שריטות בבורד

arieluri

New member
שריטות בבורד

שלום!

בפעם האחרונה שגלשתי בחרמון נשרט לי הבורד

רוב השריטות הן צרות ולא עמוקות, אבל יש שריטה אחת שהיא די רחבה ודי עמוקה.

שאלתי היא כזאת - האם יש שריטות שלא ניתן לטפל בהן כששולחים לטיפול? והאם יקרה משהו אם אגלוש על הבורד בכל זאת בלי לטפל בשריטות?

שריטות עמוקות צריך למלא באפוקסי

אחרי זה אפשר לשייף ולצפות בשעווה חמה. לא יודע אם למישהו בארץ יש ניסיון עם זה. אולי בסקי פס. אם אתה יוצא לחו"ל עדיף שתתקן בחו"ל. יש להם שם הרבה יותר ניסיון. מתקן מנוסה יודע להתחשב בסוג הבורד, החומר ממנו הוא עשוי, מקום השריטה על הבורד ועומק ורוחב השריטה.

warzu

New member
אפוקסי טוב גם לשריטות במוח האנושי ....? חחחח

air junkie

New member
נא לא להתייחס לתגובת האפוקסי

אפוקסי אולי טוב לקרשים של ספורט מים וגלישת גלים אבל ממש לא לציוד שלג.
לציוד שלג יש להשתמש בפיטקס. חומר המגיע במקלונים דקים וארוכים בצבעים שונים. בד"כ שחור או שקוף.
אם יש לך אקדח חום אפשר להשתמש בו להמסת החומר. אם לא, אפשר לחמם עם מצית מעל השריטה ולתת לחומר לטפטף לתוך השריטה. לאחר המילוי ולפני התקררות החומר יש ללחוץ על האזור שמילאת עם סרגל מתכת או כל חומר אחר שטוח כדי לדחוס וליישר את הפיטקס לתוך הבורד. לאחר ההתקררות אפשר לעבור על האזור המוקשה עם נייר שיוף ברמה דקה במיוחד עד שהחומר באותו גובה עם שאר תחתית הבורד. יש לנסות להימנע ככל האפשר משיוף תחתית הבורד הלא פגועה. לאחר שהכל מתקרר אפשר לעשות לבורד ווקס ולגלוש.
ראוי לציין שפיטקס הוא אינו פתרון לכל החיים ולא מן הנמנע שהוא יתפרק ויפול לאחר תקופה מסויימת תלוי באינטנסיביות הגלישה.

נא לא להתייחס להודעה של air junkie

למשל מהאתר של evo:
Sealing the core of a ski or board is important to prevent further structural damage, especially from water seeping into a wood core. A good marine-grade waterproof epoxy, or a reinforced epoxy product like JB Weld should be used to patch the core first – you may need to cut and remove even more of the base before you can do this work

air junkie

New member
ציטוט אתרים זה מגניב

נסיון בפועל עוד יותר..
חשבת פעם מה יקרה לליבה גמישה מעץ כששופכים עליה אפוקסי? היא מתקשה ברגע שהאפוקסי מתקשה. ומה יקרה אח"כ כאשר הקרש יתכופף באותו המקום? הוא פשוט ישבר.. שוב.. אפוקסי טוב לקרשים שמלכתחילה קשיחים כמו גלשנים וקרשי וויקבורד (לא עם ליבת עץ). עוד כתוב שם שיתכן שצריך לחתוך חלק מהליבה כדי שהאפוקסי ישב יותר טוב.. בחייאת.. מה אנחנו נגרים? לבחור בסה"כ יש שתיים שלוש שריטות בבייס..

air junkie

New member
אם השריטה עברה את שכבת הפיטקס והגיעה לליבה

צריך לסתום אותה לפני המגע הבא עם שלג/ מים.
אם לא אז אין מה לדאוג באופן מיידי אך לא מן הנמנע שתקבל שם שוב שריטה והפעם יהיה פחות חומר שיגן על ליבת הבורד.
צורה כללית לבדוק אם חדרת את שכבת הבייס הנראית לעין היא צבע בחלק הכי עמוק של השריטה שאינו כמו צבע התחתית עצמה או נראה שעשוי מחומר שונה מהתחתית.

arieluri

New member
תודה!

אז אין פתרון תמידי, תמיד קיים חשש שהחומר ייפול?

אז תחזור על הטיפול

הבורד כל הזמן מתקפל בתנועה לכן לחומר קשה להחזיק. אבל מניסיון אישי, כשעושים את זה בצורה מקצועית זה יכול להחזיק. אני שרטתי את הבורד היקר שלי (תרתי משמע) כבר בעונה שקניתי אותו. זה היה בצרמט לפני 4 שנים. הבאתי אותו לסדנת תיקונים, התאספו שם שלושת המומחים, בדקו בזכוכית מגדלת, התיעצו ארוכות ובסוף המבוגר מבינהם, פרחח בן 70 פלוס מינוס עם שפם בגודל חצי גלגל גבינת גרוייר זרק לי משהו בגרמנית שוויצרית (בזמנו הייתי בטוח שאמר לי "אכלת אותה ביג טיים אידיוט") והצעיר בחבורה אמר לי באנגלית לחזור בעוד שעה. חזרתי והיה מוכן. מאז זה מחזיק יופי. כפי שאמרתי בהודעה המקורית, תלוי מאד מי עושה את התיקון.

למעלה