זה נכון שקצת מוקדם אבל עדין כדאי ואפשר ללכת לרופא לרוב בשלב הזה אפשר לראות שק קטנטן או חלבון (בעצם כמו ביצה לפני שהחלבון ניהיה אפרוח) כדי לוודא שההריון בתוך הרחם והשחלות והכל במצב תקין.
שיהיה המון בהצלחה, הריון קל ומשעמם! מצפים לראות אותך פה
כפי שכתבו לך בשלב הזה סיכוי גבוה שלא יראו כלום וגם אם יראו קוטב עוברי ושק חלבון זה שלב מאוד מוקדם ולכן לא יהיה דופק, כך שבכל מקרה לתטרכי להמתין כשבועיים ולבוא לראות דפוק.
לכן, אם אין סיבה מיוחדת לפנות לרופא כמו כאבים חזקים או דימומים לדעתי כדאי לדחות את התור לשבוע 7-8.
הריון מחוץ לרחם או הפלה לרוב מלווים בתסמינים אלה.
תודה רבה על תשובתך.
מתי יודעים שבוודאות הכל תקין ולא קיימת אופציה של הקיון מחוץ לרחם או הפלה(לא עלינו!!!)?
האם לאחר צפייה בדופק?
אני עדיין רוצה ללכת לרופא .. לנסות את מזלי אולי אכן ייצפו בשק חלבון
בהנחה בהבטא מספיק גבוה יוכלו לראות שההריון אכן בתוך הרחם.
לגבי הפלה - לצערי אין בטחונות בכל שלב. הסיכוי להפלה בשליש הראשון הוא 1:5 - 1:6 (אחד מכל חמישה-שישה הריונות) וזה יכול להיות בכל זמן גם אחרי שנצפה דופק.
צריך לשים לב לסימנים כמו כאבים חזקים ודימום. מעבר לזה אין מה לעשות ויכולה להיות הפלה גם בלי הסימנים האלה ואז מגלים בבדיקת אולטראסאונד. זה התרחיש שקרה אצלי בהריון הראשון.
אני לא רוצה להלחיץ רק להציב את הדברים כמו שהם. כמובן שככל שההריון מתקדם הסיכון להפלה יורד.
תראי, בהריון יש המון המתנה בהתחלה לבדיקת דופק, שקיפות עורפית, סקירת מערכות וכו'. בין לבין אין הרבה מה לעשות וצריך להשלים עם זה.
תחשבי חיובי, וכמו שהרופא שלי אמר לי בביקורת אחרי ההפלה (הייתי בסרטים שלא אכנס להריון/לא אוכל לסחוב הריון וכו') - הריון תקין לא נופל כ"כ מהר. ונכנסתי להריון נוסף כבר בחודש העוקב ויש לי ילד מדהים בבית. אני מאוד מבינה את החשש מהפלה אבל עדיף שהריון שהגוף זיהה כלא תקין ייפול מאשר חו"ח ילד חולה.
כפי שכתבו לך, שק הריון לרוב רואים מבטא 1000, אז אולי באמת כדאי לשקול לדחות לשבוע הבא
לגבי הפלה, לצערי אין הרבה מה לעשות, לחשוב חיובי, ככל שתתקדמי בהריון הסיכוי יורד.
אז המון בהצחלה והריון עגול ותקין!!!