שק החבטות הלאומי

Charlie

New member
שק החבטות הלאומי

למישהו יש ספק שאילו בייגה שוחט היה מביא את התכנית הכלכלית של נתניהו או דן מרידור או אפילו אולמרט - התגובה לא היתה כזו?! אלא מאי, שר האוצר הוא בנימין נתניהו, האיש שרבים אוהבים לשנוא, שק החבטות הלאומי של השמאל והתקשורת הישראלית. תתפוצצו כולכם - העם הכריע בצורה דימוקרטית מה הוא רוצה! שתי המפלגות המנצחות האמיתיות של הבחירות האחרונות הן הליכוד ושינוי. שתיהן מפלגות קפיטליסטיות ידועות. אליהם נצרף את ליברמן שהוא אולטרא-קפיטליסט ונקבל שרוב מכריע של חברי הכנסת, המייצגים את רוב העם, למעשה תומכים בתפיסה הנכונה והצודקת שמאחורי התכנית הכלכלית של ביבי הקוסם.

Roobie

New member
צ'ארלי,

רוב מצביעי הליכוד הם תושבי עיירות פיתוח שמוחים עכשיו נגד התוכנית. זה לא ימנע מהם להצביע לביבי אם הוא יתמודד לראשות-הממשלה, אבל בכל זאת - אל תאשים את השמאל. אל תשכח שהצבעת מרצ. ואל תגיד שלא ידעת שהם ממש לא קפיטליסטים.

Charlie

New member
יובל

לא מאשים את השמאל. השמאל באופוזיציה ותפקידו לבקר ולתקוף את הממשלה ומדיניותה. אם אותם אנשים בעיירות הפיתוח מצביעים ביבי ולא מרצ - זו כבר בעיה שלהם. לא שלי. יתכן ומה שגורם להם להצביע "מחל" הוא הנושא המדיני - הם מתנגדים לכינון מדינה פלשתינית ביש"ע ולירידה מהגולן. אני למשל הפעם החלטתי להצביע אחרת. מאחר והיה לי ברור שניצחונו של שרון מובטח עוד טרם הוחלט על הקדמת הבחירות, החלטתי להצביע למפלגה שמטפלת ללא הפסקה בנושאים אחרים, "קטנים" אך חשובים דוגמת מעמד האשה, הקהילה ההומו-לסבית, הכפיה הדתית, חינוך, איכות הסביבה, מילואימניקים, סטודנטים ועוד. חוצמזה, שהם היו נקיי כפיים ועבדו קשה בכנסת היוצאת ולכן החלטתי לצ'פר אותם על כך כי הגיע להם. עם זאת, מעולם לא הסתרתי (גם לא בפגישתי עם שריד) את חילוקי הדעות שיש לי עם מרצ בנושאי חוץ וביטחון וכלכלה. אני יכול לומר לך באחריות - שאם חלילה יקרה משהו ונאלץ לשוב לקלפי בעוד חודשים מספר או עוד שנה, אצביע אחרת, ככל הנראה למפלגת מרכז-ימין. כי שמאל, ואתה יודע את זה כשמאלני, זה לא רק מדינה פלסטינית או סוציאליזם, זו השקפת עולם שלמה, ערכים מסויימים - דברים שאיני שותף להם ועל כן מעולם לא ראיתי את עצמי כ"שמאלני" ואני ממשיך להגדיר את עצמי כאיש "מרכז-ימין", ליברל ושפוי.

Charlie

New member
Ouri_s

וואלה, צודק! זה העיקר!!

Roobie

New member
כן, אבל אתה אמרת

שרוב העם בחר קפיטליזם, וזה לא מסתדר עם זה שרוב מצביעי הליכוד בכלל לא יודעים מה זה קפיטליזם. ואני לא אומר את זה מתוך זילזול או גזענות, זה בהחלט אשמת המדינה שמזניחה את החיונך והתחומים החברתיים באותם מקומות (עיירות-הפיתוח וכו'). העיקר שיפטרו עוד 6,000 מורים, אולי גם בצפון תל-אביב ילדים לא ידעו מה זה קפיטליזם ולפחות הפערים יצטמצמו.

למעלה