שק"ש, כן או לא?

talcohen2

New member
שק"ש, כן או לא?

אוקי, אז יש לי התלבטות כבר הרבה זמן, והגיע הזמן להחליט כבר. אני נוסעת לדרום אמריקה, וכבר כמה וכמה אנשים אמרו בשום פנים ואופן לא לקנות ולקחת שק"ש. גם כאלה שעשו מספיק טרקים. טוענים שיש תמיד איפה להשכיר ושאם קונים מתבאסים שצריך לסחוב אותו איתך אחרי זה סתם. אני מאוד רוצה להקשיב לכל האנשים האלה, רק שנראה לי קצת מפחיד לוותר על שק"ש, אז אמרתי נשאל גם פה. מה אתם אומרים?

jeshu

New member
האנשים שאמרו לך את זה אני דיי בטוח ואת יכולה לברר את זה,טיילו על מסלול התיירות השחוק של היבשת ולכן היה להם מי שישכיר להם שק"ש היכן שהיה להם צורך. אני תמיד לוקח איתי.זו תעודת ביטוח.אני נכנסתי לתוכו בנסיעות קרות,השתמשתי בו בהוסטלים עם תחזוקה לוקה בחסר.אני יכול להרשות לעצמי לישון במקומות זולים כאלה גם בגלל שיש לי שק"ש משלי עם הריח שלי והלכלוך שהם רק שלי וחוסכים לי את אלה של אנשים אחרים. ואם תרצי לטייל באזור לא מתוייר כל כך - לא יהיה מי שישכיר לך.עכשיו נשאר לשאול אותך מה התכנון שלך.אישית הצטערתי על ששלא הבאתי גם אוהל.

talcohen2

New member
הבעיה היא...

שאני לא יודעת בדיוק מה התכנון שלי. אין לי מושג באמת מה יתאים לי, את זה אני אגלה שם אחרי כמה נסיונות. לכן השיקול הוא אם אולי כדאי לדחות את הקניה של השק"ש לשם(והבנתי שאין באמת כזה הבדל במחיר) לאחרי שאני אבין מה אני רוצה מעצמי, אם באמת אני אחשוב שצריך. כי הדברים הראשונים שאני אעשה יהיו מאוד מתויירים אז בטוח שיהיה לי מאיפה להשכיר לגבי אוהל כבר החלטתי שאני לא לוקחת.....

jeshu

New member
מבאן אני כבר לא יכול לעזור לך זו החלטה אישית,כמו שאת כתבת עכשיו.

orid

New member
אני מחזק את דברי jeshu..תמיד טוב שיש....

עוד דוגמה...למשל מס' חבר'ה שנתקעו לא פעם בתחנה המרכזית בברילוצ'ה ממש סמוך לקריסמס ולא היה להם מקום בשום הוסטל...אז פתחו אוהלים התחנה וישנו שם... או ב"בהוסטלים" שאתה חייב שק"ש כדי להמנע ממחלות שעשויות לעבור מהמיטה שעליה אתה נשכב.... אפשר לקנות שק"ש בחו"ל האמת יותר זול.....אבל מה עם אחריות על המוצר? ועוד אלף סיבות שלא עולות לי לראש כרגע.... זהו.... ממש ממש תהנה דר' אמריקה מדהימה!!!!!

natyh

New member
נזכר בטוביה

ישראלי מטייל שנים רבות פגשנו בו בסאלאר דה אויוני שאלנו איך היה שכן הסאלאר הוא אחד משיאי הטיול בכלל ודרום אמריקה בפרט , התשובה היתה מדהימה : טיטולצ כזה אני לא מאחל לשונאים שלי. למה טוביה ? למותר לציין בעת שפגשנו בו הבחור הסתובב עם סנדלי שורש האמת לא ילד אחד שמטייל כבר שנים 48 בערך היה גילו אז . מה קרה ? נתקענו בטור היה קורר אימים , לא היה חימום נו טוב בטח בסאלאר בגבה 4000 מטרים ויותר הטמפרטורה הרבה מתחת לקיפאון , - 20 בקלות ! ולטוביה לא הי שק שינה להתכרבל בו הוא לא חשב שצריך ..... באויוני אין מקום לשכור .... ברכבת מצ'ילה קלמה לאויוני אין איפה לשכור נו וכיוצא באלה אז טוביה חושב שהנסיעה לסאלאר היא סיוט . מבחינת מזג האויר אגב הוא צודק מבחינת הנוף הוא טועה , להגיע לסאלאר לא קל יש מחיר ומחיר יקר ואני לא מתכון לכסף גם בטור מאורגן , (אני ממליץ על בריזה טור אגב מנריקה 10 ! ) המחיר קשה מבחינת הקור ,אך הכל שוה בענק למי שמגיע ללגונה ורדה שיא השיאים בענק, ההבדל ביניך ובין השיא הזה עשוי להיות שק שינה , אוהל בפירוש תוכלי לשכור בכל מקום , שק שינה .....לשכור ... , האמת לא הייתי חושב על כך .

krembo1vanil

New member
אני לא הייתי מוותר על שק"ש

אם בכל מקרה את מתכננת לקנות שק"ש אז ברור שעדיף לקנות בארץ, גם מבחינת אחריות וגם מבחינת השקט שאת מרוויחה כשאת קונה פה בחנות מסודרת ומוכרת. אם את מתלבטת בגלל בעיה של מקום בתיק, אז תדעי שיש תאוריה מאוד נכונה שאומרת שככל שהתיק שלך יהיה גדול יותר כך הוא יהיה מפוצץ יותר בדברים, ז"א שלא משנה כמה גדול התיק שלך יהיה, תמיד יהיה לך בעיה של מקום. אני הייתי מוותר על כמה חולצות ומכנסיים ומכניס שק"ש טוב במקום. את יודעת איפה את נוחתת? כי בפרו- בוליביה - אקוודור זה לא תמיד פשוט למצוא חנות לציוד טיולים, ואף אחד לא חותם לך שם שהציוד הוא מקורי ובאמת טוב. חוץ מזה שנראה לי שזה כאב ראש מיותר, שכבר בימים הראשונים שלך תצטרכי להתחיל להתרוצץ ולחפש שק"ש. הגישה שלי לטיול כזה, ומנסיון, אומרת, שאם את יכולה להביא איתך ציוד טוב מהארץ (במיוחד משהו בסיסי כמו שק"ש) אז מוטב לדאוג לזה כבר כאן ולא לסמוך על כך שתסדרי כבר שם.

למעלה