שקר לבן

Lir האחת

New member
שקר לבן ../images/Emo11.gif

[בעקבות הודעה שראיתי בפורום אחר
] מה ההגדרה שלכם ל'שקר לבן'? סיטואציה: השאלתם סיכומים אישיים מחבר לכיתה. אותו חבר ביקש ממכם שלא להעביר את הסיכומים שלו למישהו אחר. חבר קרוב אחר מהכיתה, שואל אתכם אם יש לכם סיכומים של השיעור. יש לכם את הסיכומים, אבל הבטחתם שלא להעביר אותם הלאה. מה אתם עושים במצב כזה? האם לומר לאותו חבר שאין לכם סיכומים, זה שקר לבן?

tutiris

New member
למה לשקר?

הייתי אומרת לחבר שביקש ממני סיכומים את האמת- שיש לי סיכומים ושביקשו ממני לא להעביר, אז או שיבקש מזה שנתן לי, או שייקח ולא יגיד כלום... ההגדרה שלי לשקר לבן- היא שקר שנועד על מנת שלא לפגוע בזה שמשקרים לו, למשל אם חברה תשאל אותי איך הבגד החדש שלה ואני אחשוב שהוא מזעזע, אגיד שהוא יפה, כדי לא לפגוע בה...

Lir האחת

New member
באמת?

אבל על אותו עיקרון, היית יכולה לומר לה שזה לא ממש הטעם שלך, אבל אם היא אוהבת זה מה שחשוב. לא?

כן...

החבר לכיתה שהביא לי את הסיכומים, עשה לי טובה בעניין... ואם אביא למישהו אחר, אצא ממש מניאקית... הסיטואציה שנתת היא "שקר לבן"...ההגדרה שלי לשקר לבן, היא שכול עוד את לא פוגעת במישהו אחר...

ChilD SouL

New member
הייתי אומרת את האמת.

יש לי, אבל תצטרך לקחת מX כי ממנו לקחתי או ש... X ביקש ממני לא להעביר, אברר אצלו ואז אביא לך. זה מה שלרוב אני עונה. תמיד דברים כאלה מתגלים, במוקדם או במאוחר וזה סתם יוצר מצב לא נעים אח"כ. אני לא אומרת שאני לא משקרת כלל, כי אין בנאדם שלא משקר [בייחוד שקרים לבנים]. אבל אני משתדלת שלא.

ChilD SouL

New member
אין לי משהו בשליפה.

אני נוטה לומר את האמת, כמעט תמיד. אני דיי סנילית, כך שאם אומר שקר סביר להניח שאשכח ששיקרתי וזה סתם יסבך אותי, לכן - לרוב אני אומרת אמת. להזכר בשקר [לבן או "רגיל"] זה קשה.

mikmik 01

New member
../images/Emo45.gif גם אני הייתי אומרת את האמת

שקר לבן מבחינתי הוא שקר למטרה טובה, לדוגמא : מתכננים מסיבת הפתעה למישהו וצריך 'לשקר' לו בעקבות זה.

d e m o sthenes

New member
אני לא משקר אף פעם, בעניין של שקר לבן אני

מקווה שאני לא מספר יותר מדי. לספר לבוס שאני עוד 5 דרקות מגיע ובעצם אני מגיע עוד 10 דקות זה שקר לבן?

אני אומרת שיש ומפנה שיבקש אישור ממי

שנתן לי את הסיכומים. אם מבקשים ממני משהו למה שאני אעשה ההיפך... אני גם רוצה שיכבדו את הבקשות שלי, לא שעשו את זה במיוחד ובדיוק בגלל זה מצאתי את עצמי בסיטואציה משעשעת שבה מישהו ממסלול אחר מציע לי את הסיכומים שלי

M o n a L i s a

New member
לא לשקר...

אם זה חבר קרוב, אפשר לומר לו שביקשו ממך לא להעביר את הסיכומים או לדבר עם זה שנתן ולהסביר את המצב. אני אישית תמיד מעבירה את הסיכומים שלי, זה מחמיא שרוצים אותם ומרוצים מהם
.

shay4442

New member
לא קורא לזה שקר "לבן"

זה פשוט שקר, וכן לעיתים רחוקות יוצא לי לשקר כי זה פשוט נוח יותר וקל יותר מאשר לומר את האמת ולהתחיל לתת הסברים, ואני בכלל לא גאה בזה אבל זאת האמת

למעלה