יש לי שאלה....

כשאתה שומע על דיווחים כאלה אתה לא מגיע לשם (אם זה לא רחוק או אם זה אירוע גדול אז לא משנה איפה)? כי כשאני שומע או מקבל דיווחים כאלה אני ישר לובש מדים ומגיע לשם לא משנה איך....

fireman

New member
תראה...

בשעה 15:30 הייתי בעיר העתיקה בבאר שבע בערך 5 דקות הליכה משם.... ראיתי את העשן השחור הסמיך אבל לא הלכתי לשם הגעתי הביתה פתחתי את הקשר והאזנתי, למען האמת עוד לפני שהגעתי ביתה והאזנתי לקשר תיארתי לעצמי שזו שריפה במגרש גרוטאות האלה כי כבר הייתי שם פעם בשריפה.... ישבתי בבית כי זה לא עניין אותי, מה אני אגיד לך אחרי 4 וחצי שנים כבר מפסיקים לרדוף אחרי רכבי כיבוי ותאמין לי שאני מתחיל לקלל כשמקבלים הודעה על שריפה בדירה בדיוק באמצע האוכל....
יש לי איך להגיע ויש לי רכב זו לא הבעיה, פשוט אם אני אתחיל לרדוף אחרי הרכבים אצלנו בעיר אני אמצא את עצמי רודף אחרי רכבי כיבוי 24 שעות ביממה. לפני כשעה שמעתי בקשר על שריפה ברב קומות מול הבית שלי ולא ירדתי לשם כי לא ראיתי שום עשן יוצא מהבניין ובסוף הסתבר שזה היה מנגל אז ירדתי להגיד שלום לכבאים... מעבר לזה.....נההה המרדפים נגמרו מזמן...

או קיי אם אתה אומר ...

אבל אני לא מתכוון ספציפית על מקרה זה אני שואל לגבי אירועים גדולים, אני לא יודע מה נקרא אצלכם אירועים גדולים אבל אצלינו זה למשל שריפת מפעל שיש בהן עבודה ויכולה להמשיך שעות ארוכות... ולגבי זה שאתה 4 וחצי שנים התחנה אז יפה מאוד ואני מעריך זאת אבל גם אצלינו יש מתנדבים שהם כבר 4שנים ויותר גם הם מתעניינים ואפילו עוזרים כאשר יש אירועים גדולים כי לדעתי עדיין יש את הריגוש שבהצלת חיים וכו´

תגיד אתה כבאי בנשמה ? ערן

אתה מתנדב בנשמה? כי לפי מה שאתה מספר זה שיש לך מכשיר קשר שומע ארועים ורק מדווח במקום ללכת לעזור? אם זה כמה שקרוב אז עוזרים. אני במקומך מאזין למכשיר וכשיש משהו עוזב את המכשיר ורץ לעזור אתה מבין "רץ"

fireman

New member
בהחלט כבאי בנשמה

תראה בתחנה בכל המשמרות יודעים שאני זמין תמיד, שהם צריכים את העזרה שלי הם יודעים שהם תמיד יכולים לבקש אותה ואני אתן אותה אם אני יכול לגבי אותה שריפת מכוניות, ראיתי אותה אבל הייתי עייף ובכלל השבוע ביליתי המון שעות בתחנה, לבנאדם גם יש חיים מסביב.... תאמין לי שכשיש משהו באמת גדול ואני שומע על זה, קרו מקרים שהגעתי לשם עוד לפני הצוותים... שיש באפשרותי אני עוזר....קח בחשבון שאני חייל בשירות סדיר מה שגוזל ממני את רוב תשומת הלב ואת רוב האנרגיה.... אני יכול להעיד שבתקופה האחרונה סדר היציאות שלי הביתה הפך ליומיות....כלומר כמעט כל אחה"צ אני יוצא הביתה ותאמין לי שברוב הימים שאני יוצא אני נוסע מהבסיס ישר לתחנה ונשאר שם עד 12 בלילה בערך וחוזר הביתה כי בכל זאת יש לי צבא למחורת. כמו שכתבתי קודם לכן גם אם אני שומע על אירוע בקשר אני לא יכול לחיות בסטנדביי כל היום....מאז ה"שריפה" ברב קומות הזה יצאו רכבים מתחנת באר שבע לעוד שלושה אירועים ותאמין לי שזה מטורף ביותר לצאת ולרדוף אחריהם היו מקרים לדוגמא שריפת מחסן צבעים בעמק שרה בבאר שבע שלקחתי מונית ספיישל עד לשם בשביל לעזור להם במקום תאמין לי שכשאפשר ובאמת צריכים אותי שם אני אהיה שם גם בלי שיבקשו. לגבי כבאי בנשמה...אז כן, עד הסוף.... למען האמת אני מאוד רוצה להכנס לשורות שרותי הכבאות עם שחרורי מצה"ל בתור כבאי

למעלה