שריד הגזים

iceviper

New member
שריד הגזים ../images/Emo128.gif

במאמר הזה קוטל יוסי שריד את תוואי הגדר סטייל שרון,ומצביע על הסיבות שגרמו לאמריקנים לדרוש ממנו להפסיק את הבניה. אבל בפסקה האחרונה שריד מגזים.הוא קורא למתנחלים אויבי הציבור הישראלי,לא פחות. בעיני זה בלתי נסבל שאיש ציבור שם את המתנחלים ואת החמאס ואל קעידה במחנה אחד. אני לא צריך להצטדק ולהביע את דעתי על נערי הגבעות ומתנחלי חברון-כולם מכירים אותה. אבל מה שאומר שריד זה מוגזם,ויש לי הרגשה שהוא היה מהראשונים להזדעק אם מישהו היה מגדיר את הערבים הישראלים כאוייבי הציבור.

מצד אחד אני מסכים אתך

שהכללת כל המתנחלים כ"אויבי הציבור" אינה במקומה, כאשר רבים מהם פשוט לא ידעו שהם משתתפים בהפרת החוק הבינלאומי, רבים מהם היו פשוט עולים חדשים שלא התמצאו בגאוגרפיה שלנו ולא ידעו איפה מתחילה והיכן מסתיימת מדינת ישראל ופשוט זה היה המקום בו הוצע להם דיור זול. ואפילו המתנחלים הקיצוניים ביותר, הגרעין "האידאולוגי" הקשה ומתפרעי חברון וקריית גולדשטיין - בסופו של דבר נמצאים שם בהשראתן ובעידודן של כל ממשלות ישראל. לכן אני יכול בהחלט... לתקוף את יוסי שריד מימין. האמת שלא קראתי את דבריו במקור, ואני משער שכוונתו בוודאי היתה לתופעת ההתנחלות, למדיניות ההתנחלות, או מכסימום למתנחלים הקיצוניים "האידאולוגיים" המשתלטים על המדינה ומכתיבים את מדיניותה, ולא לציבור המתנחלים ככלל. מה שמפליא אותי בהודעתך, זו ההקבלה שבחרתָ משום מה: המתנחלים לעומת הערבים הישראלים. מדוע לא רוכבי האופניים? זכות ראשונים על "רוכבי האופניים" שייכת לסופר הגרמני האנטי-נאצי אריך מריה רֶמָרק. "בכל אשמים היהודים ורוכבי האופניים" - אומר אחד מגבוריו הספרותיים. "מה פתאום רוכבי האופניים?" - תוהה בן שיחו של אותו גיבור. "ומה פתאום היהודים?" - עונה לו חברו.

iceviper

New member
נתתי דוגמא

כי דעה כזאת מבטאת תפיסה קיצונית מימין.

יוסי שריד פשוט לא רלוונטי

מזמן הפסיקו להתייחס אליו ברצינות. הוא מזכיר את רפול בזמנו. יעשה טוב שריד אם יעזוב את הכנסת ויפנה את מקומו.

מטרניך

New member
שולה, שריד וגלאון קוברים את מרצ

מה אתם מתפלאים? זאת 'מציאות חיינו' כבר זמן רב. להזכיר? בכינוס 'האינטרנציונל הסוציאליסטי' במרוקו בעיצומה של האינתיפאדה דיבר שריד על כך שהפלסטינים צריכים להפסיק את הטרור כי זה 'משחק לידי שרון'. בזה הוא הציב את עצמו (כלומר את מפלגתו) ואת הפלסטינים במחנה אחד שבו מתקיים וויכוח על טקטיקת המאבק נגד שרון - שהוא האוייב. שולה אלוני כותבת בכל העולם שישראל רוצחת את האוכלוסייה הפלסטינית ומציגה אותה (כלומר את ישראל) כמדינה כמעט נאצית שרק תאי הגזים והמשרפות חסרים בה (עדיין). בשמאל הקיצוני מסתובבת העמדה המשווה את ישראל לגרמניה הנאצית שלפני 1939, כי כידוע תאי הגזים והמשרפות עוד לא הוקמו אז, אבל היו בדרך. אורי אבנרי (והפודל שלו ישגבול), שולה אלוני ושכמותם מתירים את דמם של יהודי ישראל. שריד התיר את דמם של המתנחלים (שכמוהם כמחבלי אל-קעידה והחמאס). מישהו יסביר לי למה קוראים למחנה שריד במרצ 'ימין'? אם זה ימין- אז מהו שמאל קיצוני? אם מרצ לא תעיף את כל החבורה הזאת לכל הרוחות אני רואה שחור למפלגה הזאת. בתור מפלגה היא תימחק מהמפה ו'איש לאהליו ישראל': זה לחד"ש, זה לעבודה (או מה שיישאר ממנה) וזה לשינוי.

Deathatred

New member
../images/Emo45.gif לך, ה../images/Emo31.gif לשריד

הוא והמפלגה שלו מתעקשים להתנהג כמו לוויתנים שמנסים להתנגש בחוף.

למעלה