שק"ש - כן או לא

bu dong

New member
שק"ש - כן או לא

מבקש את עזרת מומחי הפורום בהחלטה האם לקחת שק שינה או לא. המסלול שאני הולך לעשות הוא: רוסיה ברכבת הטראנס סיבירית-מונגוליה-סין-טיבט והביתה. כבר יש לי שק שינה אך אני מתלבט אם לקחת אותו מכיוון שאני יודע שהוא תופס הרבה מקום ויחסית גם משקל. לסיכום, אנשים שהיו במקומות הנ"ל ויכולים לעזור-אשמח. תודה רבה!

לא הייתי

ואני באופן עקרוני בעד רצוי שיהיה קטן ונוח, אבל אם בכל אופן לא תיקח לך אחד, אני ממליצה לקחת ציפה בודדת, כזו שלא תתפוס מקום בתיק, אבל תשמש לך מעיין תחליף במקומות שהמצעים או סידור השינה לא הכי סימפטי.

SPnage

New member
עשיתי את המסלול הזה

והמקום היחיד שצריך אליו שק שינה זה מונגוליה ואולי טיבט. אבל זה מאוד תלוי בסוג הטיול שאתה מתכנן לעשות. לטרקים במונגוליה כדאי מאוד שק שינה טוב ואולי אפילו אוהל, בלי טרקים ולשאר המקומות ממש אין צורך.

jeshu

New member
לדעתי תמיד כדאי שיהיה קר לך באוטובוס - מוציא שק"ש ויושב בתוכו. נתקעת באיזה אכסניית דרכים מגעילה - אתה ישן בתוך השק"ש שלך. זו סוג של תעודת ביטוח מבחינתי.

natyh

New member
בא ונראה

הרכבת יכולה לרדת מהפסים ? היא עלולה להיתקע ? צרות לא צפויות עשויות להגיע ? אז האם בטמפרטורות הללו במקרה קיצוני אתה מעוניין להישאר בלי שק שינה ? או אולי כדאי להביא בכל מקרה ? כאמור לא הייתי ולכן אינני יכול להמליץ . בכל מקרה פגשתי את טוביה בסאלאר של אויוני בוליביה . טוביה סיפר לי שלא כדאי לצאת לטור הזה כי קר כי הוא ארוך וכשהם נתקעו הוא קפא מקור . אגב טוביה נסע לבוליביה עם מכנסיים קצרים וסנדלים ובמקרה לקח טור מדהים ויפהפה למקומות בהם הטמפרטורה יורדת ל -20 . חם רצח יחסית למקומות אליהם אתה נוסע .

למעלה