שרונה פתוחה לציבור...

עלה13

New member
שרונה פתוחה לציבור...

בקרתי בה שלא בתכנון לפני שבוע בערב, אהבתי שהיא מחוברת מאוד לעיר בלי שערים וחומות, אהבתי את השטחים הפתוחים שבמרכזה, יש שתי כניסות בין רחוב הארבעה לרחוב קפלן, ישנם כארבעה או חמישה כניסות מרחוב קפלן, כניסה אחת מרחוב לאונרדו דה וינצ'י וכניסה אחת מרחוב מנחם בגין, עם השלמת השוק המקורה נראה שיהיו אליו ולמעשה אל שרונה עוד שתי כניסות מהמדרגות של פלטיניום ומילניום למפלס של השוק.
שימור המבנים לרוב מדובר בשימור החזיתות בצורה מדוייקת עד כמה שיכלו, לפחות מכניסה שתי מבנים החלל הפנימי היה ריק ומשמש כחלל לעיצוב חנות, אני מניח שיש מבנים ששומרו גם ברמת חדר המדרגות הפנימי וכמה שימור מחמיר של כל המבנה מבחינה חיצונית, פנימית וחלקים מקוריים, הבחנתי בכמה דברים מעניים כחלק מהשימור, אם בבת גת משוחזר, או חשיפה משומרת ומעליה זכוכית שקופה בסך הכל מאוד נעים, אם כי למרות שלא היה יום חופשי, חג, או סוף שבוע, היו הרבה אנשים, מקווה לעוד הזדמנות לעבור ולצלם
בעוד שבועיים "בתים מבפנים" בו יהיו כמה סיורים לשרונה, בעוד כשבוע יהיה אפשר להרשם, חלקם יהיו ללא רשום אך בכמות מוגבלת, מנסיון עבר אם אפשר כדאי להרשם ולהבטיח מקום.

dw2322

New member
הרישום ל"בתים מבפנים" נפתח היום

מי שרוצה ללכת לסיורים הסגורים, הדורשים רישום מוקדם - כדאי שימהר להרשם עוד היום. כבר עכשיו רבים התמלאו.

dw2322

New member
פסטיבל "תלוי במקום"

למי ש 130 הסיורים של "בתים מפנים" ב 3 ימים לא מספיק לו, אז בסופ"ש הבא מתוכנן במקביל גם פסטיבל אומנות במקומות שונים בעיר, במקומות לא שגרתיים.

טירוף הקצב שרץ פה

עלה13

New member
לגבי שרונה....

הכי מעניין זה המנהרה מתחתיה והאנגרים המפלצתיים בגודלם, גם כאן הקפיטליזים לא הותיר הרבה מתוך כשישה כאלה,אחד נותר ללא שימוש, השאר הושכרו לאיכסון בקבוקי יין, מקווה שבעת סיורים יפתח לציבור, המעבר החפור מרשים מאוד ואורכו מעל למאה מטרים לפחות מבלי להתייחס לפיטולים, אני מאוד מקווה שהוא יהיה פתוח לציבור ללא תשלום, חלק מהאנגרים בונקרים הם מסעדות ומועדוני קולינריה שמעטים יוכלו להרשות לעצמם להגיע אליהם, כי הם ידרשו גם לכסף והרבה וגם לקוד לבוש, למזלי יש לי צילומים של מקומות שאט אט מושכרים ויהיה קשה להכנס אליהם, בעט צילום בחלק המקומות בשרונה נתקלתי בתופעות שמוכרות לי מאירופה ולא ממש אהבתי.
בכל אופן יש דברים מרתקים בשרונה ומי שנרשם לסיורים הרשומים יהנה, מניח שסיור בתשלום יהיה בסביבות המאה שקלים אחרי בתים מבפנים

עלה13

New member
עוד אנגר שאוכלס...

במסעדה, ממש ענק, המצלמה לא יכלה לקלוט אותה, מטוס יכול להכנס לתוכה, האנגרים הם עמוק מתחת לשרונה

ממש עיר תת קרקעית

חבל שזה לא מפורסם כמו המתחם עצמו -
כניראה שזה בכוונה כדיי להשאיר את הכל לבעלי ממון

עלה13

New member
אינגר בינוני מתחת לאדמה, אך בגובה...

מעל הנגרים העמוקים, כיוון שנכנסתי ללא סיור ובפעם הראשונה אני מניח שלא ראיתי הכל ושאולי לא הכל חשוף לציבור

עלה13

New member
הכי מרשים בשרונה הוא השוק המקורה...

אני מאוד רוצה לראות אותו מבפנים, אך יהיה הכניסות אליו ואיך הוא ישתלב עם הרחוב, יש לא פוטנציאל להיות אחד הפרויקטים הגדולים והמרשימים בעיר הם המחירים בו בחלקיו יהיו ברי השגה לציבור

עלה13

New member
מעל השוק כיכר עילית שמעניין...

אך היא תתפקד עם אכלוס מגדלי המגורים, בכלל מעניין אך יעוצבו ומה יהיו תפקודם של הקומות התחתונות לכיכר והשילוב שלהם לרחוב ולשרונה, זה ניסוי מעניין

זה ניראה כמו חנייה או חזית מסחרית של חנויות

מעניין אם יורידו את החומה הזאת אם בכלל

עלה13

New member
מדובר בכיכר העילית של המגדלים...

מגדלי גינדי עדיין בבניה, ברור שתהיה חומה, מה יהיה עם סיום הבניה?, למטה השוק, מעל כיכר, מגדלי גינדי שרונה עם מגדלי מגורים עם אופי שונה מפרויקטים מגבילים, הם חלק ממתחם שרונה שהוא תיירותי, כך שאלפי אנשים יהיו במתחמה, זה כמו לגור במגדל דיזינגוף סנטר שבנוי מתוך מרכז מסחרי, אני חושב ומקווה שיש הפרדה בן חלק המגורים העליון לקומות התחתונות שהם ציבוריים, שוק שרונה, הכיכר העילית והמעברים בן רחוב הארבעה למתחם שרונה.
נותר לקוות שהדיירים מבינים שהם לא רכשו דירה באפ(רי)קה, אלה במתחם בעל אופי עירוני, מסחרי, תיירותי, תוסס ועמוס באלפי אנשים. מקווה שהיזמים והעירייה, הסבירו, והגנו משפטית על הסיטואציה הזו.

ניראה לי שהם לקחו את הרעיון של בית גיבור

זה אותו רעיון שניסו לעשות עם בית גיבור בשנות ה-70
כאשר הקימו מגדלי משרדים וביניהם כיכר עליונה להולכי רגל
שנישארה שוממת עד היום .

אלא שכאן מדובר על מגדלי מגורים ומתחתם מיגוון רחב יותר של חנויות .

כל הרעיון של פיתוח האזור זה מתוך מגמת ההיתפשטות של מרכז העיר מזרחה
אל עבר כביש איילון ומגדל אמפא

השלב הבא יהיה כניראה פיתוח רחוב ציקלג הסמוך
אחרי ש-בית הקירור שם יהרס

עלה13

New member
דוגמא מעניינת...

בית גיבור מעולם לא עבד טוב, גם תכנונית וגם אזורית, שרונה כבר עובד טוב והיא נמצאת בסביבה בעלת אופי עירוני, למרות שהכיכר העילית של המגדלים הייתה די נטושה למרות הנסיונות של כמה בתי קפה ואירועים שכשלו, הצלחת הכיכר העילית או כישלונה תלוי בעיצובה ובתכניה, החיבור המזרחי של הכיכר העילית לשרונה מאוד לא טוב, למעשה הכשל הגדול של פרויקט מגדלי שרונה ומתחם שרונה (העלתה שאלה מאוד טובה שגם אני שאלתי את עצמי).
כדי שהכיכר תהיה הצלחה, פעילה ולא שוממת, צריכה להיות זרימה תנועתית, צמחיה, עצים, ספסלים, תאורה ואגם מים במרכזה, מקום שישמש גם את המגדלים, הדיירים ואנשים שבסביבה, מקום לא מטופח ומזמין יפגע בדיירים שהדירות שלהם דרומיות, כי הכיכר והמגדלים ממול יהיו הנוף הראשון שיראו, סוג של חצר פנימית.

מתחם בית גיבור

מתחם בית הטקסטיל שהוקם ביחד עם בית גיבור
שהוקמו בשנות ה-70 לאחר תכנון מוקדם יותר בשנותה-60
היו אמור להיות אזור המע"ר החדש שהיה אמור לחבר את טיילת הים
אל יפו העתיקה כאשר בתי המלון ביחד עם מתחם הדולפינריום הכושל
היו אמורים להשלים אותם .

כל הפרוייקטים באזור נכשלו .

מתחם " התחנה " עם סוזן דלל ועם נווה צדק
אמורים להיות ניסיון נוסף לחדש את פני האזור .

לגבי שרונה -
הכיכר העילית נימצאת ממש במרכזם של בת בתי הטמפלרים בצמוד אל רחוב גבעון ,
נישארו רק הפינישים האחרונים של חיבור כבישים וצירים ראשיים
כמו לחבר את רחוב הארבעהאל דרך בגין ואל שכונת מונטיפיורי הסמוכה
שהיא גם מתחילה להיתעורר קצת.

חיבור רחוב לאונרדו דה וינצ'י אל רחוב הארבעה -
הרחוב כניראה יורחב אחרי שיתפנו האולפנים של רשות השידור והשטח יותר לבנייה

עלה13

New member
הכניסה מתוכננת להיות ישירות מהרחוב לצד...

פלטינום, כיום יש שם כניסה סגורה מונמכת לרכב. מעניין לראות את התוצאה

טוריסט

New member
קוד לבוש? איכס. נוגד את כל מה שיפה כאן

לא ידעתי בכלל שיש כאלה דברים מתחת לשרונה. מעניין מאוד.

עלה13

New member
בסך הכל פרויקט טוב, אם אתה,,,

בה עם סנדוויץ ןשתיה מהבית, אתה יכול לבלות בה מבלי להוציא כסף בכלל, אפשר בשביל הכיף לשבת ביבת קפה, או לקפוץ לקופיקס ולקנות קפה, סנדוויץ, שתייה סחוטה וקינוח בעשרים שקל ולשבת באחת הכיכרות או הגנים.

למעלה