שריון מימי הבניים.

tapas tapas

New member
שריון מימי הבניים.

האם יש לכם איזשהוא אתר המפרט סוגים שונים של שירונות שהיו קיימים. בוא נאמר מתקופת הרומאים ועד המאה ה18? רצוי גם עם תמונות. או לחלופין, איזשהם ספרים בתחום?

ספרים

יש את arms and armour of the medival knight - ספר עם המון תמונות צבעוניות, שבזמנו קניתי בסטימצקי די בגרושים - יש עותק גם בספריית הר הצופים אם אתה מגיע לשם מתישהו. אתה יכול לנסות למצוא גם את הספרים של הוצאת ospery על לוחמים בכל מיני מקומות ותקופות, שכוללים איורים מפורטים להפליא. ספר די נחמד אבל ישן ולא מקיף הוא "כלי נשק" של יצחק לבנון, שבעצמו מהווה גרסה לנוער של "מרובה הקשת עד לפצצת המימן" של ורנר ופאון ברודי. כמו כן, יש התייחסויות לשריונות גם בספרים היסטוריים שונים המוקדשים לתקופות מסויימות, כמו למשל "מלחמת מאה השנים" של כתריאל בן-אריה.

tapas tapas

New member
את arms and armour of the medival k

לא מצאתי באינטרנט, אתה אומר שיש את זה בסטימצקי? חיפשתי באתר שלהם ולא מצאתי.

אחת האותיות נשמטה

זה אמור להיות medieval והנה לינק - הספר כבר לא מודפס, ואני מצאתי אותו באחד מסלי המשומשים והמציאות של סטימצקי: http://historymedren.about.com/od/armorandweaponry/gr/edge_paddock_a.htm

tapas tapas

New member
הספרים של OSPERY מצויינים אבל...

הייתי רוצה ספרים בסגנון של OSPERY שמתמקדם בלוחמים מתקופה מסויימת מתרבות מסויימת. אבל האמת שאני רוצה משהוא על לוחמים מתקופת המקרא, ככה 2000 - 1500 לפני הספירה. ואם זה יהיה על לוחמים מבני ישראל והפלישתים זה יהיה מצויין. כבר שאלתי פה לגבי ספרים על ערים מתקופת המקרא, אז האם יש ספרים שמתמקדים בלוחמים מתקופת המקרא? כמו הספרים של OSPERY? תודה לכל המגיבים.

נדמה לי שעניתי לך אז...

הספר המקיף ביותר בנושא שקיים בעברית הוא "תורת המלחמה בארצות המקרא" של יגאל ידין. למרבה הצער הוא לא מודפס כבר שנים רבות (חיפשתי אותו כבר ב1987 וכבר אז הוא לא היה בחנויות), אך למרבה המזל יש בכל סיפריה עירונית או בית-ספרית מספיק גדולה לפחות עותק אחד שלו.

לחברת פלדיום יש ספר מצויין

שנקרא: Palladium Book of Weapons and Armour. זה ספר שמכיל חומר רקע היסטורי תוך כדי התייחסות לנושא ממבט של שיטת משחקי תפקידים.

arms & equipment

מהמהדורה השנייה של מוד"מ עשה גם עבודה די נחמדה על הנושא - אם מתעלמים מה"ציטוטים" המביכים בהם דמויות מדברות על "כושר גרימת הנזק" של כלי הנשק השונים... ספר באותו שם יצא גם למהדורה השלישית, אבל אאל"ט הוא מתייחס יותר לכלי נשק קסומים ויכולות הקשורות אליהם, ופחות בהסברים לגבי שריונות וכלי נשק שכבר הוזכרו בשמם.

למעלה