שקר - מפחיד

שקר - מפחיד

בני בן 7.5 בכיתה ב'- קורה מדי פעם שהוא משקר והאמת היא שאני כן כועסתי כששיקר. הגרוע ביותר היה כשאמר לי שלא היה לו שיעורים וכן היה אחרי שבדקתי, אני יודעת שקצת קשה לו לקחת אחריות, הוא רגיל שאני שואלת אותו איך היה בביה"ס היה שיעורים, אבל במקרה הזה הוא ענה לי בבטחון מלא אין שיעורים עד שביקשתי לבדוק ולדהמתי היה לו שיעורים ועוד הרבה, זה מאוד הכעיס אותי, הפחד שלי הוא שזה לא יהפוך לשיטה לשקר ומצד שני שאחריות השיעורים תיפול עלי. גם ניסיתי להתעלם מהבדיקה ומהאחריות של לחקור לגבי שיעורים ולתת לו לבד לקחת אחריות אז הוא הגיע עם הערות ביומן? מה לעשות למישהו יש עצה , אשמח לקבל תשובות. אמא דואגת.

לאה_מ

New member
בכתה ב' אני חושבת שילד עדיין זקוק

לסיוע של ההורים בהתארגנות. אני חושבת שאת צריכה להציע לו עזרה בהתארגנות עם שעורי הבית - כולל לשבת לידו (תמיכה נפשית - לילדים שלי זה מאד עוזר, לרבות הם מעדיפים להכין שעורים בחדר שאני נמצאת בו, גם אם אני עושה פעילות "מרעישה" - למשל, קוראת סיפור לאחיהם הצעיר - כי הנוכחות שלי מסייעת להם), כולל לעזור לו בארגון הספרים והמחברות, כולל לעזור לו בטכניקות שיקלו עליו את ההתמודדות (במה להתחיל ומה אפשר לדחות לסוף, איך לענות על שאלות בצורה תמציתית וממצה - אגב, הבכור שלי אלוף בסיכומים, משום שכשהיה בכתות הנמוכות הוא התקשה בכתיבה של טקסטים ארוכים, ואני עודדתי אותו לחשוב על התשובה שלו ולנסות לתמצת אותה בכמה שפחות מילים, כדי שלא יהיה לו הרבה לכתוב - עכשיו הוא מסכם טקסטים פשוט מעולה!). אני יכולה להבין את הבן שלך, כי ראיתי את זה גם אצל הבכור שלי. זה לא ממש שקר. זה חוסר רצון מוחלט להתחיל עם הסיפור הזה של שעורי הבית, שנראה לו קשה מדי בשבילו, ואיזו תקווה שהכל יעבור בשלום. הוא "משלם" על זה אחר כך באי נעימות גדולה בכתה, אבל הוא עדיין לא מסוגל לחזות את זה מראש. אגב, הבכור שלי בצורה די עקבית נמנע מלהכין שעורי בית עד כתה ד'. בכתה ד' הוא התחיל להכין מיזמתו. יום אחד בתי (שהיתה אז בכתה א') נזכרה בבוקר ששכחה להכין שעורי בית באיזה מקצוע (ארוע נדיר ביותר אצלה), ושמעתי אותו אומר לה "לא כדאי לך לא להכין שעורים - אחר כך את באה לכתה, ומנסה להמציא כל מיני תרוצים שהמורה לא תגלה שלא הכנת, ולא נעים לך בכתה, ולא נעים לך בבית - ועדיף כבר להכין את זה וזהו" - ושמחתי מאד שהוא הגיע למסקנה הזו בכוחות עצמו, ומכין שעורים מתוך מוטיבציה שלו ולא משום שאני "הכרחתי" אותו. אבל כן שווה לשוחח על זה, להציע לו עזרה, לשאול אותו אם הוא רוצה, למשל, שכל יום תבדקו יחד אלו שעורים יש ואיך אפשר לעשות אותם בצורה היעילה ביותר. אגב, בכתה ב' לא אמורים, למיטב ידיעתי, להיות "הרבה מאד" שעורים - אז אם באופן קבוע יש לו הרבה שעורים, כדאי לברר זאת עם המורה (אולי הוא לא עובד בכתה ולכן נשארות לו הרבה מטלות לבית, למשל).

למעלה