שק הריון קטן מדי

michali310

New member
שק הריון קטן מדי

ההחזרה היתה ב-19.11 והשאיבה ב-16.11. הרופא אמר שלפי השאיבה המחזור התחיל ב-2.11 אבל המחזור באמת התחיל ב-4.11.
בטא ראשונה יצאה 236 והוכפלה 4 פעמים עד הבטא האחרונה שעשיתי ביום ראשון שיצאה 1804.
אתמול הייתי אצל רופא שעשה לי אולטראסאונד כי שבוע שעבר יום אחד היה לי דימום. הרופא ראה שק הריון ושק חלמון. לטענתו שק ההריון קטן מדי בשביל השבוע אבל המליץ לחכות שבועיים עד לדופק.
אני בדיכאון עכשיו כי בעבר עברתי כבר 2 הפלות כי לא נצפה דופק. היה לי הריון אחד תקין ויש לי ילד בן 2.5 אבל לפניו ואחריו היו לי הפלות. אני גם מרגישה שהחזה כבר לא כואב וגדוש כמו מקודם.
הרופא לא אמר לי לעשות בטא אבל בא לי לעשות בטא לראות אם זה עדיין ממשיך להכפיל עצמו.
מה אתן אומרות?

תולית5

New member
היי

לדעתי אין טעם לעשות בטא (אומרים שאחרי בטא 1,000 אין הכפלה ואין טעם לבדוק).
אבל כדי לא להישאר בלחץ לא הייתי מחכה שבועיים, אלא נבדקת שוב בעוד 5-7 ימים...
אם לא אצל אותו רופא, אז אפילו במוקד. כדי לא לחכת המתנה מורטת עצבים במשך כ"כ הרבה זמן..
&nbsp
מקווה שהכל ימשיך תקין,
בהצלחה רבה!!
&nbsp

michali310

New member
האם יש פה מישהי שזה גם קרה לה?

ושק ההריון התפתח כמו שצריך לאחר מכן?
כמו כן, גם השיער נושר לי והציפורניים נשברות. בהריון הקודם השיער לא נשר בכלל והציפורניים לא נשברו. זה מאד מטריד אותי.

spirt20

New member
לי השיער נושר וגם ציפורניים נשברות

ואני חודש 9... קורה מהרבה סיבות כמו אנמיה ויטמינים וכו. לשאלך לא מעט הריונות תקינים נצפו אם שק קטן מגיל ההריון... מה שחשוב זה בדיקת הדופק עוד שבוע ..עדיף בשבוע 7 פלוס

גליתrt

New member
לי נאמר שק היריון קטן...

בשבוע 5. חזרתי הביתה עם כל החרדות.
שבוע לאחר מכן, שבוע 6 , נצפה הבהוב קטן וחמקמק ובשבוע לאחר מכן כבר נצפה דופק של ממש.
כיום, ב״ה, באמצע תשיעי ומחכה ללידה.
הכל יכול להיות... המתיני לדופק!

ענבל ח1

New member
היי

לפי החישוב שלי הלכת לרופא בשבוע 5+2, לא?
זה המועד שגם אני הלכתי לראות שק אצל בר חווה. בהתחלה הייתי אצל הטכנאית שלו ששאלתי אותה אם השק לא נראה לה קטן יחסית והיא ענתה שהאמת שכן ואז נלחצתי וביקשתי לראות את בר חווה בעצמו והוא אמר לי שאין משמעות בשלב הזה לגודל השק בכלל. כיוון שאני חרדתית, בשבוע 6 כבר התייצבתי לבדוק דופק ואכן היה, אבל עדיף לבדוק בשבוע 7 אם אפשר להתאפק כדי שיהיה וודאי יותר.
כרגע אני מתקרבת לשבוע 17. בקיצור, נראה לי שאת בסדר, במיוחד שהופיע גם שק חלמון...

spirt20

New member
לי אמרו שהשק קטן ולא בצורה הנכונה חחח

ובר חווה הרגיע ואמר שסה שטויות ואין משמעות לגודל או לצורה...רק לקיומו של שק וחלמון ואז דופק. ממליצה לבדוק בסוף שבוע 6 לפחות. אגב היום אני מחכה כבר שירדו המים?? בקיצור שיהיה לכולנו בהצלחה ובידיים מלאות

michali310

New member
תודה!

נראה לי שאני אלך כבר השבוע לבדוק מה קורה - שבוע 6 כי קשה לי לחכות עוד שבוע.
נקווה לבשורות טובות!

michali310

New member
עשו לי אולטראסאונד היום

בבדיקה ראו שהשק מתאים לשבוע 5 ואני בשבוע 6. הרופא אמר לי לחזור ביום רביעי אבל יש לי כבר תחושה לא טובה. אם אעבור הפלה זאת תהיה הפלה 3 שלישית שלי מתוך 4 הריונות (אחד הצליח).
אני מאד מדוכאת מזה.
זה נכון שלא יכולה להיות טעות של שבוע בגלל שאנחנו יודעים בדיוק מתי היתה השאיבה וההחזרה?

ענבל ח1

New member
היי

מצטערת לשמוע על ההפלות שלך. לגבי ההריון הנוכחי, הייתי מחכה לפחות עוד שבוע לראות אם יש התפתחות. זה נכון שלא יכולה להיות טעות בשבוע בהפריית אבל מצד שני יש הריונות שמתפתחים בקצב אטי יותר...
אם חלילה זה לא מצליח הפעם אז מציעה לך לעשות בירור הפלות כולל בדיקת קרישיות.

michali310

New member
בדיקה

מה זה בדיקת הפלות כולל קרישיות?
אני יודעת שבהריון שכן הצליח היתה לי קרישיות יתר אבל טופלתי רק באספירין. הפעם התייעצתי ואמרו לי בינתיים עד שאין דופק לא לקחת אספירין.

ענבל ח1

New member
אם יש לך בעיית קרישיות

ייתכן שקיבלת ייעוץ מוטעה. אולי את צריכה קלקסן. מציעה להתייעץ עם פרופ׳ קופרמינץ או כארפ.

spirt20

New member
יש בעית קרישיות שנדרש רק אספירין

זה לא מוטעה. כשזה תורשתי זה אספירין וכשזה נרכש זה קלקסן. ויש כאלה שמקבלים גם וגם. בכל אופן אספירין הוא גם תרופה מדללת דם. יחד עם זאת אם אכן תהיה הפלה נוספת יש מקום לבצע בדיקה נוספת לקרישיות יתר.. כי כאמור יש דברים שנרכשים

michali310

New member
מה זה אומר תורשתי?

אני די מבולבלת מהנושא. הייתי בהתייעצות עם פרופ' קובי בר שהוא גם מומחה למושתלות כליה (שאני כזאת) והוא הסתכל על הבדיקות שלי ואמר אין לך קרישיות יתר. אבל בהריון בסיכון שהייתי בהריון שכן הצליח אמרו שכן יש לי קרישיות יתר ונתנו לי אספירין. בכל אופן הוא המליץ לחכות עד שהעובר יתפתח ורק אז לקחת אספירין.
בעיקרון לפני שבועיים הרופא נשים שלי (פרופ' דור) נתן לי מרשם והתחלתי לקחת כדור אחד ואז יום אחרי היה לי דימום אז הוא אמר לי להעלות את המינון של האנדומטרין ולהפסיק עם האספירין.
אז אני כבר לא יודעת מה זה אומר כל הסיפור הזה עם הקרישיות יתר. ברור שאני רוצה לבדוק את זה יותר לעומק עכשיו למרות שכבר אין לי כח לכלום.

shoosh101

New member
קודם כל, צר לי לשמוע על כל הקשיים שאת עוברת...

אני רוצה לומר משהו, שאני מקווה שיעזור לעשות סדר -
רוב רופאי הנשים, רופאי הפוריות וגם ההמטולוגים לצערי מבינים מעט מאוד בתחום הזה. נשמע לי שאת פשוט לא מטופלת אצל מישהו שמבין מספיק. את צריכה רופא מומחה להריון בסיכון (בוודאי על רקע זה שאת מושתלת כלייה, אבל גם על רקע הפלות חוזרות), ולו רק לייעוץ ראשוני.
אני יכולה להמליץ על פרופ קופרמינץ מאיכילוב - אני לא מטופלת שלו, אבל כן הייתי אצלו בעבר בייעוץ אחד, והגישה שלו היתה שונה משל הרופא הקבוע שלי באותה תקופה. בסופו של דבר אימצתי את ההמלצות שלו והן אכן עזרו.
הרבה רופאים מוכנים לחלק אספירין כאילו זו תרופה פשוטה, וקלקסן לא, כשההיפך הוא הנכון - לקלקסן יש פחות תופעות לוואי מאשר לאספירין, והיא גם יותר בטוחה בהריון.
לפעמים כשמתחילים טיפול באיחור (כמו שאצלך, מחכים לראות אם העובר מתפתח) זה פשוט לא עובד. אצלי למשל היו רופאים שאמרו לקחת קלקסן רק מבטא חיובית, אבל אף פעם לא היתה אחת כזאת... עובדתית, כשקיבלתי קלקסן החל מיום ההחזרה, נקלטו הריונות תקינים. אז הנה דוגמא לחשיבות של התאמת הטיפול הנכון לזמן הנכון
יצא קצת ארוך, אבל אני מקווה שעזרתי

shoosh101

New member
רגע רגע, זה פשוט לא נכון...

יש בעיות קרישה תורשתיות שדורשות קלקסן ואפילו במינון גבוה! זה נכון ששתי התרופות הן נוגדות קרישה, אבל הן עובדות במנגנונים שונים לגמרי, ויש חשיבות גדולה להתאים את סוג התרופה ואת המינון שלה.
את מדברת על APLA שזו בעיית קרישה נרכשת שבה אכן מטפלים גם בקלקסן וגם באספירין.
אם יש בעייה של הפלות חוזרות, בעיני חובה לעשות בירור קרישה מלא (סט של כחמש עשרה בדיקות שונות), ועם התוצאות ללכת למומחה שמבין בקשר בין הפלות לקרישיות יתר (לצערי אין הרבה רופאים כאלה בארץ. אני מכירה את פרופ קופרמינץ, שהוא רופא הריון בסיכון).

michali310

New member
אני זוכרת באמת שדיברו על APLA

הייתי בהריון בסיכון בבלינסון בהריון שהצליח והם עשו לי בדיקות ואחרי זה אמרו לקחת אספירין וזה כבר היה בשבוע מתקדם אחרי שראו דופק והכל. אני זוכרת שהם התייעצו עם רופא קרישיות יתר בבלינסון והוא אמר שאין צורך בקלקסן.
אני קצת מיואשת מכל הסיפור כי זה הריון מאד יקר שהתאמצתי מאד להשיג אותו ואם עכשיו אני אצטרך גם לעבור בירורים ארוכים אין לי כוחות לזה כבר.
אני רואה שגם את ממליצה על פרופ' קופרמינץ, אולי באמת אקבע אליו תור.

למעלה