שקרנית פתולוגית?

שקרנית פתולוגית?

שלום לכולם! רציתי להתייעץ איתכם לגבי אימי שמתחילה לעלות אצלי חשש שהיא שקרנית פתולוגית.

קווים לגמותה, היא אדם די היפראקטיבי, מאד לא מרוכז, יש תחושה שמדברים איתה והיא לא באמת מקשיבה כל הזמן. יש כל מיני נקודות מעניינות בהתמהגות שלה

היא נוהגת להמציא קשרים אם דמויות כבר שנים רבות, הדמויות האלו אכן קיימות, אך היא מציירת את הקשר בינהם כאינטנסיבי ביותר ובמציאות הקשר איתם קיים בקושי או כלל לא קיים. בד״כ היא מעלה את הדמויות האלה כאוטוריטה לכל מיני דברים שהיא רוצה לומר.

בנוסף, היא ממתיאה סיפורים מופרכים מוזרים ולא רלוונטים כלל, כלומר כל מיני סיפורים שקריים שלא ברורה הסיבה למה היא ממציאה אותם כי הם לא רלוונטים לאף אחד. גם אין בעיה לברר אם תוכן הסיפורים שקרי וזה מה שתמיד מפתיע אותי, אני לא מבחנה אם זה נובע מחובר הערכה של האינטלגנציה של הסובבים אותה או ממשהו אחר.

היא נוטה להמציא מקומות
שהיא נמצאת
בהם והיא בכלל נמצאת
במקום אחר. יש לה נטייה של האדרה עצמית בלתי פוסקת מול אנשים, והיא זוקפת לזכותה כל מיני דברים שלא ברור אם יש להם אחיזה במציאות.

לא מזמן הוכחתי אןתה מול דמות שהיא טוענת שיש לה קשר מאד אינטנסיבי איתה, היא הגיבה בצחוק גדול ולא ברור. ולאחר כמה ימים חזרה לדבר על הדמות כאילו כלום.

גם תחום עיסוקה בחיים לא ברור ואני ואחיותי לא בדיוק יודעות מה היא עושה, התשובות שלה מאד מעורפלות ולא מציירות שום תמונה ברורה.

זה מאד מוריד אותי... כי יש תחושה כללית אצלה של חוסר איפוס והיא לא מחוברת למציאות, ואני חוששת שאני מתחילה להתייחס אליה כאדם לא שפוי. הנתנהגויות האלו הן יומיומיות ואינטנסיביות נורא, כל דבר שיוצא לה מהפה נשמע הזוי, מנותק מהמציאות ומופרך.

אני ממש אובדת עצות.

תודה

שאלה

האם אימך מתנהגת כך מאז ומתמיד, או שזו תופעה חדשה?
כמה זמן זה כך כבר בערך?

הי עפרה

ההתנהגות הזאת סכורה לי מאז ומתמיד.

הורי גרושים כבר שנים רבות ולפי מה שאני מסיקה בין השורות מדבריו של אבי ההתנהגות הזאת לא היתה קיימת תמיד.

מהתיאור שלך

"שקרנית פתולוגית" זה לא.
שקרנים פתולוגיים הם דווקא אנשים מאוד בפוקוס. הם חייבים להיות כדי לזכור את כל השקרים שלהם ולמי אמרו מה.

כדי לדעת מה בדיוק יש לאמא שלך, היא זו שצריכה ללכת להיבדק - או שמעשיה יהיו כל כך מוזרים ומזיקים שאתם תצטרכו לדווח עליה לרשויות (מה שלא נשמע שזה המצב. היא אולי לא ממש מציאותית, אבל לא מזיקה לאף אחד)

למעלה