שרותים בלתי מזוהים

dor_ian

New member
שרותים בלתי מזוהים

יש לי שאלה אליכם לאחר דקה אן שתיים מרגע שהתחברתי לרשת (מודם רגיל) קופצת לי ZONEALARM ומודיעה לי שמשהו בשם SERVICES מנסה להתחבר לרשת. אין לי מושג מה זה ה SERVICES הזה אולי תגלו לי אתם ואם זה תוכנת ריגול או משהו בסגנון כיצד אני מסיר אותה. תודה DORIAN

zebra

New member
SERVICES

בכל מחשב יש עשרות ולפעמים מאות services שבזכותם המחשב עובד. הדבר היחידי שאתה צריך להגיד לפיירוול זה שאתה מאשר (או לא מאשר) ל-service לגשת לאינטרנט. ישנם שירותים שאתה חייב לאשר בשביל לגלוש באינטרנט וישנן אחרים שהם אופציונאליים.

antidot

New member
הבהרה...

הקובץ SERVICES.EXE שקופץ הוא Services Controller - מנהל ה"שירותים" במערכות הפעלה מבוססות NT (זה כולל 2000 ) יש מושג של SERVICE - תוכנת שרות שרצה ברקע ללא התערבות המשתמש (די בגסות). הקובץ אחראי על הפעלה וכיבוי של אותם תהליכים הקשורים לSERVICE כלשהו. זה שהקובץ מנסה לגשת לאינטרנט לא אומר שזה חוקי. אני מתאר לעצמי שאפילו קיימים תולעים למיניהם שיודעים להתקין את עצמם כ-SERVICE ואז אם אותה תולעת תנסה לגשת לאינטרנט יקפוץ חלון הFIREWALL המתריע על ניסיון גישה של SERVICES.EXE לאינטרנט. ועכשיו, אחרי שהפחדתי אותכם, נקח בחשבון שרוב הסיכויים שהגישה במקרה שלך חוקית לגמרי וצריך לאשר אותה. למרות שפראנויה בזמן האחרון מתגלה כתכונה חיובית בכל הקשור לאבטחת מידע... Antid0t

dor_ian

New member
עכשיו אחרי שהפחדתם אותי...

מה עלי לעשות כדי לדעת שזו אינה עוד תולעת שטנית שמי יודע מה יקרה (איפה הימים שתולעים היו בסה"כ פתיון לדגים) האם אני יכול לסמוך על נורטון מעודכן שידע מי זה מה?? תודה

antidot

New member
תריץ סריקה מקיפה...

האנטיווירוס של נורטון אם הוא מעודכן אמור לאתר את התולעת אם היא קיימת. Antid0t

למעלה