שקר וגנבה

שקר וגנבה

מקרה שקרה לי אתמול עם בני בן ה-14 . ביום שישי קיבלתי מאחותי 70 ש"ח כדי שיהיה לי לנסיעות היום לנס ציונה. וזה כי אין לי שקל בארנק.ביום ראשון בערב (אתמול) בעלי ביקש ממני כמה שקלים וכשפתחתי את הארנק חשכו עיניי כי נשארו לי רק 50 ש"ח. התערבתי עם בעלי שבני לקח ממני את הכסף והלך עם חבר למלא ווינר (ספורט). ובבירור עם בני הוא אכן הודה, עד כאן זה בסדר. אך הבוקר התקשר אלי החבר שלו ונודה לי ממנו שבני סיפר לו דבר אחד על הדרך בה הוא השיג את הכסף ולנו הוא סיפר דבר אחר. לחבר לא היה מספיק כסף להחזיר לי ולכן ניגשתי וביקשתי את הכסף מאימו. בני העמיד אותי במצב לא נעים פעמים בגלל שקרים שלו פעם אחת בפני אם החבר ופעם נוספת בפני החבר עצמו. מה עושים ?

zivadina

New member
אם זה היה קורה אצלנו בבית

בעלי היה עושה תחקיר מפורט לילד (יש לו המון סבלנות להקשיב, והוא נכנס לפרטים הכי קטנים כדי לברר את האמת מפי הילד עצמו ולהשוות לגירסאות של החברים). אני הייתי מספרת לילד בדיוק את מה שסיפרת כאן: כמה אני הייתי צריכה את הכסף עד שביקשתי מאחותי, כמה הייתי צריכה אותו לנסיעה, כמה לא יכולתי לעזור לאבא כי היה חסר, מה סיפר החבר, ושנאלצת לבקש את הכסף מאמא של החבר ומחלת על כבודך, כי אחרת לא היית יכולה לנסוע לפגישה עם הרופא שלו (של הבן). אולי אם הילד היה מודע יותר לנזק שהוא גרם, הוא היה חושב פעמיים אם להשתמש בכסף שלך. בנוסף, הייתי אומרת לו שלפתוח את הארנק שלך בלי קבלת רשות זה בדיוק כמו גנבה, ושאפילו אבא לא לוקח ממך כסף בעצמו, אלא מבקש ממך. מכאן תביני שזה לא קורה רק אצלך, ורד יקרה, אלא כולנו מכירים את זה או בעיות דומות, ויש דרכי פתרון. ייתכן בהחלט שאת צריכה ייעוץ מקצועי אם הבעייה לא עוברת.

למעלה