שרוול

egrol1

New member
שרוול

שאלה נוספת בעניין שרוול, הרכבתי שרוול בשלב הראשון חיברתי בסיכות בלבד, כמו שמופיע באיור המצורף לחולצה. כאשר מדדתי, שמתי לב שמרחב התנועה של הזרוע מוגבל, הוא אפשרי ללבישה , אך לא יהיה מאה אחוז נוח. לפני שאני מחברת בתפר את השרוול לבגד, הייתי שמחה לשמוע האם למשהו יש עיצה כיצד אני יכלה לשפר. תודה רבה.

רות מלר

New member
שרוול-מרחב תנועה

מוקנה בתוך הגיזרה יתכן והגיזרה אינה מתאימה למידות האישיות שלך. חיבור עם סיכות גונב מקום חברי עם מכלב ומדידי שוב

חסר בד בחולצה

זה א-ב של ג-ד מה שרציתי לומר שכשאין שרוול אז לא מרגישים את החוסר הזה, הוא בדרך כלל נוצר באיזור השכמות או בהקיף החזה העליון, כלומר בחזה ממש בקו בית השחי. מה שהשכנה של ויטוריו רוצה לומר זה 'אמרנו לך' אי אפשר לחבר שרוול לגופיה, כי הכתף אינה במקומה המקורי. אבל דבר כזה יכול להתרחש גם בחולצה עם כתף מקורית אם לא התחשבו בשכמות בולטות או בבית חזה רחב

שש שבע

New member
אבל ולמרות הכל

אם תסתכלי בסרט גאוה ודכה קדומה האחרון, תראי שכל השמלות שם בנויות עם קו בית שחי מוכנס מאוד ושרוול . ואיך מתגברים על הבעיה של התנועה ע"י הרבה בד לכיווץ בראש השרוול. יום מקסים.

egrol1

New member
פתרון מעשי

ראשית, אני חייבת להבהיר שזאת לא גופייה שהחלטתי לחבר לה שרוול, אלא חלק עליון של שימלה שהוצאתי מבורדה, והשרוול הוא חלק מהגיזרה. יש לי מספיק בד לעשות כיווץ בחיבור הכתף לבגד,אני אעשה זאת. אני מניחה שחוץ מזה אין אפשרות לשפר את השרוול. תודה על התשובות.

lirola

New member
אולי שרוול עם כיווצים ונפח בראש השרוול יעזור?

אם את אוהבת את הסגנון כמובן. זה פיתרון קצת מלאכותי אומנם אבל אולי ייקל על התנועה. האם את יודעת לעשות שרוול עם כיווצים מגיזרה של שרוול קיים?

egrol1

New member
שרוול תפוח

אני לא יודעת לעשות שרוול שכזה, מה שחשבתי לעשות זה לחבר את השרוול בסיכות מלמטה. עד שלושת רבעי הגובה משני הכיוונים: הקדמי והאחורי. לכווץ את החלק העליון ע"י משיכת חוט של תפר תך 5, עד שכל עודף הבד יתאים בדיוק להיקף השרוול שנשאר, ולחבר גם את החלק הזה בסיכות, ואז לתפור את כל השרוול לבגד. מה דעתך ?

רות מלר

New member
כיווץ "מילוי" ראש שרוול

הוא הדרך הנכונה לחבר ראש שרוול למקומו השאלה היא האם אין לך תנעה אחרי שהכלבת את השרוול למילוי ? האם יש לך מספיק רוחב בהיקף השרוול ?

egrol1

New member
כיווץ ראש שרוול

עדיין לא הכלבתי את השרוול ונפטרתי מהסיכות, אני אעשה זאת רק לקראת הערב, וכמובן אעדכן בפורום מה היתה התוצאה. לגבי גליל השרוול, הוא מעקיף את הזרוע בצורה טובה מאוד, לא צמוד ולא גדול מידי. תוך כדי כתיבת שורות אלו, אני נזכרת שבהרבה חולצות מהסוג הזה, יש מעין U בקצה השרוול,וכפתור המחבר את שני חלקי U, אולי זה הפתרון לתת קצת יותר תנועה בשרוולים מסוג זה.

lirola

New member
כמו שאמרו לך , כך מחברים כל שרוול

גם אם זה שרוול תפוח וגם אם שרוול רגיל. אם זה שרוול תפוח אז פשוט יהיה לך עוד שטח לכווץ ושייתפר לבית השחי בצורה של כיווצים. (בשרוול רגיל הכיווץ הוא מאוד מינורי ולא אמורים להיות כיווצים בשרוול), זה נעשה רק כדי שהשרוול ייתפר בצורה יפה. מצרפת לך איור של שיטות להפוך שרוול רגיל לשרוול עם כיווצים.זה לקוח מהאתר של vintageswing.info ואת יכולה לקרוא שם קצת יותר. בעיקרון לוקחים את השרוול המקורי,עושים פתיחות בעזרת מספריים (יש שיטות אחרות אבל קשה לתאר בכתיבה) ופורשת את השרוול כך שהוא נפתח למעלה, מוסיפה קצת גובה בחלק העליון כדי לתת מקום לכיווצים, אחרת השרוול יימשך כלפי מעלה. תוסיפי לפחות 1.5 סנטימטר בחלק העליון , אבל אפשר גם יותר, תלוי כמה נפוח את רוצה אותו. 1.5 סנטימטר זה כמעט בלי נפח, רק טיפה גובה לכיווצים (אני מתה על כיווצים) קישור

lirola

New member
דבר נוסף

בגיזרה של שרוול ישנם סימנים (פיקים) בחלק הקדמי והאחורי של השרוול, קווים קטנים כאלה. הפתיחות לכיווצים צריכות להיעשות בין הפיקים האלה, אחרת יהיו לך כיווצים גם באיזור בית השחי-לא רצוי. מן הסתם אפשר שהכיווצים יהיו בחלק שקרוב יותר לראש השרוול , כלומר לא חייבים לעשות את הפתיחות מפיק לפיק, אבל הפתיחות חייבות להיות בין שני הפיקים ובאופן יחסית סימטרי ביניהם. מקווה שלא בילבלתי אותך. בהצלחה

שש שבע

New member
אם למרות הכיווץ אין מספיק תנועה

תוסיפי משולש באיסור הית השי של השרווי, זה יתן לך מרוח נוסף

egrol1

New member
אני לא מכירה את השיטה

תוכלי אולי לפרט? אולי להוסיף איור?

שש שבע

New member
זה לא סיכות, אלה כלות,

שיא הלחץ, הגיעו כמה ביחד, ונכנסתי למשרד לסדר איזה ענין, ועל הדרך הסתכלתי בפורום, והחלטתי לשתף את התופרת בפתרון שאנחנו משתמשים בו הרבה. אלא שלא שמתי לב שכתבתי לה בג'יבריש. הנה תירגמתי.

שש שבע

New member
משולש באיזור של מתחת בית השחי

מצטערת היה מאוד מוקדם ומיהרתי לא הסתכלתי על מה שיצא.

למעלה