שרונקה

בנדק ידידי

כתבתי פה תגובה אליך, אולם המנהלת משום מה לא אוהבת אותי, אולי בגלל שאני סמולן, לא רק שהיא מחקה מה שכתבתי, היא גם חסמה אותי.

מוזר כי למשל TJ או החיה הזאת שהולכת על ארבע ובשקט כותבים דברים הרבה יותר גרועים ממה שכתבתי.

סמולנסקי

טיג'יי,הסיבות שכתבת זה בדיוק גם מה שאומרים

חלק מפעילי מר"צ על עצמם.
זו ביקורת עצמית שמושמעת מפי חלק לא מבוטל של פעילי מר"צ
על הסיבות להפיכתם ל"סמול" מצומצם.
אותם פעילי מר"צ אמיצים אשר מסרבים להיות חלק מה"עדר" המפלגתי
ומרהיבים עוז להעביר ביקורת על השמאל הציוני - על עצמם.
חלק מהביקורת העצמית כוללת: חטא הגאווה,אדנות,גזענות מוסוות,עמידה במקום ("הקיבוש,הקיבוש,הקיבוש")
התבדלות בתוך בועה,ובעיקר חוסר היכולת לקבל כי ההגמוניה התחלפה. - אני מסכימה איתם.
הם משווים את זה לספורטאי שנכשל אולם מסרב להכיר בכישלון שלו
ומתבצר ומתבשם בהצלחות העבר שלו. שזה בהשאלה - אבדה לנו ארץ ישראל הישנה והטובה.

למה ככה? כבר שולה אלוני אללה ירחמה

כתבה ביקורת דומה כנגד גולדה, אבל נשבתה בקסם המדינאות, וגם יוסי שריד יבדל"א אמר דברים דומים כשעזב את העבודה, והוא דווקא כן עשה רבות למען הפריפריה, אבל לא זוכרים לו את זה, חבל.
השמאל הישראלי סובל מעודף אינטלקטואליזם, מאז שנוצר הוא נלחם ב"סטיכיה" מתוך אידיאולוגיה ברורה, שרציונליות היא הדרך האמיתית, ויש לו בסיס רחב לזה, הנאורות וההומניזם מבוססים על הרציונאליות דווקא.
הבעיה הנוספת היא, שחזון אבות ואמהות הישראליות המודרנית ברח מהיהדות הגלותית, הסנטימנטלית, זו שעבדה את אלוהים ללא הכרה והתבטאה בכשלונה באותו משפט של ביאליק בשירו "על השחיטה" - "וארור האומר נקום!"
הציונות לא היתה תנועה של רגשות, זו לא היתה תנועה מחבקת, זו לא היתה תנועה אינדווידואליסטית . במובן מסוים הציונות היתה ועדיין המשך של היהדות הליטאית המאמינה רק בכוחו של השכל. רגשות וכאלה, אצל החסידים.
מעולם לא היתה לנו ארץ ישראל ישנה וטובה. היתה לנו ארץ ישראל עם שלטון צבאי בגליל על הערבים, היתה לנו מוזיקה רוסית שיצגה בקושי את "העם" שהעדיף את אום כלת'ום, משטחי דשא וערימת חבר'ה רק בקיבוץ, שבהחלט דאג לחבריו, ולא היה אכפת לו מעיירות הפיתוח שלידו, כאלה שהתחתנו עם נשים אשכנזיות [ מחקר סוציולוגי די ישן שמראה שגברים מזרחיים נישאו לנשים אשכנזיות ע"מ לקדם את מעמדם החברתי] התנכרו למוצאם וטיפסו להיות ה"משעבדים" של היום ומשעתקי מבני הדיכוי.
במקום לבכות על עבר מדומיין [ נוסטלגיה חסרת ערך ] שווה אולי לחשוב על עתיד והווה טובים יותר, בעזרת העבר והנוסטלגיה אליו [ אופנהימר בניתוח שירתו של ביטון טוען שביטון השתמש בנוסטלגיה בצורתה החיובית בכך שלא התגעגע אל פריטים ספציפיים אלא נעזר בפריטים אלה כדי ליצר קול חדש, וכן גם עבר מומצא קצת, אז מה?!] וההווה שמלמד אותנו הרבה. אבל הכי חשוב, להמנע מהכללות ומגעגועים ל-לא אמת.

אני חלוקה איתך בנושא הציונות הגלותית

שכן הבאת לשיח הציוני גלותי רק 2 גוונים של ציונות גלותית
ליטאים וחסידים.
היו עוד מודלים של ציונות גלותית.

Ron W

New member
אם אין אני לי מי לי צראו מה מצאתי לבד

הבקר היה סרטון נחמד בערוץ 33 על ציד קרפדות נדהמתי שאוכלים אותם
ככה תופסים
https://www.youtube.com/watch?v=yYLnjeTRjxg
ככה מבשלים
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2893852,00.html
נראה טעים לשונאים שלי

גאיה, תודה רבה

אבל כפי שאת יודעת, בחודשיים האחרונים חל שינוי קיצוני במושגי ה"ראוי". אשר על כן, קומראד TJ מבחינתי מגדיר את הגבולות הראויים כיום, מה גם שפגיעתו בי, לפחות, אבל אני מאמין שגם ברון, אינה קיימת.
אותי מצער שהוא חייב להשתמש במלים כאלה, אבל אם זה עושה לו את זה, מי אני שאמנע?

גאיה ק

New member
אין ואסור להתרגל

לזילות הזו
כמו שאין להתרגל לחיות בממ"דים
לחיות עם בן/בת זוג אלים
וכו'

למעלה