שרטוט גמיש או לא?

benda2109

New member
שרטוט גמיש או לא?

יש לי שאלה שניסיתי ל- נסיתי להפוך את הסרטוט המצורף לגמיש, אבל אז התשובה לא אמורה לצאת. איזה נתון ששיניתי -הוא קבוע ולא ניתן לשינוי? (הסרטוט המקורי הוא מצד ימין והגמיש הוא מצד שמאל)

Pearle River

New member
לא הבנתי מה עשית ...

את צד שמאל השארת זהה ... את צד ימין לקחת את החלק השחור ו"מתחת" אותו ימינה? אתה הגדלת את השטח שלו מ-1/4 המלבן או 1/8 הריבוע לחצי המלבן או לרבע הריבוע. תסביר לי מה עשית ...

benda2109

New member
שחקתי עם הציור בלי לפגוע

בנתונים שרשומים. כלומר צד ימין מסורטט סמטרי (הכל טוב ויפה - וזה הסרטוט המוקרי של השאלה. מה שמופיע בצד ימין), אבל תמיד בשאלות כאלה אני מנסה לראות אם הסרטוט אמין או שאפשר למתוח את אחד המשולשים שמאלה ולהגדיל את שטחו בלי שזה יסתור את אחד הנתונים. וזה בדיוק מה שעשיתי- בסרטוט שהדבקתי בצד שמאל. כלומר מתחתי את המשולש הימני יותר משאלה וכך הגדלתי את השטח שלו, בלי לפגוע בנתונים. ולא שניתי את שטח הריבוע המקורי. אבל בשאלה אין תשובה של "אי אפשר לדעת". למה?

Pearle River

New member
אההה .. הבנתי, אם כך, כנס ...

אני חושב שיש גבול לגמישות ... ז"א, תראה: הם הביאו לך קו ישר שהוא אלכסון ... אני מאמין שבבחינה הם יגידו שהקו הזה הוא אלכסון במלבן ... בכל מקרה, הם גם לא משחקים איתנו עד כדאי כך; הם לא רוצים שתסתמך על סרטוט ובגלל זה מחשילים פה ושם, אבל אם יש נתונים ואלכסון, אז ... אני מאמין שבבחינה הכל יהיה חד משמעי. והפיתרון לשאלה, כאשר הכוונה שהקו באמת אלכסון הוא, שהמשולש השחור = משולש לבן משמאלו = משולש לבן משמאלו = משולש שחור משמאלו. 2 שחורים = חצי שטח מלבן = חצי משתיים = 1. 1 שחור = 1.

Pearle River

New member
אוקי, טעיתי בכלל בחישוב בסוף ...

טוב זה לא משנה ... קיצר, אין לי תשובה חד משמעית. אני מקווה שבבחינה יתנו הסברים מדוייקים, ובד"כ אכן ראיתי BD - אלכסון.

Pearle River

New member
אהה נראה לי שהבנתי חח ..

הערכת למשולש השחור השמאלי את האמא, חתכת את האלכסון היפה במעגל, וכל זה במטרה ..? רק הרסת, אלא אם הסרטוט המקורי הוא מצד ימין ... :/

benda2109

New member
אחרי שהשחרתי,

רציתי לשאול אתכם למה המקורי יכול להתשנות. ולכן שחזרתי את המקורי ע"י זה שעשיתי את החצי צורה סמטרית כמו שהיה במקור... ועדיין אני לא מבין איך ניתן לקבוע את השטח השחור מכלל הריבוע אם הוא יכול להשתנות?

Pearle River

New member
OK, חשבתי על זה ואתה צודק.

היה צריך להיות נתון שתקוע שם אלכסון, אני מסכים ב-100%. זוהי פשוט טעות שלהם. אם יקרה מצב כזה בבחינה, פשוט תפתור כאילו יש שם אלכסון, אלא אם יש תשובה "לא ניתן לדעת בודאות".

Ice1213

New member
בוא אני אקל עליך

מה שאתה אומר הוא בעיקרון נכון.(העניין עם שינוי השרטוט בד בבד עם אי-שינוי הנתונים). רק ש- ... ב- % 95 מהמקרים ניתן ואף רצוי להסתמך על שרטוט. משמע אל תנסה לשנות בשרטוט. הוא מדויק. גם אם פה לא אמרו שזה אלכסון או לא יודע מה. א ב ל (!) - אל! תסתמך על השרטוט בהשוואות כמותיות. בשאלות אלה יש לעשות את מה שעשית וכן לנסות "להגמיש". ורק בשאלות אלה. אל תחפש מכשולים איפה שאין. (אתה לומד במקרה מחומר של קידום?) בהצלחה :)

Ice1213

New member
רק הסתייגות אחת

זה פשוט ברח לי..בהשוואות כמותיות ניתן להסתמך על השרטוט בשני מקרים: 1. לא ניתן לשרטט את מה ששורטט בצורה אחרת מבלי לשנות את הנתונים. 2. צורות משוכללות. בשורה התחתונה: בכל שאלות הגיאומטריה שהן לא בטבלת ה.כ. השרטוטים הם חפים מפשע והם בכלל לא חשודים שהם "סוכנים גמישים" של המרכז הארצי. בשאלות גיאו' שהן בטבלת ה.כ. השרטוטים הם חשודים עד שתוכח חפותם- ע"ע 1,2. בהצלחה :) (חפרתי :p)

למעלה