הרגע חזרתי משם...
נ.ב ההודעה תחת שם משתמש superdror היא שלי מהמחשב של אחי בקיצור ולעניין, מי שרוצה לבוא מחר לביקור בתחנת באר שבע הולך לבלות את כולו באותה שריפת ענק, אני בספק רב מאוד אם השריפה תכובה ב12 השעות הקרובות מדובר במצבורי ענק של שעווה בתוך מיכלים ענקיים. המקום מפעל ענק שמתפרש על עשרות דונמים שכולל 4 האנגרים ענקיים בכל אחד מיכלי ענק של שעווה, המיכלים שטרם התלקחו מקוררים באופן מאסיבי ע"י תותחי "האוזי" ותותחים של רכבי כיבוי הכיבוי עצמו נעשה ב5 גזרות עיקריות כאשר בגזרה אחת מוצב החפ"ק של ש"כ באר שבע אשל 22 וסולם הידראולי אשל 10 בגזרה שניה רכב אשד 13 קוב אשל 12 + רכב 5000 אשל 25 באותה גזרה מופעלת גם מיכלית מים של צה"ל בגזרה שלישית מופעלים רכב אשד 13 קוב אשל 13 (מתחנת נתיבות) + 2 רכבי סער אשל 21 + אשל 29 (מתחנת דימונה) בגזרה רביעית מופעלים שני רכבי סער אשל 3 + אשל 23 בגזרה חמישית מופעלים 3 תותחי "האוזי" שמסלינים מים אל תוך מוקד האש העיקרי באופן קבוע. בסה"כ במקום מופעלים 2 רכבי אשד, רכב 5000, 4 רכבי סער, סולם הידראולי, רכב חפ"ק, רכב סיוע לוגיסטי לניוד ציוד בין הגזרות והסעת כבאים מגזרה לגזרה (רק שתבינו על איזה שטח ענק המפעל הזה מתפרש), 2 פול טריילרים של צה"ל מיכליות מים, ומשאית פרייטליינר של צה"ל עם 6 מיכלי מים קטנים אספקת המים נעשית מ6 ברזי הידרנט, במקום יש בעיה של לחץ מים נמוך מאוד בגלל הצריכה המוגברת של רכבי הכיבוי ולכן הוזעקו המיכליות מצה"ל. כל הכיבוי נעשה באמצעות תותחי "האוזי" ותותחי גג של רכבי הכיבוי. מנוף ברונטו אשל 41 הוחזר לתחנה כאשר הגעתי למקום האירוע. לצערי מחר יש לי צבא וכמו שאתם יכולים לראות כבר 3 לפנות בוקר ואין ביכולתי ללכת לסייע, כל מה שנשאר לנו לעשות הוא לאחל המון בהצלחה לכבאים במלאכתם הקשה אל מול להבות הענק במקום. יישר כוח! נ.ב - כל גזרות הפעולה והדליקה מתועדות בוידאו הן על ידי והן ע"י קצין הדרכה ומבצעים להב\מ פיני בסט עליי להוסיף עוד דבר מה, כשפרצה השריםה בדיוק הייתי בדרכי לאירוע בירושלים, כשהגעתי כמעט לקריית גת הסטתי את מבטי אחורה והצלחתי לראות את ענן העשן האדיר עד לשם....מרחק של כ 25 ק"מ לילה טוב