שק"ש מפוך

sela v

New member
שק"ש מפוך

למישהו פה יש שק"ש מפוך? לפי מה שביררתי מחירו פי 2.5 משק"ש סינטטי, ויש את הבעיה שאם הוא נרטב הוא לא מחמם. למישהו יש נסיון עם שק"ש מסוג זה? מצד שני היתרונות שהוא יותר קל, וכיף יותר לישון בפוך טבעי מאשר בתוך חומר סינטטי.

ikd

New member
like sleeping in heaven

Sleep in your underware in a very freezing environment - and still feel like home

סאקרה

New member
אין כמו פוך!!!

לשמור שלא ירטב ואת השאר הוא יחזיר בריבית.. חשוב לדאוג למזרון מבודד טוב,כי החלק שאתה שוכב עליו נדחס ולא מבודד כלל.

sela v

New member
האם לך אישית יש שק"ש פוך?

עוד משהו ששמעתי זה שאפשר אחרי כמה זמן שהשק"ש (שנתיים, שלוש חמש), שהשק"ש כבר לא מבודד מספיק טוב. גם שק"ש סינטטי, וגם מפוך טבעי לשלוח אותו חזרה ליצרן והוא פשוט מרענן אותו. פשוט פותחים את התפרים, את הפוך מנקים, ואין לי מושג מה עושים עם הסינטטי. עכשיו שאני חושב על זה בנוגע לשמיכת פוך שיש לי בבית, הסבירו לי שבסה"כ שמים אותה בכביסה במכונה גדולה, וככה גם היבוש, כלומר במכונה תעשייתית.

ששש

New member
שק"ש פוך מול סינטטי

איכות שק"ש נקבעת ממספר פרמטרים חוץ מאיזה מילוי או ממה הוא עשוי. למשל הגזרה, התפירה, הגימור, התאמה אישית למטייל ואמצעים טכנים נוספים, כמו שרוולי בידוד ושרוכי כיווץ. אגב כך, גם גם מצבו הפיזי של המטייל והצעדים שיבצע לקראת השינה יכולים להשפיע על רמת הבידוד והנוחות הכללית שלו. באופן כללי שק"ש סינטטי יהיה כבד יותר משק"ש פוך לאותה רמה, עמיד פחות לאורך זמן מאידך הוא זול יותר ויבודד ברמה מסויימת גם במצב הרטבות. (שק"ש סינטטי מאבד אחוז ניכר מיכולת הבידוד שלו בכל מיקרה לאחר מס' שנים, וזאת בתנאי שאוחסן כראוי, בתנאי אחסון רגילים זה ייקח פחות זמן.) שק"ש פוך נותן יחס בידוד משקל טובים יותר מכל התחליפים הסינטטים ועמיד מקריסה לאורך זמן. כך שניתן לדחוס אותו אם פחות חשש לקריסה כפי שקיים בסינטטים. ש"קש פוך יהיה גם קל משקל וכמובן יקר יותר, ואם הוא איכותי הוא יהיה הרבה יותר יקר. בנוסף הרטבות בשק"ש גורמת לירידה משמעותית ביכולת הבידוד שלו. אישית לא השתמשתי בשק"ש פוך היות וכשקניתי את השק"ש שלי חששתי מהרטבות השק"ש ולכן קניתי שק"ש סנטטי. אם אתה שומר על השק"ש מפני הרטבות הכל בסדר, השאלה מה קורה ולא הצלחת בכך, התשובה יכולה להיות במעיל מבודד סנטטי ולא מפוך כך שיהיה לך לפחות אמצעי מבודד להעביר את הלילה במקרה של הרטבות מוחלטת של הציוד. ישנם מס' כללים לשינה חמה, אחד מהם ציינה סאקרה בשנה על מזרון, לא רק עקב דחיסה של החלק האחורי אלא גם בידוד מהקרקע הקרה. יש לדעת כי טמ"פ שק"ש נקבעת ונמדדת במקום מוגן מרוח ועל מזרון, כך שהתנאים הראשוניים ללינה בשטח וניצול נכון של תכונות השק"ש הוא שינה באוהל, בקתה וכד' ועל מזרון. בנוסף ארוחה עשירה בפחממות, שינה עם ביגוד ארוך, יבש, נקי ומבודד כולל כובע וגרביים יסייעו אף הם. בקיצור אם יש לך מחיר טוב על שק"ש פוך, שמור עליו (ובכל תנאי!) מהרטבות ואתה מסודר.

הרטבות...

אם קר בחוץ... אתה ישן באוהל... הלחות באוויר גורמת לרטיבות בפנים בגלל הפרשי הטמפרטורות... והשק"ש תמיד נרטב קצת... האם זה משפיע?

ששש

New member
אולי לא הבנתי אותך

אך לא ברור לי מדוע תהיה רטיבות בתוך האוהל, זה נכון שלעיתים קיימת רמה מסויימת של התעבות לחות, אך הרטבות ממש? אולי האוהל שלך לא בנוי טוב. באוהל המיועד לאקלים גשום צריך שיהיה כיסוי נגד גשם העוטף את האוהל מבחוץ. אוהל הבנוי בצורה נכונה חייב שיהיה מירווח בין שתי שכבות אילו, (בין החלק החיצוני של פנים האוהל לבין החלק הפנימי של הכיסוי) המרווח הזה חיוני למניעת התעבות פנימת מוגזמת כפי שאתה מציין. בדוק זאת, ייתכן ובכך תפתור את בעייתך. בכל אופן הרטבות קלה של שק"ש לא אמורה להפריע בטווח הזמן הקצר אך יש לדאוג לייבוש מוחלט של השק"ש לפני אחסון ממושך.

Temporary2

New member
לא מדוייק.

לא כל האוהלים המיועדים לתנאי גשם בנויים כ-double wall. אוהלים טובים מאוד (של יצרנים כגון Bibler) מטפלים בבעיית הלחות באמצעות בדים שפועלים בדומה לגורטקס (חלקם עם ממברנה וחלקם בלי). ל-double wall יש יתרונות ברורים על ה-single (מבודד יותר; אם אחד ה"קירות" נקרע יש את השני כך שהנזק ממוזער; זול יותר לרוב... ועוד), חוץ מבעניין אחד : המשקל.

sela v

New member
אוהלים

אני יודע שיש איזה מידה שמודדת את כמות המים, שבו האוהל אמור להחזיק מעמד. אני ישנתי כמעט 3 חודשים וחצי באפריקה באוהל, ופעמיים הוא נרטב בפנים. לא ממש שלולית, אבל הייתה רטיבות. לפי דעתי לא השתמשתי ביתדות למתוח את היריעה החיצונית, וגם באותם 2 לילות ירדה כמות גשם גדולה מאד.

מה שהתכוונתי זה...

כשיש לחות וקר בחות וחמים יחסית בפנים... הלחות נדבקת לרצפה ולמקומות קרים יחסית... וכך יוצא שהשק"ש מקבל לחות.

sela v

New member
רוב השק"שים

בנויים מבד שלפחות הדופן החיצונית יש לה הגנה מפני חדירת מים. אמנם כמעט אף זה לא 100%, וזה תלוי בכמות המים, ובטח אם תכנס לבריכה עם השק"ש תרטב, אבל עדיין בלחות גבוהה עדיין אתה צריך להיות יבש. דרך אגב בקור מאד גדול, לא צריכה להיות רטיבות. אני מדבר על תנאי שלג, למרות שלא ישנתי בתנאים כאלה, ואולי מהאדים כמו שכבר אמרו יש לחות שבסופו של דבר מביאה לרטיבות.

סאקרה

New member
עבוי

רובינו מאבדים כ-1 ליטר מים מידי לילה,בתנאים נוחים. (בחם ויובש-יכול להגיע ל2 וחצי ליטר לאדם). לאן הולכים המים האלה? אם האוהל לא מאוורר בצורה חכמה (רשתות,ממברנות) האדים הנפלטים מהגוף אכן נשארים באוהל,אם גם קר,אז הם מתעבים ומטפטפים על הדפנות הפנימיות באוהל. לא פעם,אכן השק"ש סופג חלק מהנוזלים האלה... כמה שיטות לצמצם נזקים: 1. לישון עם "פנימית" מכותנה סופגת-למטיילי המזרח-לקנות סארי 100% כותנה לקפל ולתפור שוליים-אידיאלי!) 2. לא להצמיד את השק"ש לדופן האוהל,לשים ציוד עמיד בין השק"ש לדופן. 3.לאוורר את האוהל במידת האפשר-להשאיר חלון פתוח,או אפילו את פתח הכניסה במידה ויש כסוי או אין גשם. 4. כבר נאמר-למתוח את הכסוי כך שלא יהיה מגע בין השכבות. לגבי הפוך- כדי שהשק"ש יאבד יעילות,צריך הרבה יותר מעבוי נורמאלי. קל מאוד לטפל בפוך,אפשר לכבס במכונת כביסה וליבש במייבש,הכי גדול שתמצאו עם נעל ספורט שתסתובב במייבש. יש כל מיני מחדשי פוך,(אגב,מקצוע מאוד מסורתי ביהדות הדתית-חרדית) לא הייתי נותנת להם לפתוח את תפרי השק"ש. בנפאל ,בכל מיני חצרות אחוריות יש תעשיה שלמה של תפירת שקשים מזוייפים. אם מגיעים למקום הנכון אפשר לבחור את חומרי הגלם ולקבל מוצר מצויין במחיר מגוחך. זמן היא מילת המפתח...

Temporary2

New member
מה חושבים האווזים\ברווזים.

לי אישית יש בעיה להשתמש בשק"ש פוך, כי איני מצליח לברר כיצד "מייצרים" את הפוך. אני מניח שזה לא יהיה השיקול של כל אחד. בכל מקרה, אני חושב שהנושא סינטטי\טבעי בכלל מעלה שאלות מעניינות, ולגבי ציוד טיולים במיוחד. כולם משבחים את הסינטטי, וקיימים היום שק"שים עם בדים דוחי מים לחלוטין. המחירים בהתאם. הסינטטי שהכי מתקרב בביצועים לפוך (וגם פוך יש באיכויות שונות) הוא כנראה Primaloft - והפער (=תוספת נפח ומשקל) לא עד כדי כך בלתי נסבל. בכל מקרה, לדעתי צריך להיות די מוכשר ולא אחראי כדי להרטיב שק"ש. כל מה שצריך זה שק אטום למים ! שהוא פריט ציוד כדאי בכל מקרה, כי יותר בריא לשק"ש לנוח בשק גדול יותר מאשר שקי-הדחיסה שהם נמכרים בהם : הדחיסה פשוט שוברת באופן שיטתי את הבידוד ופוגעת בביצועים של השק"ש בעשרות אחוזים. אתה מתכנן לקנות בקרוב ? איפה ?

sela v

New member
חשבתי לקנות

שק"ש כזה, בבריטניה, אבל עושה רושם שאין עליהם מבצעים, וגם בסופו של דבר אני לא צריך שק"ש במידה דחופה, אז אני אחכה עד שאני אחקור את הנושא לעומקו. לגבי דחיסת שק"שים ידוע לי שלא מומלץ לדחוס אותם, אבל במסע של שבוע לא יקרה הרבה לשק"ש אם ידחס, אבל שמגיעים הבייתה צריך לאחסן אותו פתוח ומאוורר. יש על זה גם מאמר בשאלות נפוצות.

Temporary2

New member
אהה......

יש מבצעים, פשוט צריך לצוד אותם. נראה לי שהכי קל למצוא Rab מוזל (כיוון שהוא יצרן בריטי). תסתכל ב- www.upandunder.co.uk למשל. לגבי הדחיסה, לדעתי יש כאן טעות בסיסית. ממה שאני ראיתי, הרוב המוחלט של האנשים דוחסים את השק"ש ככל הניתן. התוצאה *המידית* היא שבירה של חלק מהבידוד. ניסיתי את זה בעצמי עם "פוך" של כרית. אתה מקפל אותו - הוא פשוט נשבר. זהו, אין דרך חזרה. בידוד טוב יותר הוא גמיש יותר ולכן עמיד יותר, וככל שיש יותר חומר מבודד לסיב יש יותר לאן לברוח מהלחץ המופעל עליו - אבל העיקרון נשאר אותו עיקרון. ולכן עדיף לדחוס פחות מאשר יותר.

sela v

New member
חנויות

אני דווקא מצאתי שק"שים של Mountain Hardwear שהם אמריקאים שמיוצרים בסין בקישור הזה. היה דוכן לחנות בתערוכה של ציוד וטיול אתגרי בלונדון. יש גם את Mountain Equipment שהם חברה בריטית, שאף מוכרת בארץ ואת PHD, שהם גם בריטים, והן כולם מקבלים ציונים גבוהים במגזין Trail הבריטי.

sela v

New member
שכחתי גם

שבחלק מהחנויות פה נותנים הנחה למי שחבר בארגון BMC, ומלבד זה נדיר לקבל פה הנחות, למרות שאפשר לנסות במיוחד בחנויות היותר קטנות אלה שלא שייכות לרשתות.

Temporary2

New member
החיים קשים.

כן, יש הנחות לחברים בעוד ארגונים. אבל ממה שאני שמתי לב, יש רשתות שאין בהן מדיניות של הנחות (Ellis-Brigham לדוגמא) מלבד Clearance Centers, שקשה מאוד לעקוב אחריהם, ויש רשתות שמפציצות בהנחות על מבחר מצומצם של מוצרים שיש בינהם לפעמים מציאות אמיתיות. ראה ערך Cotswold Outdoor. חנות מומלצת באיזורך, אגב, למיטב ידיעתי, היא www.theoutdoorshoop.com במילטון-קיינס - יש להם גם הנחות וגם חיסולים על מוצרים מכובדים ביותר. אני אישית לא כ"כ אוהב את Mountain Equipment - הקו שלהם הולך לכיוון "המשוריין", לטעמי, כך שלרוב המוצרים שלהם כבדים יותר ממוצרים מקבילים. אבל זה עניין של העדפה אישית.

למעלה