שרה לרוקדות.

אסתריה8

New member
זאת הבעיה?

הבעיה שלי היתה שהוא היה חייב לדבר על הפנטזיה הגברית,ממש קיוויתי שהם לא יכנסו לזה. למרות שבפרומואים זה היה די ברור

פאמקי

New member
שרה לרוקדות.

"ברגע שגילי שם טוב תעלה לבמה ותרקוד עם אישה, זה ישנה את הראייה של נשים וגברים, סטרייטים בעיקר, אבל גם הומואים ולסביות - הכל מותר. זה בסדר לרקוד עם מי שבא לך לרקוד, וזה בסדר לאהוב את מי שבא לך לאהוב. אני מקווה שאנשים יקבלו ממנה השראה, ויבינו כמה כיף להיות אמיתיים באמת, שלמים לחלוטין, בלי בושה, בלי חששות, פשוט להיות!" נועה דוייטש כותבת על לגילי שם טוב, שדרנית הערוץ הראשון ולסבית מוצהרת המתגוררת עם בת זוג, שתרקוד בתכנית החדשה של 'רוקדים עם כוכבים' לצד דורית מילמן. אני בעד!! מאחר וכל חשיפה של הקהילה מקדמת אותנו. ואתן?

אני עוד לא החלטתי מה דעתי

מצד אחד את צודקת לחלוטין. להראות שאין בושה, הכל בסדר שאישה ואישה רוקדות, גם ריקודים סלוניים. מצד שני אני גם, כנראה, שבויה בתבניות של החברה סהטרייטית. נראה לי מוזר שאישה ואישה תרקודנה יחד ריקוד סלוני. נראה לי מאבק לשם קבלת יחס. לא מבינה באמת מה העניין לרקוד עם גבר למרות שאינך נמשכת לגברים. אני לא מבינהאת ההקשר. אבל!! וזה אבל חשוב- יתכן מאוד שכרגע, צריך לצעוק ולזעזע בכדי לקבל יחס שוויוני בעתיד. מי יתן ובעוד מספר שנים (יתכן ושנים רבות) הנושא בכלל לא יקבל כותרות. סתם כי פשוט זה יהיה רגיל.

פאמקי

New member
למה?

למה היא צריכה לרקוד עם גבר ו"לשחק את המשחק"? היא לא משחקת כאן דמות, זו מי שהיא. זה כמו לומר לאיציק כהן, שכדי להשתתף, הוא יאלץ להוריד 50 קילו ממשקלו. אם זה חלק מתפקיד בסרט- הגיוני. אך מי שהוא בחיים? זו היא, זה חלק ממנה ומה שמייחד אותה. תמוה בעיניי שאת, כלסבית וכאשה (שאני מאוד מעריכה אותה ואת דעותיה), חושבת ש"מוזר שאשה ואשה תרקודנה יחד". ומנגד, נפלא לי שאת משקפת לעולם, כמה להיות שבוי בתבניות של חברה, אינו פוסח על הנבונים, החזקים והגאים שבחברתנו. אני חושבת שזה דבר נפלא לראות שהיא הולכת עם מה שנכון לה.

oshkoshi

New member
לא בטוחה

שהסיבה האמיתית לרקוד כזוג בנות נבעה מהמקום של מה שנכון לה... זה נראה שכל מפורסם מהקהילה מרגיש צורך לעשות איזשהו מעשה על מנת לשים את עצמו/את הקהילה/ וכו' במרכז ולאו דווקא מהסיבות הנכונות והאמיתיות בדיוק הדברים המוחצנים האלו הם אלו שגורמים לבידול ולהרמת הגבה אצל השאר ולא למקום של ההכרה האמיתית והקבלה . אמנם עדיין לא החלטתי מה דעתי בנושא.... אבל אני בטוחה שהריקוד שלהם יזכה לרייטינג מאוד מכובד מכל המינים והמגזרים

פאמקי

New member
אושי, את חושבת??

ייתכן שהיא משלבת את שני הנושאים- ומה נכון לה (טבעי לה), הוא לשים את הזהות שלה/ הקהילה במרכז? ומה רע בלעשות זאת? את באמת חושבת שאם נמשיך להסתתר ולהרחיק את עצמנו מהעולם הסטרייטי (שד"א, זהו גם עולמנו!), ניראה יותר? יחבבו אותנו יותר? הרי עשינו זאת עידן ועידנים, וזה לא מאוד עזר לנו. ייתכן שאת אומרת שרק ע"י הסתתרות נצליח להשיג את ההכרה? ויותר מכך, שההחצנה היא שגורמת לנזק ("בידול והרמת גבה")? מדהים שאנו עוד חושבות שרק אם נסתיר ונהיה "ילדות טובות", נזכרה לזכויות הבסיסיות לכל אדם. חושבת שההתקדמויות הגדולות והמשמעותיות ביותר קרו, כשלא הסכמנו לקבל ולשתוק.

oshkoshi

New member
זה בכלל לא מה שאמרתי

כנראה שלא הסברתי את עצמי. אני לא חושבת שעל ידי הסתתרות או התרחקות ניתן לעולם המכונה "סטרייטי" לחבב אותנו יותר ( אשר גם לפתוח את ההגדרה של ה"עולם הסטרייטי" ,ולמה בכלל צריך הגדרות?) בכל מקרה אני יודעת שאני לא אשתמש בשום נטייה שלי או הצהרה שלי דווקר בפומבי, דווקא בפריים טיים על מנת ניסיום להוכיח משהו וזה בעיניי מה שהיא עשתה אין פה נכון או לא נכון בעיניי התעקשות הזו לא במקום ולא בגלל שום עולם "סטרייטי", ולא בגלל שום ניסיון להוכיח משהו למישהו. אגב,מייקי, גם לא מסכימה שרוב ההתקדמויות נובעות מזה שלא שותקים.... והנה שוב בעל כורחינו אנו נכנסים להגדרות ,למקומות לגדרות, בשביל מה צריך את זה? האם אנו מרגישות שאנו צריכות להוכיח משהו למישהו?? אולי זה אצלנינו ולא "אצלם"? במקביל היא עשתה גם שירות יפה לללסביות עם ילדים שחיות עם בת זוג ( על הדרך...) בקיצור מייקי ,בואי נסכים שאנחנו לא מסכימות...

אסתריה8

New member
אני לגמרי

עולם הריקודים הסאלוניים הוא אחד הסטראוטיפים ביותר:יש תפקידים מאוד ברורים ויש מראה מאוד ברור לאישה וגבר. אני ממש שמחה שזה קורה וישבור לכולם ,כולל כמה לסביות שכבר שמעתי,כמה תבניות ממש מיותרות. שתי נשים רוקדות-זה כל הסיפור.

yali82

New member
אני בעד...

משמח אותי לראות שבתוכנית פריים טיים בערוץ מסחרי, יש גמישות מחשבתית, שבירת סטראוטיפים וחופש לבטא דעות, מחשבות, ואהבות... יותר מזה, למרות שהממשלה שלנו רקובה במקצת (פרשנות אישית), עדיין משמח לראות שישראל היא אחד המקומות היותר פרוגרסיבים בכל הקשור לזכויות הומואים ולסביות ומימושם. יש כאן הרבה יותר חופש ממספר במדינות בUSA. כך שבאופן אישי מאוד משמח אותי לראות שהדברים האלה מגיעים למסך הביתי הקטן וזה משפיע על כל אזרח, מעלה מודעות ומעורר שיח ציבורי ....

טורטיתת

New member
החשיפה של הקהילה היא בדרך כלל לצורך מה-פרומו?

בגדול אני בעד, אין לי ספק שחשיפה של הקהילה מקדמת אותנו, אבל יש לי בעיה אחת גדולה. בשנים האחרונות החשיפה של הקהילה היא בדרך כלל לצורך מה - פרומו לתוכניות מסוימות?! כגון: נועה דוייטש – כוכב נולד, קורין אלאל - האח הגדול, מיקי בוגנים – מהפך עוד ועוד... מדוע ולמה לא רואים אנשי אנשי הקהילה למשל בפוליטיקה? לא שומעים רואים את אנשים הקהילה יושבים באיזה פנל של תוכנית TV מכובדת? אין אף תוכנית לנוער אפילו שקשורה לנושא הגאווה בישראל? או החמור מכל כאשר הייתה כבר כתבה רצינית בפרים טיים בערוץ 2 ביום שישי, בנושא הרצח בברנוער, לא נפתח בתום השידור שום דיון מכובד בנושא, כמו שנהוג לאחר כל כתבה בנושא כל כך חשוב. לא קם אף נציג מכל הקהילה הגאה בישראל וישב מול העם ואיישתו וילדו ודן בנושא בצורה מכובדת, תרבותית כמתבקש.

פאמקי

New member
אכן...

אנו בתחילת הדרך. אי אפשר לומר שאין אנשים בפוליטיקה, או שאין דיונים בטלויזיה, אך בהחלט מסכימה איתך שממש לא מספיק. ע"י השתקה, נמצא את עצמנו חוזרים אחורה.

רוקדים עם כוכבים!!!!

אז ראיתי זוג נשים רוקד ריקוד סלוני... ואיזה חיוך היה לי על הפנים! זה פשוט היה יפה!!! שתי נשים רוקדות בטלויזייה... מלא אנשים רואים זוג נשים רוקד... וזה נראה כל כך טבעי... "נורמלי"... כל כך נכון... פשוט התרגשתי..

הן היו פשוט מהממות...

לא מאמינה בנורמלי, לא מאמינה במלא אנשים, וגם לא מעריצה גדולה של הטבעי :), אבל הן היו יפות, והריקוד שלהן עדין, תמים בראשוניות שלו ובהחלט תענוג לצפות. והמצחיק הוא שהכי אהבתי שהן הצליחו לבלבל לפחות שופט אחד, שהיה חייב, אבל ממש חייב, לדעת מי מובילה את הריקוד... :). עצם העובדה שהשאלה הזו הציקה למישהו כל כך, מוכיחה דבר אחד פשוט על מבנה המוח האנושי ועל דרך השינוי של פרדיגמות: בני האדם מסוגלים לקבל את השונות מבפנים, או לפחות להתעלם ממנה, זו הצורניות החיצונית, האריזה שהם לא מסוגלים לקבל... תהיה אחר, אבל תעשה את הדברים בדרך שלי, לפי הכללים שלי. אולי בדרכה המיוחדת גם הקהילה זיהתה את החולשה הזו בתפיסה האנושית ולכן השינוי מתחיל מבחוץ פנימה- מתחום הבידור, קביעת כללי ונורמות התנהגות חיצוניים והפיכתם לנפוצים ומקובלים, פנימה, לתוך הקהילה הרחבה. עם קצת סבלנות, בסוף, יש לקוות, לא יהיה עוד מי שישאל " אבל מי הובילה את הריקוד ?"...

אוססונה

New member
מי מובילה בריקוד? להיות או לא להיות?.

בארץ ישראל ובעולם, יש יותר רקדניות מרקדנים. עובדה, תלכו לכל דיסקוטק, תלכו לכל אולם חתונות, תראו כי הנשים, הן הן המובילות בכל הריקודים. גם בריקודי עם ועמים, הנשים הן המובילות. הנשים, פשוט אוהבות לרקוד. זו השאלה ששאל אותו השופט, מי המוביל בריקוד?. הוא רגיל, כי הגברים אשר ברובם, אינם יודעים לרקוד, הם הם המובילים. הוא פשוט שובניסט מדופלם. במקום להתרכז בריקוד, הוא התרכז בשאלה, מי "המוביל". ברוב טישפותו, לא שאל, מי מבין "שתיכן", המובילה, אלא מי המוביל??. אני מהמרת, כי שתי הרקדניות, תגענה לשלבים מאוחרים. לא בגלל, שאני "לסבית", אלא בגלל, שהן תרקודנה ריקודים, מיוחדים, אם אנו נסמס להן. כאילו, להיות או לא להיות?. אני עצמי, רקדנית מעולה.זוגתי גם רקדנית טובה. אני נותנת לה להוביל אותי, כפי שהיא נותנת לי להוביל אותה, בריקודים מסויימים. רוב הגברים בחיי היום יום, רקדנים עלובים, יחסית. אני לא מגלה לכן, סודות, אתן יודעות. כאילו, להיות או לא להיות?. אני מצדיעה לאותה רקדנית מקצועית, שהסכימה לרקוד עם "הכוכבת" של הספורט הלסבית, רקדנית חובבת. אני יודעת, כי ערוץ 2 שילם לה, כפליים מאשר היא חלמה, שתסכים לרקוד עם "לסבית", מוצהרת.

pizi33

New member
אני תמיד קיוויתי שמי שמוביל/ה את הריקוד

הוא זה שיודע אותו טוב יותר. ברוקדים עם כוכבים תמיד יש רקדן/ית מקצועית ולידו כוכב/ת שלא ממש קשורים לריקוד. כשחקן מוכר רוקד עם רקדנית מקצועית בשלבים הראשונים של התחרות, צריך להיות אדיוט מושלם כדי להאמין שהוא מוביל את הריקוד, אולי היא נותנת לו להרגיש ככה, אולי היא מצליחה לגרום לזה להראות כך אבל זה לא באמת כך. כשמיקי קם רקדה עם הרקדן המקצועי שלה (וסליחה שאיני זוכרת את שמו). הוא היה חייב להוביל, לא כי הוא הגבר אלא כי הוא המקצוען. במקרה של הבנות "שלנו" אני רוצה להאמין שהרקדנית מובילה, לפחות בשלב זה, כשיתקדמו בתחרות ויכירו טוב יותר היא תוכל לבנות את הריקוד כך שהכוכבת תוביל. ובכלל מה זה חשוב מי מוביל בריקוד, חשוב להשתלב, ולשים לב כל הזמן לבן/ת זוג שלך רק כך ריקוד נראה טוב. הייתי במסיבת נשים והיו שם לא מעט זוגות שרקדו זו עם זו והיו סתם חברות שרקדו והיו זרות שרקדו. היו הבדלים ברורים בין ריקוד של זוג לריקוד של חברות סתם לריקוד של זרות. והיו הבדלים בין אלו שבאו במטרה לצאת עם דייט לאלו שבאו סתם לרקוד, אבל הובלה??? אני בחרתי לרקוד עם מישהיא אחרי שראיתי אותה רוקדת עם בחורה שיש לה בעיית רגליים לא פשוטה והיא נורא רצתה לרקוד. הבחורה עם בעיית הרגליים היא גם אישה לא קטנה בעוד שהחברה שלה לריקוד קטנטונת. והקטנה הובילה את הריקוד, וזה מצא חן בעיני כי כך צריך להיות, אם אני רוקדת עם אדם שברור לי שיכולתו הגופנית פחותה משלי אני חייבת להוביל וגם לקחת אחריות על הריקוד, אחרת שתינו נגמור בתנוחה לא סימפטית על רחבת הריקודים.

nobody88

New member
דווקא בקטע הזה של מי מוביל

אני די הסכמתי איתו. אחד הדברים שמבדילים ריקודים סלונים מסוגי מחול אחרים זה המשחק של מוביל ומובל. שזה יוצר הרבה עניין לדעתי וזה דבר יפה. אפילו אם באותו ריקוד היו יוצרים מצב שכל פעם אחת אחרת מובילה זה יכל להיות מאוד יפה. הריקוד שלהן היה נחמד אבל די קירילי (כלומר ששתיהן עושות אותן תנועות רק באופן מקביל) זה איבד קצת את המהות הסלונית שיש השלמה בין שני צדדים. מובל שמשלים את תנועותיו לפי המוביל- זה יוצר את כל היופי בריקוד הזה. ועכשיו, שזה לא גבר מוביל, זה עושה לי טוב בתור פמיניסטית קטנה :)

LIKE !

אהבתי! כן ירבו! סוף סוף משהו מעניין על המרקע, לא עקבתי אחר אף אחת מהתוכנית הזאת אבל אני שמחה לקרא שזוג נשים גאה! ויש על מה, על המרקע בפריים טיים! הגיע הזמן! זה משרת מאוד את המטרה! אשרינו שאנחנו בדור שיש בו דברים כאלה, לפני עשור היה שקט תעשייתי בנושא הזה, הגיע הזמן להתקדם באמת... צריך מפלגה גאה עם הסלוגן החדש ''ישראל מתקדמת'' :) ולמי שלא אז... תת-ק-דמו!

למעלה