שרון קורע את העם...

שרון קורע את העם...

יש הסכמה רחבה- שרון קורע את העם! אמנון דנקנר- עורך מעריב : "ראש הממשלה דוחף את תוכנית ההינתקות, תוך רמיסה גסה, בוטה ומכוערת של הערכי הדמוקרטיה ושל הכרעת הרוב" 14/9/04 ארי שביט-הארץ: "העקירה ההמונית זקוקה לבסיס מוסרי מוצק. היא אינה יכולה להישען על מניפולציה פוליטית מהסוג המוכר" 8/9/04 פרופ' רות גביזון מהמשפטנים המובילים בארץ: "להערכתי אין היום לממשלת שרון לגיטימציה ברורה למהלך שהיא עושה" ראיון ברשת ב'. ח" מיכאל איתן- ליכוד, יור ועדת חוקה בכנסת: "אם שרון ימשיך להוביל בעניים עצומות, תוך דריסת כל מי שעומד בדרכו, אם יקדש את כל האמצעים להשגת המטרה התוצאה עלולה להיות טראגית" הארץ 31/8/04 שרון קורע את העם!! אפשר גם אחרת... לא על הכל אנחנו מסכימים. כך זה בדמוקרטיה. יש ויכוחים, יש אי הסכמות, יש מחלוקות עמוקות וקשות. אבל בסוף למרות הכל, אנחנו עם אחד. חייבים לשמור, שכך גם נשאר. ראש הממשלה אמור לאחד את העם, אבל אריאל שרון קורע אותו. הנסיגה החד צדדית מגוש קטיף והשומרון פירושה גירוש אלפי אנשים מבתיהם על ילדיהם ומשפחותיהם ומסירת שטח לערבים, ללא תמורה וללא משא ומתן. שרון פעול בניגוד להבטחותיו לבוחרים ובניגוד להכרעת משאל מתפקדי הליכוד, שנערך ביוזמתו. הוא דורס את הדמוקרטיה ודוהר קדימה, למרות שהבטיח לכבד את תוצאות המשאל. רק חזרה להכרעת העם תקטין את הקרע העם.

עידו דו

New member
אין לי כח להגיב לתוכן, אז סתם שאלה

את מי אתה (או כל מישהו אחר) בתור ראש ממשלה ראוי?

זכות השיבה לפורום

חזרתי לי לפורום אחרי המון המון זנן, והוא נראה ממש משונה. אבל זה לא חשוב. כי אני הולך לכתוב הודעת שעלולה להתפרש כתמיכה בשרון. אל תתפתו לחשוב ככה. אני לא אוהב אותו ולא מסכים איתו. אבל נעבור לגוף ההודעה, אחרי ההתנצלויות. דבר ראשון, יוגב (מגיבים אחרים - אל תרתעו מהפנייה האישית), כדאי שתקדים ותאמר מי העם שלך. כי יש כאלה שאומרים שיש בארץ שני עמים, יש אנשים שאומרים שאפילו ביבי בעצמו יצר שני עמים בארץ, וכו'. דבר שני, תמיד כל אחד יכול למצוא סיבות כבדות משקל לחשוב שכל אדם אחר עושה מעשים איומים ונוראים. זה מאוד שוט. אבל אתה צריך להכיר בכל שאפילו אם יהיה שליט שימצא חן בעיניך בהתחלה, אתה כנראה תתרגז ותתפרץ נגדו ממש מהר. דבר שלישי, ראש הממשלה לא אמור לאחד אף "עם" זה או אחר. תפקידו הוא לנהל את ההמשלה, שמורכבת משרים שאחראים לביצוע תקין, לטובת כלל האזרחים, של מנגנוני המדינה. יש לו אחריות כלפי נזקים, וגם יד חופשית לפעול (במגבלות מסוימות שמוכרות לכולנו). דבר רביעי, אולי הפורום הזה הוא לא המקום המתאים ביותר למחות בו נגד ההתחמקות של ממשלת שרון למו"מ, בהתחשב בכך שרוב חברי הפורום (לפחות אלה שהיו בזמני) תומכים במו"מ כמעט ללא סייגים. דבר חמישי, מעטים האנשים בישראל של ימינו שמייחסים חשיבות רבה להבטחות של פוליטיקאים לפני הבחירות. בדרך כלל מקובל להתעלם מהן, ולחשוב מה האיש יעשה בתפקידו, ללא קשר להתבטאויות שלו בתקופת הבחירות. תמימות מוגזמת מזיקה. דבר שישי, אני אשמח אם תבהיר מה הכוונה ב"הכרעת העם". האם מדובר על סרבנות? על בחירות? או פעולה ישירה יותר, בנוסח נובמבר 1995?

ערב רב

New member
אתה מסית לרצח המתנחלים

"אני אשמח אם תבהיר מה הכוונה ב"הכרעת העם". האם מדובר על סרבנות? על בחירות? או פעולה ישירה יותר, בנוסח נובמבר 1995?" רק אדם מאוד מטומטם לא היה מבין את הקריאה למשאל עם, ואני משוכנע שאינך כזה. לכן דבריך הם הסתה לרצח המתנחלים ע"י השוואתם כולם לרוצחי רה"מ בכח.

גם ליגאל עמיר יש את זכותו לחיים

אני לא הבנתי. יוגב דיבר לקראת סוף ההודעה על המשאל במרכז הליכוד (שהתקיים לפני כמה חודשים), ואז ממש בסוף הוא העיר הערה על חזרה להכרעת העם. אז אני לא יודע מה זו הכרעת העם לשיטתו של יוגב, ואני מצטער אם נעלבת. בכל מקרה, אני לא מבין למה אתה חושב שצריך לרצוח את יגאל עמיר (למרות שיש לו שם כמו שלי). כלומר, אתה מעביר את המסר שאם אני מרמז שמישהו חושב על רצח רה"מ, צריך להרוג אותו. בעוד שבבירור, יש החלטה רשמית של פרקליטות המדינה שלא לבקש אפילו מבית המשפט עונש מוות, גם במקרים בהם הדבר אפשרי. לכל אדם יש הזכות לחיים, יהה חף מפשע או פושע, שמאלי או ימני. אפילו אם מקללים אותו.

תיקון קטן, בקשר למתנחלים

עוד דבר שאני לא מבין, זה למה אתה חושב שאני מייחס למתנחלים כוונה לרצוח את שרון. הרי יגאל עמיר לא היה מתנחל, יוגב אברהם רשום כ"תל-אביב והמרכז", ואפילו רוצח ארלוזורוב לא בא מהתנחלות (אני לא יודע איפה אתה גר). אבל אני לא מאשים אותך. מסקירה קלה של הזמן האחרון בפורום, אני רואה שהיה הרבה מאוד כעס, ובמצב כזה קל לי להבין איך התבטאות כמו שלי יכולה להרגיז אותך. אני מתנצל שנית.

יוגב אברהם גר בראשון לציון.

ויוגב אברהם מתנגד התנגדות מוחלטת לרצח שזהו מעשה שפל ולא אנושי בעליל. כשיוגב אברהם אומר "חזרה לעם" הוא מתכוון למשאל עם. למה "חזרה" כי שפונים אל העם בשאלות הרות גורל.. קרואים לזה "לחזור לעם"... ואם תרשו לי אנ יאוסיף עוד קצת... אוסיף ואומר, שחבל מאוד שהשמאל לא מתנגד למדניות של שרון ואני אסביר גם למה. כולנו יודעים שאפילו אם "הצד שלך" לא ניצח בבחירות את המחוייב לשילטון. וחייב לציית לו. עכשיו, השילטון שנבחר הוא שילטון ימני . שרון נבחר על סמך דיבורים כמו "דין נצרים כדין תל אביב". הוא דיבר על "ויתורים כואבים" נכון.. אך הוא התנה אותם ב2 תנאים. א. הפסקת אש- (ואני לא רואה איך 5300 פצמרים על תושבים, ועוד מאות קסאמים - על תושבי שדרות וגוש קטיף, ועוד חיילים פצועים ופיגועים עד אין קץ זוהי הפסקת אש.) ב. הסכם. יהיו ויתורים כואבים בתנאי של הסכם. על פי מה שאנ ייודע ההיתנתקות היא "חד צדדית" אין כאן שום הסכם. ולמה אני אומר שאתם צריכים גם להתנגד (לפחות מוסרית- כי השלטון שהוא זכה בו, הוא זכה בו בזכות תנאים מסויימים, והוא כרגע גונב את קולות הבוחר! אני מקווה שאם לפיד היה עולה לשלטון על סמך דעותיו כיום- והיה מכריז לאחר מכן על מדינת ישראל כמדינת הלכה . או ביילין,כנ"ל היה מכריז על שליטה מלאה של ישראל בכל האיזור בין הירדן לים. הייתי מקווה שהייתי מספיק יישר להתנגד למהלכים אליו למרות שאנ יתומך בהם. ולמה? כי רצון העם (באם חלילה זה ייקרה) נוגד את הדברים האילו. יש מבין? ואני אוסיף ואמור, שאם אתם כל כך בעד החברה וצדק ושיוויון. אז אני יכול להגיד לך בבירור שהיום הודיעו שיש 200 אלף תינוקות רעבים. ושרון בתגובה "אין כסף". אני חושב שקצת יותר חשוב להאכיל את התינוקות האילו מההתנתקות האומללה הזאת. לא כרגע ולא במתכונת הזאת. שרון לא טוב לא לימין ולא לשמאל!

חשיפת כוונתי הנסתרת

אני מתנגד חריפות לדעותיו ולפעולותיו של שרון. אני מעולם לא תמכתי בו. למרבה הצער, חברים רבים בשמאל הציוני תומכים במה ששרון עושה, והם לא מבינים איזה נזק הם גורמים. חלקם אפילו מסכימים עם חלקים ממשנתו! אני הצבעתי בגוף הערכי של נוער יחד בעד התנגדות גורפת להינתקות, אך ההצעה לא עברה. כרגע זה נראה כאילו אין כל דרך לעצור את ההינתקות, אז אני מקבל אותה כנתונה, ומנסה לראות מה אפשר לעשות עכשיו. לדוגמא, תמיכה בסרבנים. לצערי הרב, אני נאלץ לעמוד באותו צד שבו אנשים כמוך עומדים, במקרה הזה. אני חושב שהעמדות של אנשים כמו ערב רב או 0216 הן מסוכנות מאוד. אני גם חושב שהטיעונים שלך הם טפשיים: אם ביילין יעשה מדינה בין הירדן לים, אני אפעל כנגד. אבל זה לא בגלל הפרת הבטחה או המוסר הדמוקרטי-ציבורי, אלא בגלל שהמעשה פסול. זו צביעות לאמר ששרון לא מוסרי בגלל הפרת הבטחת בחירות. שרון לא מוסרי בגלל אחריות ישירה וכבדה למלחמות בישראל (הוא, כמובן, לא האחראי היחיד, ולא נושא באחריות הכבדה ביותר, לדעתי).

ערב רב

New member
זו צביעות להיות ישר?

שרון גם הוכיח עצמו כשקרן בזוי כשהבטיח קבל עם ועדה בשידור ישיר שיקבל על עצמו את הכרעת משאל הליכוד. זאתא גב דוגמא שמראה שאפילו יתקיים משאל עם שרון יוכל לנפנף אותו אחרי חודשיים ע"י שינוי שם התוכנית מ"התנתקות" ל"התנקות מהמתנחלים" או ע"י הוספת הישוב "מבוא-דותן" לרשימת הטיהור. לגבי התנגדותך להתנתקות, אינני מאמין לך. אם דהאמשה תמך בכנסת בהתנתקות כשהיה בכך צורך ובשארה וטיבי נמנעו כשהיה בכך צורך (ושלא יהיה לך ספק שהם היו תומכים אם היה בכך צורך) אז בוודאי שנציגי מרצ תמכו לאורך כל הדרך ואך תמכו בממשלת שרון. איך תסביר את התמיכה בממשלת שרון? הרי התמיכה בגירוש תושבי גוש-קטיף נשענת קודם כל על 48 קולות מובטחים של שינוי, העבודה, מרצ והערבים ועל עוד 13 ח"כים, בין אם חרדים שייקנו או "ליכודניקים" שמאלנים או כאלה שייקנו ע"י ג'ובים בממשלה. במלים אחרות, גם נפילת שרון לא תעצור את העברת חוק הגירוש. אבל אנשי מרצ כל כך להוטים לגרש את תושבי גוש-קטיף עד שהם מעדיפים להמנע מהסיכוי הקטן שהליכוד יפסיק לתמוך בהתנתקות (וכבר עכשיו ברור שגם נתניהו יתמוך כרה"מ כפי שתמך באוסלו כרה"מ). בקיצור, ככותרת אחד ממאמרי המערכת הפונדמנטליסטים מהשבועות האחרונים, "ההתנתקות מעל הכל". הם ימכרו את נשמותיהם לשטן בשביל לגרש את תושבי גוש-קטיף. אז אני מאמין להתנגדותך להתנתקות בערך כמו שאני מאמין להתנגדותו המוצהרת של בשארה, שלא מפריעה לו להמנע בהצבעות ("כדי לא להיות במחנה אחד עם המתנחלים") ולתמוך בהינתן צורך. זאת התנתגדות מתוחכמת שמיועדת לדמות את משחק החיזור "קשה להשגה" על מנת למנף בעתיד את הגירוש לטיהור אתני מלא של יש"ע ואולי אף מעבר לכך.

למעלה