שריטה מחתול רחוב

T O N T O

New member
שריטה מחתול רחוב

בוקר טוב, אתמול בערב האכלתי חתול רחוב שאני לא מכירה. המזל שלי, בפעם הראשונה שאני מאכילה הוא שרט אותי באצבע, שריטה שטחית. דיברתי עם אחות ממוקד הבריאות של הקופה שאמרה לי לשים לב לסימנים הדומים לשפעת מכיוון שהם דומים לסימנים של מחלת "שריטת החתול. מעבר לזה היא אמרה לי לפנות ביום ראשון ללשכת הבריאות המחוזית לגבי כלבת. זה קצת הלחיץ אותי. מה הסיכוי לקבל כלבת משריטה שטחית מחתול? אני גרה בבת ים-זה אזור שבכלל היו בו מקריכלבת בשנים האחרונות ? יש סימפטומים לכלבת צריכה לשים אליהם לב ? יש מצב שאם נדבקתי במשהו אני יכולה להדביק את החתול הביתי ? תודה.

לגבי טיפול בנשיכה/שריטה

כאשר ננשכים/נשרטים ע"י בעל חיים חובה לחטא את מקום הפצע מהר ככל האפשר.אפשר בעזרת פולידין או שטיפה במים עם סבון . כעיקרון ההנחיות של משרד הבריאות הם לדווח על כל נשיכה/שריטה של בעל חיים ולקחת את בעל החיים להסגר במידת הניתן.כאשר מדווחים על נשיכה יומלץ על מתן חיסונים נגד כלבת לפצוע (בן אדם).כעירון כלבת מועברת ע"י מגע עם נוזלי גוף (דם,ריר) ולכן אין לך מה לפחד לגבי כלבת במקרה הנ"ל. לעומת זאת את חייבת לגשת תוך 24 שעות מרגע שנשרטת/ננשכת לקבל זריקת אנטי-טטננוס.(אלא אם כן חוסנת נגד טטנוס ב5 שנים האחרונות).טטנוס הינו מחלה מאד מסוכנת וקטלנית לבני אדם.

Mind Games

New member
הסיכוי שתחלי בכלבת בעקבות שריטה שטחית של חתול

רחוב הוא אפסי. בתור מי שמאכילה עשרות חתולי רחוב, בעלת 3 חתולים משלי שכולם הגיעו מהרחוב ומשמשת בית אומן לחתולים שרובם חולים והגיעו, איך לא, מהרחוב - נשרטתי לא מעט פעמים, גם שריטות עמוקות ואין לי כלבת. במרכז הארץ אין סכנת כלבת. גם לגבי שרטת החתול - חבל שהאחות ממוקד הבריאות של הקופה לא הסבירה לך קצת יותר על שרטת החתול. זו מחלה שהסיכוי שתחלי בה הוא קטן מאוד והאבחון שלה הוא על ידי בדיקות דם. אחד הסימפטומים של שרטת החתול, אגב, הוא נפיחות בבלוטות הלימפה - זה לא סימפטום של שפעת! חבל שהאחות מיהרה להפחיד אותך ולתת אינפורמציה שגויה במקום להרגיע. חיטאת את המקום עם אלכוהול / יוד וכדומה? אם אין לך חיסון אנטי-טטנוס בתוקף את יכולה לבקש מרופא/ת המשפחה את החיסון. בגיוס לצבא מקבלים את החיסון והוא תקף ל-10 שנים אז תעשי חשבון אם את מחוסנת או לא. מעבר לכך - בלשכת הבריאות המחוזית יבקשו ממך לזהות את החתול כדי שיקחו אותו ל-10 ימי הסגר לבדוק שאין לו כלבת. רוב הסיכויים הם שהחתול לא יצא מההסגר חי וחבל אז בבקשה תגידי שאת לא זוכרת איך הוא נראה. הוא בטח שרט אותך בגלל שפחד ממך או תוך כדי משחק וחבל שהוא יומת סתם. תרגישי טוב.

למעלה