הממ... אני פשוט חושבת שכשהעבודה הייתה בשלטון החיים היו יותר.. חביבים. לפי דעתי בעקבות עליית הימין לשלטון, ובעיקר מינוי לבנת בתור שרת חינוך וביבי בתור שר אוצר, איכות החיים ירדה, ונגרם למדינה נזק אדיר. הפערים גדלו, הנושאים החשובים באמת (מבחינת חינוך) לא טופלו כמו שצריך, והמורים זועמים על לבנת (ובצדק!). עכשיו תן לי בבקשה סיבות למה לא לבחור בשמאל לממשלה הבאה.
שבתקופת נתניהו הטרור ירד ברמות גדולות ביותר(בכל תקופתו 68 הרוגים), ונתניהו הוריד את אחוז האבטלה מ11% ל9% והחזיר את אמון המשקיעים הזרים במדינת ישראל. עכשיו תגידי לי, מה השמאל עשה שהיה כל כך נהדר... הרי סך הכל ההישגים בחינוך נמדדים רק אחרי כמה שנים טובות... לפני 10 שנים השמאל היה בשלטון, לא?
מסקנות הועדה קבעו שיש לשפר דרסטית את מעמדו של המורה בישראל ולהעלות את שכרו. המורים מוחים כי הולכים לפטר חלק מהם. רמתם של המורים בארץ כרגע ירודה מאוד וכפי שציינתי פה בעבר אסור שנשאיר מורה בתפקידו רק כדי לדאוג לו כלכלית. לא זה המקצוע! לא זה התחום! אפשר למצוא להם תעסוקה חליפית, אך אסור בשום פנים ואופן שמורים לא מוכשרים ישארו בתפקידם בשל סיבות סוציאליות בהתעלמות מוחלטת מהסיבות המקצועיות. זהו אחד התחומים החשובים ביותר. יש צורך בהבטחת איכותם הגבוהה של האישים המקצועיים בתחום הנ"ל. אגב, ארגוני המורים למיניהם אומרים "הבעייה היא עם התקציב הנמוך! צריך כיתות קטנות יותר!" אז נכון, צריך כיתות קטנות יותר אבל העובדה הפשוטה הזאת לא מבטלת את העובדה שגם המורים אינם בסדר ושאיכותם לא גבוהה מידי. כל מטרתם של מחאת ארגוני המורים היא להסיט את הזרקור חזרה למשרדי החינוך והאוצר ולהמשיך במצב הקיים בו איכות המורים ירודה! אסור לתת להם לנצח בקרב הזה!
דוגלת בגישה כלכלית דומה מאוד לגישתו של בינימין נתניהו. גישתם מתונה אך במעט. הם כמובן לא יהססו להתעטף באצטלה ה"חברתית" אך בפועל, הבדלי המדיניות אינם כה גדולים. לדעתי אגב, גישתו של נתניהו היא נכונה ביסודה וכל שיש לעשות הוא להפוך אותה למעט חברתית יותר.
בוא נראה מה קורה במשטר הסמכותי של היום, בעל היכולת לאכוף חוקיםו...ובישראל, למרות הסמכות והחוקים, עדיין גונבים פורצים אונסים ורוצחים, אז, אתה מגדיר את המשטר הסמכותי כמוצלח?
יאכוף את חוקיו טוב יותר ממשטר ללא משטרה. הסיבה לכך היא שתמיד יהיו פרזיטים שבראש מעייניהם יהיה האינטרס האישי ה*מיידי* ולא האינטרס הקולקטיבי, אשר בממוצע בטווח הארוך יביא לאיכות חיים (ל*אדם הפרטי*) גבוהה יותר.
שרון יביא שלום... זה מצחיק שיש אנשים שעדיין מאמינים לדברים האלה אחרי אוסלו,כבר עכשיו אנו רואים איך הערבים מגיבים על ההתנתקות וחכה עוד כמה חודשים ותיראה מה יהיה פה. עם לא שמתה לב אחרי ההתנתקות הערבים רק אמרו שימשכו ויגיברו את הטרור, ועכשיו כשצה"ל לא שם הם גם יצליחו בזה. בקשר לאבו מאזן בנתיים הוא לא עשה כלום ולא עצר טרוריסט אחד. מצב המשק? אתה לא יודע על מה אתה מדבר, ביבי החזיר את המשק לצמיחה... והעבודה עם הכלכלה הסוצאליסטית שלה רק תערוס את הכל מה שביבי השיג. בזכות העבודה גדלו פה דור אחרי דור של מקבלי קיצבאות ואוכלי חינם, העבודה הביא את המשק למיטון עמוק והכל רק כדי התיקשורת תשקר ותגיד שהסמול דואג לענים, לחלשים ולחולים.