שרון הוא דיקטטור?!

נופ123

New member
שרון הוא דיקטטור?!

הינה משהו שהגיע אלי ואני חושבת שכדאי שיתייחסו לזה דוודקא פה. ראש ממשלת ישראל,אריאל שרון רוצה לעשות שינוי!!! בכתבה הבאה לא מעניין אותי אם השינוי או טוב או השינוי הוא רע אם ההתנתקות טובה לעם או שהיא תהרוס אותו עד היסוד אם סל התרופות צודק ואם מחאת הנכים צודקת או למה העשירים משלמים פחות והעניים נדפקים עוד יותר ולא מעניינת אותי גדר ההפרדה וגם לא הפיגועים כל אלו לא מעניינים אותי כרגע. מעניין אותי דבר אחד,המצב שאליו הגענו. מדינת ישראל היא מדינת שנהפכת להיות דיקטטורה שרון מבטל הצבעות בכנסת אם הוא יודע שאין לו רוב שרון מפטר שרים שנגד ההתנתקות שרון מפטר שרים שמורדים במרותו שרון פוגע בחברי כנסת שיוצאים נגדו שרון מאיים בפיטורים שרון לא מתייחס להצבעות שרון לא מתייחס לעם שרון לא מתייחס למצוקות שרון עושה מה בא לו!!! מדינת ישראל היא מדינה דמוקרטית שבה גם קולו של החלש יכול להישמע זוהי מדירה שבה כל אדם ראשי להצביע למי שהוא רוצה ולאותו אדם יש מקום בכנת לייצג את דעותיו!!! אבל שרון עושה מה בא לו!!! עד לאן נגיע? מה עוד צריך לקרות? הדיקטטורה מתאצמת ואנחנו קטנים. לילה טוב נופר

fate spinner

New member
מדינת ישראל היא לא דיקטטורה

מדינת ישראל היא מדינת שנהפכת להיות דיקטטורה "שרון מבטל הצבעות בכנסת אם הוא יודע שאין לו רוב" כל חבר כנסת רשאי להעלות נושאים לסדר היום בכנסת. במידה וחברי הכנסת יחשבו שנכון להלעות סוגיית מסויימות הם יעשו כך "שרון מפטר שרים שנגד ההתנתקות" כראש ממשלה זכותו של אראיל שרון להחליט ממי השרים (הם העובדים והוא הבוס בעצם) לכל מפלגה יש את הכוח שלה בהתאם למספר המנדטים שלה בכנסת ואת הזכות להחליט אם חברי המפלגה יהיו שרים בממשלה או לא "שרון מפטר שרים שמורדים במרותו" כמו קודם "שרון פוגע בחברי כנסת שיוצאים נגדו" מה??. דוגמה בבקשה "שרון מאיים בפיטורים" ושוב. הוא הבוס והם העובדים שלו. הוא מחליט אם מי הוא עובד "שרון לא מתייחס להצבעות" כמו? "שרון לא מתייחס לעם" ואיל קובעים דבר כזה? "שרון לא מתייחס למצוקות" ואת זה איך קובעים "שרון עושה מה בא לו!!! מדינת ישראל היא מדינה דמוקרטית שבה גם קולו של החלש יכול להישמע זוהי מדירה שבה כל אדם ראשי להצביע למי שהוא רוצה ולאותו אדם יש מקום בכנת לייצג את דעותיו!!! אבל שרון עושה מה בא לו!!!" שרון פועל לפי חוקי הדמוקרטיה והמדינה. הוא לא עושה מה שבא לא. הוא מודבל ע"י הכנסת ובית המשפט (כמה נפלא שיש שלוש רשויות) העם בחר בשרון שיניהיג אותו ואת חברי הכנסת שייצגו אותו. עוד לא קם אחד מנציגי העם שדרש לשנות את שלטונו של שרון עד לאן נגיע? מה עוד צריך לקרות? הדיקטטורה מתאצמת ואנחנו קטנים.

erwr42

New member
הבעייה היא באמת לא שרון

תראו איך שהלינקים עושים לי חיים קלים במקום להלאות אתכם במשנתי אני מפנה אתכם לכל מיני מקומות מאד מאד מעניינים וחשובים. איך זה קשור?! מה זאת אומרת איך? כי הבעייה היא לא שרון או עראפת או רבין או לא יודע מי. מן הסתם בתוך כמה שנים תקום מדינה פלסטינית בשטחים הכבושים אבל מה זה יפתור? היא לא תהיה יותר טובה מהמדינה שהיהודים קיבלו. הכיבוש הוא רק דרך אחת אפשרית לשעבד, בגלל שהוא לא דרך יעילה ונקייה הוא לא ישרוד המכונה תמצא סוהר חדש וכבלים חדשים לפלסטינים(מה דעתכם על כלכלה גלובלית). אגב מי אמר שאבא שלי חופשי? למה כי הוא עובד בהיי טק ומרוויח כמו עשרה פועלים זרים? הוא חופשי? הוא מאושר? ואני שמשרת בצבא ועלול למות תוך כדי שמירה על אנשים שאני מתעב(מתנחלים) מפני אנשים שתעבים אותם(מחבלים) כשכל התיעוב הזה הוא כל כך לא אישי ואף אחד בעצם לא מכיר את מי שהוא כל כך רוצה להרוג. מטורף לא? מישהו שאני לא מכיר מכוון אלי נשק בגלל משהו שלא אני עשיתי ואני בכלל מתנגד לכל העניין. ומי מרוויח מזה? תמיד יש מישהו שמרוויח... מרטין בובר אמר שלהקריב את ההווה זוהי "הבלות נשגבת" ז'תומרת טימטום שמצטלם יפה. טוב, די. אם מישהו רוצה שיענה לי אבל יקח הרבה זמן עד שאני אראה את התגובה, ובכלל אין כל כך על מה להגיב... אני מציע לך פשוט להסתובב באתרים שצרפתי, הם מחפשים אלטרנטיבות ומוצאים דברים מעניינים. נ.ב. בני המושבים זה לא איזה תנועת נוער או משהו? זה אומר שאתם מחנכים או שאתם עושים מפקדים וכל מיני דברים טריוויאלים? מטילים ספק באמת או שאתם מעדיפים אוננות מילולית בקבוצה?

erwr42

New member
תשובה

אריאל שרון הוא בעיקר כלי ופחות בן אדם חופשי. בגלל העמדה שבה הוא נמצא(רה"מ) הוא נתון ללחצים עצומים שמתנקזים אליו ו"החופש" שלו הוא בדרך כלל להיות כמו שהוא או לקבור את עצמו(פוליטית). אני לא אומר שהוא לא צריך לקחת אחריות על מעשיו ולשלם את המחיר. מה שאני כן אומר זה שכל זמן שהשיטה הפוליטית\כלכלית\חברתית\מעמדית לא תשתנה מהיסודות, מלמטה זה לא באמת משנה כי מאיפה שאני מסתכל היום אני מבין שההבדל בין אלי ישי, טומי לפיד, אפי איתם, יוסי שריד, אריאל שרון ושמעון פרס הוא זניח הם כולם מכוונים, מי יותר ומי פחות, לשימור השיטה הקיימת. הקשר לאתרים שצרפתי הוא זה שהם מציעים אלטרנטיבה.

שרון...

גם אני לא יתייחס לדעותי הפולטיות על מהלכיו... אני רק יגיד שאני לא רואה פה פגיעה בדמוקרטיה.. פרוש הדמוקרטיה זה לא כל אזרח שותף להחלטות מתקבלות הקשורות למדינה אלה כל אזרח מצביע ובוחר את המנהיג שלו כלומר האדם שהוא נותן לו את הסמכות לקבל את אותן החלטות! וזה מה שרוב אזרחי מדינת ישראל נתנו לשרון לכן כרגע הוא האחראי (ברור שבשיטוף עם יועצי שרים וכו' אחרים) ולכן לאחר נבחר לראש הממשלה הוא רשאי לקבל החלטות ולהציע אותם לשאר נבחרי הציבור שהציבור בחר להנהיגם אם שאר מנהיגי הציבור (כנסת ממשלה) מסכימים להחלטות אז ההחלטות מאושרות וזה הדמוקרטיה לתפארתה! הרי את לא מצפה שעל כל החלטה או משהותובע להצבעת העם נכון? אין לעם את הכישורים והיכולת ואי אפשר לנהל ככה מדינה! לכן העם בוחר מנהיג והמנהיג מייצג את העם! עכשיו אם מישהו לא מסכים עם ההחלטות של שרון ועם עמדתו הפוליטית הייתה לו את האפשרות לנסות ליצור רוב למנהיג שהוא כן תומך בו את יודעת להשתתף במסע בחירות לטובת המפלגה המעודפת עליו וכדומה אפילו לאחר בחירת השילטון אפשר להביע דעה ע"י הפגנות ומחאות! אבל לא לקבל החלטות כי ככה זה הדמוקרטיה וזה מה שהיא מאפשרת...

נופ123

New member
שרו שרון שרון....

אני לא מסכימה שהוא דיקטטור,המילה הזו גדולה מידי. אבל אני חושבת שלאורך הקדנציה שלו הוא עשה צעדים שלי הם לא נראים ממש דמוקרטיים,הם חוקיים,זה נכון כי אחרת הם לא היו עוברים,אבל כמו שהגדירו אותם כשהם קרו "חוקי ומלוכלך". אז נכון שהוא הבוס של השרים,ונכון ששרים הוא יכול לפטר כי הוא מינה וזאת לעומת חברי כנסת שלהם הוא לא יכול לעשות כלום. אבל עדיין אני חושבת שלדחות את ההצבעה על ההתנתקות ביום,ואחרי זה בעוד שעתיים בשביל שמכתבי פיטורים יכנסו לתוקפם זה באמת חוקי אבל מלוכלך. יומטוב ושבת שלום נופר

Hadas B

New member
על ספר חשוב וצדק

שרון רה"מ הוא יכול להיות גם רה"מ נקי כפיים:הוא יכול להאבק בשחיתות ובAשע המאורגן שצצים בכנסת (האי היווני, פריצקי וכו'). לדוגמא ספרו המעולה והעצובשל משה נגבי - כסדום היינו -במדרון ממדינת צדק לרפובליקת בננות הוא רה"מ למרת כל הלחצים הוא יכול להוביל מהלכים-ההינתקות ולזה צריך הרבה הרבה אומץ.

למעלה