שקרנים

mc80

Member
שקרנים

במסע חזרה היום הביתה מטיול באזור הדרום (איזו טעות- כמה קררררררררררררררררררררר- קפא לי הקופי) ראיתי מסע שיכנוע מעצבן ואף לא חוקי לדעתי של רדבול: 2 מסחריות מעוטרות כמובן בפרסומת למשקה, מהוות באחת הצמתים מעיין תחנת מנוחה, כשלפניהן שלט עם חץ מואר במנורות, מלווה במשפט "המשקה שישמור על הערנות שלך". עכשיו, ממתי זה נכון? וממתי אלכוהול שומר על עירנות? ועוד בכביש שומם וארוך שהעירונות בו היא אתגר ומחוייבת המציאות? זה חוקי? לדעתי על המשטרה לעצור את העניין.

TaxiMedia

New member
רדבול

לא מוגדר כאלכוהול עד כמה שידוע לי והוא אכן מעורר כמו שחברה שלי אומרת

ophler

New member
כנראה

שעירנות זה באמת משהו שהיית זקוק לו (אלא אם כן הם הציעו וודקה-רדבול או משהו בסגנון). היו כאן דיונים כאן על "משקאות האנרגיה" האלה. (אם למישהו המונח "עיקצוצים ברקטום" אמר לו משהו). אאל"ט על חלקם כתוב שלא מומלץ לערבב אותם עם אלכוהול או משהו כזה.

mc80

Member
אומנם לא עצרתי שם

ובכל זאת לא הייתי טועם בלי קשר. אני לא איש של אלכוהול ושאר מיצי אנרגיות תרופתיות. קשה להאמין שהן באמת אנרגיות והרי אין תחליף טוב יותר מעצירה פשוטה, התמתחות לדקה ומים. מאותה סיבה קשה להאמין שחטיף אנרג'י באמת נותן לך ספידים בשעת יובש. אז... שלא ירוו את צמאונכם בשטויות.

abizyanka

New member
המרכיב העיקרי ברדבול הוא קפאין

פשוט מאוד. ואין בו שום אלכוהול.

לא מדוייק.

למעשה המרכיב הפעיל העיקרי ברד-בול (ובשאר משקאות האנרגיה) הוא טאורין, שאכן מספק אנרגיה מסויימת ומוריד את רמת העייפות לכמה שעות. נכון, רד-בול מזוהה מאוד עם וודקה, אבל רק באשמת המועדונים שגילו שהוודקה פחות דוחה ככה והתחילו למכור אותם יחד. רד-בול עצמם מנסים מאוד להתנער מהתדמית שקיבלו במועדונים, ולנכס לעצמם תדמית של משקה אנרגיה נטו.

abizyanka

New member
ממש לא קשור לפורום

אבל הייתי חייבת להגיב. טאורין הוא המרכיב אכן המרכיב העיקרי, אבל אין לו שום קשר לאפקט העירנות של משקאות האנרגיה. זוהי בעצם חומצת אמינו בעלת תכונות נוגדות חימצון ועוד... הקפאין, שנמצא בכמות של 80 מ"ג בפחית רד בול אחת (סתם להשוואה בכוס אספרסו יש רק 40), הוא המרכיב המעורר והממריץ ברד בול ובמשקאות האחרים. באתר של רדבול שבו יש פירוט המרכיבים, למי שזה מעניין, וסתם כדי לבסס את אמיתות המידע שרשמתי: ושוב סליחה על חוסר הקשר לפורום.

למעלה