שריפת גופות בהודו...

lenny7

New member
שריפת גופות בהודו...

שלום לכולם,אני נוסע להודו בעוד כמה חודשים והייתי מאוד רוצה לצפות בטקס שריפת גופות המפורסם שבמסורת ההודית. האם משהו יכול להגיד לי מתי ואיפה אני יכול לראות את הטקס הזה? תודה.

o n o f f

New member
אז כמובן שהמקום הכי מפורסם...

והכי מעניין הוא וראנסי (ששוכנת על הגאנגס) והיא העיר הקדושה ביותר. היום הראשון יהיה מזעזע....(כי זו עיר לא קלה) ומהיום השני ...זה הופך להיות מדהים...יש בה אוירה כזאת שי אפשר להסביר...(כמו שבירושליים אי אפשר להסביר את האוירה...) בוראנסי יש מה שניקרא גת. (הכל נמצא במרכז על שפת הגאנגאס) הגת היא בעצם מן גרם מדרגות גדול שיורד אל הגאנגאס.יש גתות של טקסים ויש גתות של שריפת גופות. טקס השריפה מתחיל מ6 בבוקר (השעה הכי מומלצת...) כלומר מהזריחה ונמשך עד הלילה, כל יום כל היום, כמובן שניתן להתקרב חופשי ולצפות אך מבקשים לא לצלם....(אין צורך לשלם כסף להודי הפסיכי הראשון שיציע לך לראות גופות...אפשר לעשות אז זה לבד....) דברים שחייבים לעשות בוראנסי הם שיט על הגאנגס בזריחה, וסתם להסתובב בין הגתות בשעות האלו כי הקסם קורה. מומלץ גם לגשת לגתות ב6 בערב (עדיף לגת המרכזית) מדי ערב בשעה 6 מתבצע שם טקס והוא מאוד מרשים.... זהו תהנה וראנסי היא חוויה בלתי נשכחת! מובטח.

lior 30 rg

New member
אתה משווה את האווירה בווראנסי לאווירה בי"ם?

אתה מתכוון לאווירה של לפני פיגוע? כי זו האווירה שאני מקבל בירושליים...

o n o f f

New member
את לא אתה...

ואני מתכוונת לאוירה של ירושליים..מי שצריך מבין

lior2805

New member
ורנסי...

ורנסי זאת עיר מדהימה, ועם זאת היא מזוהמת ומזעזעת..הרבה ניגודים יש בה..אנחנו נהנינו בה, ורק אחרי שעזבנו קלטנו איפה היינו.. מנסים לעבוד שם על תיירים על ימין ועל שמאל, ואני מתביישת להגיד שגם אנחנו נפלנו.. כמו שהזכירו פה, יש כמה גתות שריפה שפועלות 24 שעות, כשהגדולה ביותר נקראת מאניקרניקה (אם לא עיוותתי את השם). אנחנו ישנו בגת שנקראת אסי (ASSI), בגת הזאת לא התבצעו שריפות. עדיף להגיע בזריחה, ולא בשעות הערב כי לא נותנים כ"כ להתקרב (ובעיקרון אסור לצלם, אבל אנחנו ישראלים, הרי ננסה...). שייט על הגנגס, בחלק הכי מזוהם שלו, בחושך, כשכל יתוש בגודל של פיל.. זאת חוויה מפוקפקת ומפחידה אפילו.. (למרות ששרדנו כדי לספר..). ועוד דבר- כל חודש בפול מון יש בורנסי פסטיבל הדיוואלי, מיליוני הודים באים לעיר, ויש חגיגה שלמה.. בתקופה הזאת ורנסי מפוצצת, קשה לזוז, וגם אמצעי התחבורה עמוסים (אנחנו נאלצנו לקחת טיסה, כי לא היה מקום ברכבות, ובגלל זה גם "נתקענו" בה עוד יומיים מהתכנון המקורי).

lior2805

New member
ואחרונה- הסיבה למה לא לשוט בלילה על הגנגס..

כי כל הדברים הלבנים והמוזרים בתמונה אלו יתושים סביב מנורת רחוב.. (מומלץ להתמרח טוב טוב נגד יתושים בזמן השהיה שם..)

למעלה