שרות טוב

Jeri

New member
שרות טוב../images/Emo39.gif

מהכרותי את הפורום לא פעם הנני רואה בין עמודיו טרוניות וקבילות בנוגע לשרות לקוחות בתחום הצילום. היום התנסיתי לראשונה מזה שנים במערך השרות של חנות צילום מקומית וההפתעה היא כולה שלי ולטובה. מילה טובה מגיעה הפעם לחברת יוגנד. לצורך סשן צילומים שעלה לפתע על הפרק ולמרות שאספקת הסרטים שלי מגיעה ברובה מארה"ב, נזדקקתי לסרטי נגטיב צבעוניים ברגישות גבוהה. המשלוח מניו-יורק בן לילה על ידי חברת משלוח נפסל על ידי מזמין העבודה. הברירה שנותרה הייתה מציאת חנות מקומית לה הסרטים הדרושים. מלכתחילה הציפיות לא היו גבוהות, אך עובד חברת יוגנד שלצערי אינני זוכר את שמו (כמדומני, ערן אבל אל תהרגו אותי על זה), היה אדיב ונכון לעזור. למרות קושי "להשיג" חלק מן הסרטים בהם חפצתי, הצליח איש המכירות למלא את בקשתי, ולהפתעתי המחיר לא היה בשמים ובהחלט חופף למחירי הסרטים בארה"ב. יתרה מכך, המשלוח כך נאמר לי יהיה על חשבון החברה, היש טוב מזה.. קבענו כי המשלוח ינחת מחר על שולחני עד השעה 12:00 לפני הצהריים. מה רבה היתה תדהמתי כאשר כשעתיים מאוחר יותר הופיע על סף דלתי שליח חברת יוגנד ועימו חבילת הסרטים המבוקשת. לאור הנסיון המוצלח עימם הוספתי את יוגנד לפנקס הכתובות שלי, מומלץ! להתראות Jeri נ.ב. יוגנד, במשלוח הבא אנא הוסיפו דף (גם מסמך מצולם הולך..), מחירי סרטים ומבצעים מיוחדים, בארה"ב זה משמש מנוף לקידום מכירות אז מדוע לא כאן?

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gifגם אני מעדיפה אותם ברוב

הפעמים שצריכה ציוד צילום חדש,ו\או פריטים אחרים.מאוד אמינים.

ilan_k

New member
ג'רי..

שכחת לציין כי אתה נמצא בארץ כרגע... אנשים יכולים לחשוב שהשירות עד כדי טוב
אני איתך בתשבוחות ליוגנד במיוחד במחירים וגם בשירות.

אולי בשירות אבל במחיר??

אולי אין לי קנה מידה, תשפטו אתם: 50mm 1.8 שב B&H עולה 70$ עולה ביוגנד 712 שקל. flash canon 420ex עולה 180$ ביוגנד עולה 1686 המחירים הם של מוצרי USA (יש מיובאים אפילו זולים יותר) וגם אם אקנה אותם בB&H תהיה לי אחריות מלאה בארץ.

הערה קטנה....

נכון שאין מה להשוות... נכון שהCanon שלנו מיובאים מאירופה ולא מארה"ב... אבל עדיין. מחר אני אעשה השוואה צקיפה יותר בין חנויות בארץ ואפרסם את הנתונים

Jeri

New member
התייחסותי היא

לשרות יוגנד ולמחיר הפילם שהינו בר תחרות למקובל בארה"ב. לא בדקתי את ההפרשים במחירי ה-D300 בין ישראל לארץ האפשרויות כי התשובה גם מבלי לדקדק בקוצו ברורה כשמש ביום שרב. מצד שני אם כל הצלמים המקצועיים בארה"ב ירכשו את סרטי הצילום ומצלמותיהם אצל B&H ו-ADORAMA לא יוותרו סוחרים אחרים לעסוק במקצוע וכפי שידוע לא כך הוא הדבר. *מנסיוני תמיד יהיה ספק שמחיריו זולים יותר, הלא אין לכך סוף. מכירים את אלו המעמיסים סטוק סרטים בניו-יורק וחוזרים עימם לישראל. שיטה מצויינת מאין כמוה לחסוך שקלים, אך מנסיוני רעה חולה לא קטנה. למה כוונתי, ובכן אין זה תענוג להסתובב בנמלי תעופה אמריקניים ובריטיים עמוס בתיק צד כבד ממחסניות פילם (ועדיין לא איזכרנו את תיק הציוד..), ולבקש בכל פעם (למגינת ליבם של אלו הממתינים מאחור), בדיקה ידנית.. האמריקנים למי שטרם גילה זאת בודקים בקפדנות חולנית תיקים, מחשבים אישיים ומרחרחים את את נעלי הריצה הכי נוחות שלך אשר במקרה יוצא כי אלו הם גם הכי מסריחות. חוק מרפי אומר - הפילם הכי רגיש תמיד ישכח בתיק הלא נכון, אותו אחד שכן עובר את מכשיר הרנטגן. אצלי כך בדיוק אירע לצמד DELTA 3200 שנתגלו לאחר פריקת הציוד בתיק הלא נכון .. כאשר צריך בדחיפות, הזמנת כמות סרטים מניו-יורק באמצעות הטלפון היא דרך נוחה מאין כמוה לרכישת סרטים זולה. מאידך המשלוח באמצעות חברות שילוח כ-FED-X או DHL עולה כסף גם הוא.. לאור הנתונים הללו וכאשר צריך פתרונות בדחיפות הרמת טלפון ליוגנד שווה לא פחות. אשמח לקרוא את השוואתך. Jeri

idohal

New member
כדאי לזכור שישנן מעט חנויות בארץ

שמחזיקות מלאי עצום כמו יוגנד. ברוב החנויות לא תמצא מבוקשך כאן ועכשיו. ההשוואה של יוגנד ל B&H ול ADORAMA נכונה ביחס לגודלן בשוק. כלומר, חנות כל-בו צילום שיש בה הכל (כמובן ביחס לשוק אותו היא מייצגת) ביחס לחנויות אחרות בארץ. כאן תמצא שהחנויות האמריאיות אינן זולות, ואפשר ב NY למוצא חנויות זולות בהרבה, בדיוק כפי שיוגנד אינה זולה ביחס לשוק בארץ. כפי שציינת המחיר הבסיסי שונה ולכן לא ניתן להשוות בין המחירים אלא רק ביחס לשוק.

בחנויות האחרות אין הבדל גדול

10-20 אחוז פחות ממה שיוגנד הציעו לי, אבל עדיין לא כדאי לקנות בארץ.

old

New member
ילד אתה מטעה אי אפשר לעשות השוואת

מחירים כזאת בין ארה"ב לישראל תאמין לי שמתח הרווחים של החניות בארץ קטן מאוד הם פשוט קונות את יקר. לגבי אחריות שוב טעות מעתה ואילך על כל פריט של קנון מצויין שהאחריות תקפה במדינה בה המוצר נרכש.(זה דבר חדש אצלהם) מזל"ט ובהצלחה

מתח רווחים של חנויות לעומת מתח רווח

של יבואנים - רוצה להוסיף משהו שהדהים אותי: יבואני סרטי צילום - להם תעריפים משלהם,ועליו גם נותנים הנחת 'סוכן' אם יש כזה דבר,או שזה נקרא בשם אחר. עם כל ההנחה הזאת - עדיין אצל יוגנד קונים את א ו ת ם הסרטים,ללא שום פרוצדורת הנחה - במחיר המקביל למחיר הנחת סוכן של היבואן . כעת - תארו לעצמכם באיזה מחיר מקבלים אותם - סטודנטים? צלמים מקצועיים שיש להם סידור עם החנות? הנחת מזומן? עוד נקודה לטובת 'יוגנד' . כשאני משווה מחירים לאורך רחוב אלנבי - אני תמיד חוזרת ליוגנד - בנושא הסרטים - גם מחיר גם טריות... למלאי 'פג תוקף' או 'תוקף קצר' עם הנחה גדולה - אני פונה לאחרים,דווקא... (אין ליוגנד כאלו או שלא נתקלתי
)

old

New member
אני אגלה לך כמה סודות

יוגנד מוכר סרטים שהם לא הסטנדרטים במחירים זולים יותר לצרכן ממה שחניות רבות קונות. והסיבה שהוא מפיץ את רוב הסרטים המיוחדים בשוק. פה אין חוכמות תקנה הרבה תקנה בזול בגלל הכמות הגדולה הם מרשים לעצמם לעבוד על מתח רווחים נמוך.

ilan_k

New member
גם אני דיברתי על פילמים...

אתה יודע... סוג של זן נכחד

למעלה