שקרנים

שקרנים

קראתי מאמר על שקרנים פתולוגיים... עניין אותי בעיקר לדעת מהיכן התופעה הזו מגיעה, ממה זה נובע? מסתבר שהעניין הוא שלאנשים כאלה יש מוח אחר המוח שלהם מורכב מהרבה יותר חומר לבן ממוח רגיל. החומר הלבן אחראי על העברת המידע במוח. עוד קראתי כי נבדקת האפשרות לעבור בדיקת MRI לגילוי שקרים במקום פוליגרף ואפילו תהיה יותר אמינה. אבל מה שמעניין אותי יותר הוא: האם לאדם שמוגדר שקרן פתולגי, בגלל ההסבר הגופני הלקוי נתנהג ביתר סלחנות כפי שנוהגים באדם נכה למשל?

יואווווווווווו אין לך מושג מה העלית

עכשיו לצערי נתקלתי בזה, והרגשתי על בשרי אבל עכשיו הוא מרגיש על בשרו
חחחחחחחחחחח

עצם ההסבר הפיזיולוגי יגרום לך

עכשיו להיות סלחנית לגביו? כמו שאת סלחנית עם אדם נכה, בעל מום?

זה הענין, גם שקרן פתולוגי וגם נכה

השאלה היא איך את הגעת לשאלה הזאת? ולמה דוקא הזכרת את זה במונח של נכה פיזית? ואני אסביר את עצמי אחר כך

סופי../images/Emo46.gif

אני הקבלתי לנכה פיזית מכיוון שבמאמר נתנו לזה הסבר שהמוח של אותם אנשים בנוי אחרת, מה שמסביר שהם לא מתכוונים, זה לא בזדון, הם לא מסוגלים אחרת, כפי שנכה פיזית שיושב בכסא גלגלים למשל לא מסוגל לקום וללכת. העניין הוא ששקרנים פתולוגיים לא ניתן לזהות ע"י מראה חיצוני כמו נכים פיזית וגופנית או מוחית שכן ניתן להבחין. האם עצם היותם לא מסוגלים ועצם ההסבר הפזיולוגי של זה , יגרום לך להתנהג איתם בסלחנות

לא!!!!! חד משמעית ../images/Emo88.gif

כל זמן שהוא לא נכה בשכלו קרי, מפגר,אוטיסט,נפגע נפש וכו' מבחינתי הוא כאחד האדם, זה שהגורל זימן לו נכות פיזית כל שהיא (כסא גלגלים,שיתוק פוליו,גידם ועוד) עדיין לא מקנה לו את הזכות לשקר. עכשיו, בענין "השקרן הפתולוגי" - פסיכולוגים שעוסקים בתחום אומרים ששקרן פתולוגי פועל מתוך שנאה עצמית חזקה על עצמו, או בגלל נכות פיזית כל שהיא,או בגלל חסכים מהילדות,או חוסר בטחון בתחום מסוים. הם לא מודעים לשקרים שלהם, הם מאד מאמינים בשקרים שלהם, ואפילו יגחכו אם מישהו ינסה לחלוק עליהם. האדם היחיד שיכול לטפל בבעיה הזאת, הוא "השקרו" עצמו, אף אחד אחר לא!!! זה חייב לבוא ממנו עם מלוא ההסכמה וההבנה שלו שהוא רוצה לטפל בבעיה, כמובן שזה חייב לבוא עם טיפול והדרכה של פסיכולוג, אבל כל זמן שהשקרן לא ירצה לטפל בעצמו, אף אחד לא יוכל לעזור לו. אפשר קישור לכתבה?

לא הבנת אותי

אסביר: נכה שיושב על כיסא גלגלים - את תגלי כלפיו סבלנות יתרה בגלל הידיעה שהוא נכה קרי בעל מום. שקרן פתולוגי מאובחן- האם גם כלפיו תגלי סלחנות, סבלנות בגלל האבחנה הכביכול שוות ערך למוגבלות מסויימת.
תגידי לי שהבנת.

הבנתי, מאד הבנתי אותך

והנושא הזה מאד קרוב לליבי
מכיון שהכרתי אחד כזה, גם שקרן פתולוגי (את זה ידעתי רק אחר כך) וגם נכה פיזית (נכה פוליו) ולא, לא חושבת שיכולה לסלוח לו, מכיון שהוא לא נכה בשכלו, כמו שכתבתי קודם, הוא לא מפגר, לא אוטיסט, לא נפגע נפש וכו'. בן אדם שמסוגל לנהל חיי משפחה, לעבוד בעבודה מסודרת, לנהל חשבון בנק ולנהל את חייו כמו כל אדם אחר, רק שלו יש מגבלה פיזית וזה מבדיל אותו מאחרים, והוא שקרן פתולוגי, דינו כאדם נורמלי וללא נכויות לא סולחת!!!!!!!!!!! עכשיו הבנת אותי???

דבר אחד נגע לי

האדם היחיד שיכול לעזור לעצמו הוא השקרן עצמו, אף אחד אחר לא!!! זה חייב לבוא ממנו עם מלוא ההסכמה וההבנה שלו....

jane34

New member
יא צחוק בלב אחת!!!!!

זוכרת יום ששי שדברנו על צלומי מוח של הומואים ושל קרמינלים?העקר צעקת עליי ): סורי לך יא מגעילה מתה על הצחוק שלך יפה לך אסוף והבגדים שלך? סוף עונה???????????? :) סוף הדרך.............................

../images/Emo6.gif חחחחח לדעתי שקרן = בוגד......

סלחנות לאדם כזה,זה להיות חלק בלתי נפרד מעולמו ההזוי.

Rinattt

New member
צודקת... ולא צודקת...

אם נסלח לו ונמשיך בקשר איתו אז בטח שנמשיך לחיות בעולם ההזוי שלו... אבל אפשרי לסלוח... להבין שפשוט ככה הוא... ולהמשיך בחיינו מבלי שום קשר אליו, פרט לשלום חביב אם במקרה נפגשים וזהו!

סורי לך יאאאאאאאאאאא

רולה. דמייני לך אצבע מושטת קדימה, פנים זועמות, גבות מקווצות ואני אומרת: למי......למי אמרת מגעילה
בוררררררררררררררררחת לפני שאחטוף גם אני סטירה........ חחחח, סתאם ...יפה לך המרוקאניות בחינניותה.

הרלי1

New member
יש מבנה ראש קרימינולוגי

לפי מחקרים שעשו גילו כי לעבריינים יש מבנה גולגלת מיוחד שמתאים לכל העבריינים וזה מבנה מולד,אבל אף בית משפט בעולם לא מקל ראש בגלל העובדה הזאת.

צדיק בסדום

סוף סוף מבינים אותי ... הדוגמא שהבאת מאוד נכונה מבחינת ההקבלה לשאלתי. אבל עדיין, אנחנו לא שופטים וחיי היומיום אינם בתי משפט. בהנחה שאותו אדם קרוב אלייך, איך היית נוהג?

G a v ® i e L

New member
"מבנה ראש קרימינלי"

פסיכולוגים בתקופתו של פרויד ומטה ניסו לזהות את העניין, התברר כשטות מוחלטת, וזו הדעה עד היום. אני לא יודע אם הבאת את המאמר הזה מהארכיון של המאה ה18 או שזה איזה מאמר פופוליסטי לאיזה עיתון זול, אבל דבר אחד אני יודע - אף חוקר שמכבד את עצמו לא היה יוצא בהצהרות כאלו על המוח. ובקצרה לגבי השאלה שלך - כל מי שיודע להבדיל בין טוב לרע, חוקי ללא חוקי וכו' צריך לקבל אחריות על מעשיו, מבחינתי לפחות... ג

למעלה